Ohjelmistokonsultointi ja pilvipalvelut

Konsultointi ja pilvipalvelut

Nykypäivän IT-ympäristöt ovat muuttuneet yhä monimutkaisemmiksi ja pilveen siirtyminen aihuttaa monissa tapauksissa yllättävien kustannusten kertymistä on-premise -painotuksesta erilaisiin hybridimalleihin siirryttäessä. Ongelmaksi muodostuu tyypillisesti ohjelmisto-omaisuuden hallinta kokonaisuudessaan.
 

Miten varmistaa, että organisaatiossa on juuri tarvittavat ohjelmistolisenssit, eikä turhista lisensseistä makseta tarpeettomasti?

COMPAREXin konsultointipalvelut keskittyvät ohjelmisto-omaisuuden hallinnan palveluihin ja sopimusneuvottelukonsultointiin yhdessä asiakkaan kanssa. Järjestämme myös räätälöityjä worshopeja asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Lisenssien optimointi lähtee oikeanlaisten sopimusten solmimisesta juuri organisaation tarpeisiin. Pilvipohjaisten ratkaisujen mukaantulo yksinkertaistaa tarveajattelua siinä mielessä, että uusien lisensointimallien myötä asiakkaat pääsevät hankkimaan lisenssejä käyttötarvepohjaisesti joustavimmin ehdoin.

COMPAREXin asiantuntijat käyvät läpi asiakkaan kanssa IT -transformaatioprosessin, ja näin parhaita ratkaisuja sekä kustannussäästöjä pystytään näkemään ja laskemaan jo hankintojen suunnitteluvaiheessa.

Konsultointi

COMPAREXin palveluista voi valita mm. seuraavia osia:

 • ohjelmistolisenssien elinkaarikartoitus
 • IT-ympäristön kartoitus ja kustannuslaskelmat
 • IT -transformaatio ja pilveen siirtyminen
 • sopimusneuvotteluissa konsultointi
 • markkinoiden parhaat hankintahinnat
 • yksi kanava ohjelmistohankinnoille
 • Software Asset Management -palvelut
 • uniikki läpinäkyvyys ohjelmistolisenssien hinnoittelussa kuukausiveloitteisesti
 • COMPAREXonline-portaalin käyttö räätälöidysti

Hyödyt

 • valmistajariippumatonta konsultointia ja neuvontaa
 • ensiluokkaista projektitukea kattaen koko IT- transformaation ja ohjelmistolisenssien elinkaaren (konsepti, hankinta, toteutus ja toiminta)
 • Workshopien hyödyntäminen ja sopimukseen kuuluvat koulutukset
 • lopputulemana räätälöityjä ratkaisuja ja kustannussäästöjä

 

COMPAREX Portfolio Management Platform

Mihin kaikkeen pystyisinkään ohjelmistoportfolion analysoinnin ja jatkuvan optimoinnin ansiosta?
 
Pystytkö vastaamaan alla olevan kuvan kysymyksiin?

Mikäli pystyt, tuon tiedon esillekaivaminen on vaatinut mahdollisesti kohtuullisen määrän vaivannäköä ja työtunteja.

COMPAREX Portfolio Management Platformin (PMP) avulla pystyt selkeästi identifioimaan asennetut ohjelmistot läpi organisaation sekä nopeuttamaan ohjelmistojen aktivointia käyttöön tarpeen mukaan.
Mikäli käytät jo jotakin inventointityökalua ohjelmisto-omaisuuden hallintaan, toimii se hyvänä perustana PMP:lle.

Lisenssiomaisuudesta vastaavat, administraattorit, tietoturvasta vastaavat sekä talousjohto haluaisivat varmasti päästä käsiksi tarvittaessa yksityiskohtaiseen ja visuaalisesti helposti ymmärrettävään tietoon ohjelmistoportfolion sisällöstä. Tyypillisesti yritysten käytössä olevat inventointityökalut ja analysointimetodit eivät kuitenkaan mahdollista tätä.


COMPAREXin ohjelmistojen tunnistustietokanta laajenee koko ajan ja tänään se kattaa 14 000 valmistajan noin 800 000 tuotetta tunnistettavia ohjelmistoja. Palvelussa hyödynnämme tätä uniikkia dna:ta, jotta analyysin jälkeen asiakkaan koko identifioitu ohjelmistokanta pystytään selkeästi esittämään omalle organisaatiollesi räätälöidyllä COMPAREX Dashboardilla. Näin käyttäjä saa mahdollisuuden tarkastella tietoa eri kulmista ja analysoida dataa olemassaolevasta kannasta tulevaa käyttöä ja käyttötarvetta varten. Dashboard-näkymä mahdollistaa myös tiedon analysoinnin käyttämättömistä ohjelmistoista. Lue lisää palvelusta täältä.

 

Oletko ottanut ensiaskeleet pilveen?

Jo kolme neljästä yrityksestä on ottanut vähintäänkin ensiaskelet pilveen. Voimme tarjoilla ratkaisuja ilmassa leijaileviin kysymyksiin, kuten:
"Kuinka varmistaa liiketoimintakriittinen data? tai Hyödynnänkö hybridipilveä tai sovellusvirtualisointia?"
COMPAREX auttaa uusien palveluiden sekä käyttöönoton suunnittelussa. Aina, kun jokin laajempi ratkaisu tai ohjelmisto tulee uusittavaksi tai elinkaarensa päähän, on syytä tutkia mahdollisuutta olemassaolevan ratkaisun ottamisesta SaaS-palveluna. Uudet ratkaisut mahdollistavat tyypillisesti näkyvät kustannussäästöt sekä helpottavat työkuormaa ja erityisosaamisen tarvetta joustavuudellaan ja toiminnan nopeudella.


Unified Cloud Management - SUPPORT - OPTIMIZE - MANAGE

COMPAREXilla on tarjolla palvelu Microsoft -pilveen, joka antaa näkymän Office 365 -maailmaan ja mahdollistaa pilvilisenssien ja kustannusten aidon optimoinnin sekä jatkuvan työkaluresurssien seurannan. Palveluun voidaan valita osia tarpeen mukaan aina migraatiosta kattavaan hallinnointi- ja tukipalveluun saakka.

Health Monitoring Dashboard ja Office 365 Adoption Dashboard auttavat pääkäyttäjiä näkemään pilvilisensoinnin sekä käyttöasteen tilanteen päivittäin ja näin optimoimaan kustannuksia ja resursseja entistä tehokkaammin ja nopeammin. Näkymät luovat enemmän läpinäkyvyyttä ja tehostavat aidosti tulevaisuuden tietotyötä. Lue lisää ja lataa esite täältä.


COMPAREXin tuotteistetut O365- ja Azure -pilvipalvelukokonaisuudet liiketoimintasi tueksi

1. Onboarding Service – Tehokkuutta työskentelyyn
2. Jump Start – Tehokkuutta IT:hen
3. Activation Pack – Kilpaluetua, tehostamalla sovelluksia

Tulemme mielellämme kertomaan palveluvalikoimastamme. Varaa aika konsultointiin sähköpostitse: sales@comparex.fi tai numerosta 029 170 0070. Pilvipohjaisten ratkaisujen asiantuntijana toimii Katri Niemi: katri.niemi@comparex.fi

 

© COMPAREX Finland Oy