COMPAREX Microsoft Licensing Program

Microsoft uutiset

COMPAREX on Microsoftin Gold -tason kumppani, Licensing Solution Provider sekä CSP Partner Suomessa ja yksi johtavista Microsoftin lisensointikumppaneista Euroopassa ja globaalisti.

Edistyksellisen Office 365- ja Azure -pilvipalveluosaamisen myötä COMPAREX vastaanotti Microsoftilta ”Global Cloud Partner of the Year 2014” -palkinnon. Kesällä 2015 COMPAREX sai myös
Microsoft Volyme Licensing Partner ja Microsoft SAM Partner of the Year -palkinnot.

 

COMPAREX on Microsoft CSP

COMPAREX on mukana Microsoftin Cloud Service Provider -ohjelmassa, joten pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parhaat mahdolliset vaihtoehdot Microsoftin tuotteiden lisensointiin olipa asiakkaamme miltä liiketoiminta-alueelta tahansa. Palvelemme nyt myös Hosting- sekä palveluntuottajia.

Lue lisää täältä.

Tutustu Pilvipalvelutarjontaamme:

Comparexin Azure -pilvipalvelut 

 1. Onboarding Service – Tehokkuutta työskentelyyn!
 2. Jump Start – Tehokkuutta IT:hen!
 3. Activation Pack – Kilpaluetua, tehostamalla sovelluksia!

Lue lisää: http://www.comparexfinland.fi/

 

Valitse oikea volyymilisenssisopimusmalli

 • Microsoftilla on valittavana monenlaisia lisensointimalleja. Sopivan lisenssimallin löydät helposti miettimällä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:
 • Minkä kokoinen organisaatio on?
 • Toimiiko organisaatio lokaalisti vai globaalisti?
 • Haluatko ostaa vai vuokrata lisenssejä?
 • Haluatko mahdollisuuden päivittää aina uusimpiin saatavilla oleviin tuotepäivityksiin?
 • Haluatko sitoutua ja ostaa lisenssejä kaikkiin tietokoneisiin vai vain määrätyille laitteille?
 • Käytetäänkö pilvipohjaisia tuotteita vai itse ylläpidettyjä palveluita?
 • Haluatko hankkia lisenssit palveluntarjoajalta?

Konsultoi lisensointineuvojaa - Microsoft Volume Licensing Advisor
 

Secure Productive Enterprise (SPE)
Moderni Enterprise Desktop käyttöoikeuspaketti

Tämän päivän työskentely-ympäristö ei ole standardi, vaan ihmiset tekevät töitä hyvinkin erilaisissa paikoissa ja monenlaisilla laitteilla. Tietoa on tarjolla taas enemmän kuin eilen. Yhteistyömahdollisuudet ja verkon yli toimivat työskentelytilat antavat entistä enemmän vapautta, mutta IT-osastojen täytyy kiinnittää samalla enemmän huomiota myös uudentyyppiseen tiedon turvaamiseen.

Secure Productive Enterprise (SPE) on käyttöoikeuspaketti ja pilvipalvelu, joka mahdollistaa korkean tietoturvan ja mahdollisimman korkean tuottavuustehon huolimatta siitä missä tai milloin työskentelet. Käyttöoikeusmalli ei ole käyttöjärjestelmäriippuvainen.

SPE lisensoidaan käyttäjäkohtaisesti ja voidaan hankkia EA-, MPSA- ja CSP -ohjelmien kautta. SPE sisältää Office 365:n, Enterprise E3:n (tai E5n), Enterprise Mobility + Securitty E3:n (tai E5:n) sekä Windows Enterprise E3:n (tai E5:n). Näiden ratkaisujen kombinaatio antaa markkinoiden parhaat ja turvatuimmat tuottavuustyökalut organisaation käyttöön. SPE tarjoaa käyttäjälleen aivan uusia turvallisuusominaisuuksia ja analytiikkatyökaluja.

Osa Office 365 E3- ja E5 -toiminnallisuuksista on niin sanottuja Dual Access Right -toiminnallisuuksia ja antavat oikeudet On-premise serverikäytölle omissa konesaleissa. Sama koskee Enterprise Mobility + Security -tuotetta. Koko SPE antaa hyödylliset ehdot Windows Server Rights Management Service käyttöön. SPE ei vain mahdollista oikeuksia online-palveluille, vaan samoilla oikeuksilla voidaan lisensoida myös on-premise -tuotteet: Office Professional Plus, Enterprise tai Core CAL ja Windows Enterprise.

Vertaile E3- ja E5 ominaisuuksia
 

Office 365 Advanced Security Management  

Microsoftin julkaisema Office 365 Advanced Security Management antaa enemmän kontrollia ja näkymää ohjelmistojen käyttöasteeseen liittyen. Potentiaalisen tunkeutumisen tunnistus ja epänormaalin käytön tunnistaminen ovat esimerkkejä näistä toiminnallisuuksista. ASM antaa hallintakäyttäjälle myös laajennetut oikeudet, jolloin on mahdollista luota omia käytäntöjä erityisesti riskialttiita kohteita silmälläpitäen. Uusi Secure Productive Enterprise tuo yhden lisenssin alle Office 365:n, Windows 10 Enterprisen ja Enterprise Mobility + Security -paketin.

