Adobe

Adobe on digitaalimarkkinoinnin ja digitaalisen median ratkaisujen maailmanlaajuinen johtava toimittaja. Yrityksen tarjoamien työkalujen ja palveluiden avulla asiakkaamme voivat luoda uraauurtavaa digitaalista sisältöä, ottaa sitä käyttöön eri tietovälineissä ja laitteissa, mitata ja optimoida sitä ajan kuluessa sekä saavuttaa parempia tuloksia liiketoiminnassaan. Asiakkaat voivat luoda, hallita ja mitata digitaalista sisältöä sekä ansaita sillä tuloja kaikissa kanavissa ja kaikilla näytöillä.

COMPAREX on valtuutettu Adobe-jälleenmyyjä, ja asiantunteva myyntihenkilöstömme palvelee teitä mielellään lisensointi- ja tuotehankinnoissa.

Adobe VIP Program - changes for better value

Adobe on madaltanut VIP Select licensing -ostojen hankintarajoja. VIP Select -asiakkaan eduista saavat nauttia yhä useammat asiakkaat, ja uusille alennustasoille pääseminen helpottuu huomattavasti. 5.3.2016 alkaen VIP Select -asiakkaaksi pääsee jo vähintään 10 lisenssin kertahankinnalla.
Adobe VIP levels

Enemmän etuja  - yhdistä sopimusnumeroita saman VIP -sopimuksen alle

VIP Select -asiakkaana sinun on mahdollista yhdistää olemassaolevat sopimusnumerot yhden saman sopimuksen alle, jolloin seuraavalla kaudella lisenssimääristä riippuen on mahdollista päästä edullisemmalle hankintatasolle. Adobe tekee seuraavan VIP -sopimuskauden Select -hintatasotarkastukset asiakkailleen aina 29 päivää ennen sopimuskauden päättymistä.

3 vuoden sopimus vuosilaskutuksella kiinteään hintaan

Adobe tarjoaa VIP Select -asiakkailleen myös kolmen vuoden kiinteähintaista sopimusta, joka takaa hintojen pysymisen samana asiakkaan nykyisen Select -tason mukaan. Hinnat pysyvät samana koko sopimuskauden ajan lisenssimääristä riippumatta sovitulla vuosilaskutuksella.

Tämä sopimusmalli kannattaa, mikäli organisaatiolla ( myös gov. -sopimukset) on aikomuksena mahdollisesti jopa kasvattaa lisenssimääriään seuraavan kolmen vuoden aikana. Mikäli lisenssien tarve tippuu, kannattaa jälleenmyyjään olla yhteydessä vuosittain tasojen tarkastamiseksi ilman pidempiaikaisia sitoumuksia.

Katso esittelyvideo 3 vuoden sopimuksesta.

 

Adobe Acrobat Document Cloud

Acrobat DC yhdessä Adobe Document Cloudin kanssa on täydellinen PDF-ratkaisu työskentelemiseen kaikkialla. Täysin uusitun Acrobat DC:n
käyttäminen on yksinkertaista. Uusi Työkalukeskus tarjoaa oikotien useimmin käytettyihin toimintoihin, ja käyttökokemus on yhtä mukava
kaikilla laitteilla.

Täysin uudistettu, kosketuksella toimiva käyttöliittymä tekee nopean palautteen antamisesta ja saannista nopeampaa ja selkeämpää kuin
aikaisemmin. Office 365 -käyttäjät voivat nyt nähdä toistensa kommentit ja vastata niihin SharePoint-pohjaisten jaettujen tarkistusten avulla.

Vaihtoehtoina 4 eri lisensointimallia:
- Acrobat Standard DC TLP-, CLP- ja Box for Education -tuotteina omistuslisensseinä
- Acrobat Pro DC TLP-, CLP- ja Box for Education -tuotteina omistuslisensseinä
- Acrobat Standard DC VIP- ja ETLA -vuokralisensseinä
- Acrobat Pro DC VIP- ja ETLA -vuokralisensseinä

Katso Acrobat DC esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=F0uq5gyqIf8

Avaa linkki Adoben case -esimerkkeihin.

Kaikki Acrobat DC: päivitetyt ominaisuudet


Creative Cloud for TeamsAdobe Creative Clozud

Adobe Creative Cloud for teams tarjoaa kiinteällä vuosimaksulla koko Adobe Creative Suite -valikoiman yrityksen käyttöön. 

Sopimus takaa käyttäjilleen aina ohjelmistojen viimeisimmät päivitysversiot sekä paljon työryhmäkohtaisia toimintoja, mikä tekee työskentelystä vaivattomampaa
kuin koskaan aikaisemmin. Creative Cloud for teams on suunniteltu erityisesti suuremmille työyhteisöille, joissa ohjelmistojen käyttäjät ja tarpeet saattavat muuttua jopa projektikohtaisesti. Projektin tai käyttäjän tarpeiden mukaan eri ohjelmistojen lisenssien käyttöoikeuksia voidaan vaihtaa nopeasti käyttäjältä eli koneelta toiselle oman Cloud-sopimuksen sisällä. Ohjelmistot ladataan käyttäjän omalle tietokoneelle. Adobe Application Manager ilmoittaa  käyttäjälle asennetut ohjelmistot ja muistuttaa käyttäjää aina, kun  ohjelmistoihin on saatavilla päivityksiä.

Organisaation pääkäyttäjä on jatkuvasti selvillä siitä, paljonko ohjelmistojen käyttöoikeuksia on ja millä koneilla ohjelmistot ovat käytössä. Ohjelmistoja on mahdotonta asentaa vahingossa liian monelle koneelle, mikä tekee lisenssien hallinnasta vaivatonta. Jos pääkäyttäjä haluaa kesken sopimuskauden lisätä sopimukseen kuuluvien käyttäjien määrää, voi hän lisätä käyttäjiä oman hallintakonsolin kautta tai olemalla yhteydessä COMPAREXin myyntitiimiin.

Annamme mielellämme tarjouksen uusista Adobe Creative Cloud for Teams VIP -lisenssisopimuksista niin yrityksille kuin julkisille yhteisöillekin.

Pysy ajan tasalla - Adoben vaihtotarjous

Hyödynnä Adoben edullinen tarjous ja päivitä vanhat CS5, CS5.5 tai CS6 -ohjelmistot uusiin Creative Cloud for Teams -versioihin. Hintaetu on 28% listahintoihin verrattuna.

Tarjous koskee Commercial- ja Government -asiakkaita ja on voimassa 2.9.2016 saakka.
 

Adobe Creative Suite 6 poistui 31.5.2014

Adoben ilmoituksen mukaan Creative Suite 6 -tuotteet poistuivat valikoimasta toukokuun lopussa 2014. Adobe keskittää resurssinsa nyt pilvipohjaisten vuokralisenssien myyntiin. Creative Cloud for Teamsin avulla sinulla on aina pääsy uusimpiin versioihin. Yksinkertaista yrityksesi lisenssienhallintaa keskitetyn hallintakonsolin avulla, jolla voit helposti lisätä, siirtää ja jakaa lisenssejä ja täten maksimoida IT- ja hankintabudjettien käytön.

Lisätietoja COMPAREX-myynnistä sales@comparex.fi

 

© COMPAREX Finland Oy