Katso uusimmat päivitykset o365 –työkaluihin
Advanced Security Management
The continued evolution of inking and more

 

Extended Payment Terms

Microsoft on vahvistanut, että vuonna 2017 MPSA –sopimusmalliin on tulossa merkittäviä kehitysaskeleita. Uudistusten jälkeen malli tarjoaa hyvin pitkälti EA –sopimuksia vastaavat lisensointimahdollisuudet, säilyttäen tämän lisäksi joustavuuden eri tyyppisten käyttäjätarpeiden lisensointiin. Ilmoitetuista uudistuksista merkittävimpänä on Enterprise Advantagen sisältyminen osaksi MPSA:ta. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa käyttäjien vakioinnin MPSA –sopimuksella vakionnista saatavat hyödyt säilyttäen.

Hyödy myös Extended Payment Terms (XPT) –ehtojen eduista, jotka on tarkoitettu niin uusille MPSA-asiakkaille kuin olemassaolevillekin MPSA-asiakkaille, jotka käyttävät EA:ta.

 • Yksi sopimus, joka kattaa lisenssit, laajennetut maksuehdot (XPT) ja maksuaikataulut
 • Helppo siirtyä, laajennetut maksuehdot (XPT) voidaan sopia helposti muutamalla lisäyksellä MPSA-sopimukseen, ei erillistä maksuehtosopimusta
 • Joustava maksuehdot – asiakas voi valita joko helposti ennustettavissa olevat kuukausi-, kvartteri- tai puolivuosittaiset maksut tai valita parhaiten tarpeisiinsa sopivan kustomoidun maksuaikataulun esimerkiksi budjettinsa, kassavirran tai käyttöönottoaikataulujen mukaan
 • Myöhempien ostojen helppo rahoitus vain päivittämällä maksuaikataulua


Muutoksia tuotepaketointeihin

Microsoftin tuotepaketoinnissa sekä  tuotteiden nimeämisessä tapahtuu muutoksia mm. seuraavasti:

 • Windows Enterprise (työaseman käyttöjärjestelmän ylläpidon) -nimi muuttuu: Nimeämistä linjataan Office365 –lisensointia vastaavaksi. Jatkossa lisensoitavan komponentin nimi on Windows Enterprise E3 tai E5
 • Enterprise Mobility Suite (EMS) –nimeäminen muuttuu: Jatkossa nimi on Enterprise Mobility + Security. Myös tämä tuote on saatavissa E3 tai E5 –pakettina.
 • Enterprise Cloud Suite -nimi muuttuu: Jatkossa nimi on Secure Productive Enterprise (SPE). Myös tätä tarjotaan joko E3 tai E5 –pakettina.

 

EA / EAS –sopimusten minimimäärät nousevat 1.2.2016

Microsoft on muuttanut EA ja EAS –sopimustensa ehtoja, jatkossa kolmevuotisen sopimuksen voi tehdä vain, jos sen minimimäärä on 500 käyttäjää ja/tai työasemaa. Poikkeuksena asiakkaat, jotka ovat uusimassa sopimusta: Muutoksen tultua voimaan sopimuksen voi uusia kerran, mutta tämän jälkeen on siirryttävä käyttämään vaihtoehtoisia sopimusmalleja.
 

Microsoft aloittaa Step-up –lisenssien myynnin MPSA -sopimuksella

Kesällä 2016 uusia MPSA Step-up -lisenssejä on saatavilla samaan tapaan kuin lisenssejä nykyisillä Enterprise- tai Select Plus –sopimuksilla. Step-up -lisenssien avulla on mahdollista helposti ja järkevin kustannuksin päivittää lisenssit paremmilla toiminallisuuksilla varustettuihin lisensseihin tai online-palveluihin.

Oletko tutustunut Power BI:hin?

Power BI:n helppokäyttöisten koontinäyttöjen ja visuaalisesti toimivien raporttien avulla seuraat helposti laajojakin reaaliaikaisia tietomääriä. Salesforcen, QuickBooks Onlinen ja Marketon avulla pystyt visualisoimaan analysoimaasi tietoa näyttävästi. Lisäksi Excel 2016 mahdollistaa julkaisemisen Power BI:hin.

Katso demovideo Power BI:stä.

 

Windows Server -lisensointi muuttuu version 2016 myötä

Kesäkuun 1. päivä julkaistun Microsoft SQL Server 2016 -version muistinvarainen suorituskyky on nyt äärimmäisen tehokas kaikilla työkuormilla. Parannettu tiedon salaus, yksinkertainen hallinta, korkea käytettävyys sekä Business Intelligence- ja kehittyneen analytiikan työkalut nostavat tiedonhallintajärjestelmän uusimman julkistuksen omaan luokkaansa.
Lue lisää ominaisuuksista täältä.
 

MUUTOKSIA LISENSOINTIIN

Business Intelligence- sekä Parallel Data Warehouse eivät ole enää erikseen lisensoitavia osia, vaan ne lisensoidaan yhdessä SQL Server Enterprisen kanssa.

Lisenssien hankintalaskenta perustuu prosessoriytimien määrään, ja minimi ydinlisenssimäärä per prosessori on 4 kpl riippumatta siitä, mikä prosessori on käytössä.

SQL Server 2016 - Built-in Datasheet    

Lataa lisensointifaktat tästä.

Windows Server 2016 ja System Center 2016
Standard sekä Datacenter Editions   -   FAQ

 

 

Azure Standard Support ilmaiseksi

Oletko hankkinut Azuren ilman tukea? 1.5.2016 alkaen Microsoft on alkanut tarjota Standard Support -tuen ilmaiseksi kaikille asiakkaille, jotka suunnittelevat ostavansa palveluita osana Microsoft Azurea olemassaolevan Enterprise Agreement- tai MPSA -sopimuksen alle. Standard Support antaa rajoittamattoman pääsyn tekniseen tukeen Azureen liittyvissä asioissa.

 

Hyödynnä Windows Server lisenssejä - Azure Hybrid Use Benefit (HUB)

Microsoft lanseerasi helmikuun alussa markkinoille kevytversion License Mobility for Windows Server with Active SA -tuotteesta. Version avulla asiakkaat voivat hyödyntää Windows Server -lisenssejä
Azuressa tarvitsematta täyttää siirtolomaketta lisenssien siirrosta.

Windows Server Standard -lisenssejä voidaan käyttää joko yrityksen omissa konesaleissa tai Azuressa. Datacenter -lisenssi mahdollistaa käytön sekä yrityksen konesaleissa että Azuressa. Jokaista Windows Server -lisenssiä on oikeus käyttää Azuressa joko kahdessa 8-ytimisessä virtuaalikoneessa tai yhdessä 16-ytimisessä virtuaalikoneessa.

Lue lisää      

 

Microsoft Windows 10 tuo tietoturvaan merkittäviä uudistuksia

Windows 10 tarjoaa teknologioita nykyaikaisia tietoturvauhkia vastaan. Kyseessä on tietoturvaratkaisu, joka on kaikilla tasoilla suunniteltu suojaamaan laitteitasi, käyttäjäidentiteettejäsi, tietojasi ja verkkoyhteyksiäsi. Windows 10 esittelee Microsoft Passport - ja Windows Hello -toiminnot. PIN-koodin tai biometrisen tunnisteen avulla organisaatiot voivat siirtyä salasanojen käytöstä vahvaan tunnistautumiseen. Tällä ratkaisulla turvataan organisaation tiedot kaikilla laitteilla.

Nykyaikaiset tietoturvauhkat ovat kehittyneet pitkälle Windows 7:n puolustusmekanismien edelle. Windows 10 auttaa sinua varautumaan massiivisiin kyberhyökkäyksiin.


Windows palveluna

Windows 10 tuo organisaatioille sekä ketteryyttä että hallintaa. Sen avulla pystyt nopeammin hyödyntämään innovatiivisia ominaisuuksia Current Branch for Business(CBB) -päivityssyklissä, kun päivitykset on ensin arvioitu kuluttajamarkkinoilla. Jos liiketoimintaympäristö on erittäin kriittinen, eikä päivityksiä haluta säännöllisesti Long Term Servicing Branch tarjoaa hyvän vaihtoehdon.

Uusi vaihtoehto hallita päivityksiä on Windows Update for Business - palvelu. Se mahdollistaa hallintakulujen pienentämisen, suojauspäivitysten ja kriittisten korjausten nopeamman asennuksen sekä tarjoaa Microsoftin uusimmat innovaatiot, kun ne ovat saatavilla. Suosituksena on, että loppukäyttäjien laitteet, jotka eivät ole liiketoiminnan kannalta kriittisiä, määritetään Current Branch for Business -asetuksille, ja niiden päivitykset asennetaan Windows Update for Business -palvelulla. Tämä on paras käytäntö useimmille Windows 10 -yrityskäyttäjille.

Linkki vertailuun: Windows 10 on turvallisempi kuin Windows 7.

 

Microsoft Lync 2013 on nyt Skype for Business 2015

Microsoft Lync 2013 muuttui Skype for Business 2015:ksi. Skype for Business sisältää seuraavat tuotteet:

 • Skype for Business Server 2015
 • Skype for Business Server 2015 Standard CAL
 • Skype for Business Server 2015 Enterprise CAL
 • Skype for Business Server 2015 Plus CAL

Pilviversio Lync Onlinesta on nimeltään Skype for Business Online.

 

© COMPAREX Finland Oy