De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Via de COMPAREX Foundation willen wij als organisatie met onze medewerkers een actieve bijdrage (terug) leveren aan de maatschappij. Dit doel is in lijn met de missie van COMPAREX Nederland om de meest waardevolle IT solutions en services organisatie van Nederland te zijn. De COMPAREX Foundation wordt financieel gesteund door COMPAREX Nederland.

COMPAREX Foundation op Facebook

De COMPAREX Foundation heeft ook een eigen Facebook pagina. Volg ons voor de meest recente activiteiten van COMPAREX Foundation!

Sociaal en maatschappelijk betrokken

Ieder jaar ondersteunt de COMPAREX Foundation een aantal goede doelen en evenementen die in het teken staan van sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij tracht de COMPAREX Foundation bij sommige evenementen zowel financiële als actieve participatie van partners en zakenrelaties te realiseren. 

Medewerkers van COMPAREX Nederland worden gemotiveerd eigen initiatieven aan te dragen en zijn mogen hier deels onder werktijd in participeren. Ieder jaar worden zo actieve en vaak ook financiële bijdragen geleverd door talloze medewerkers én hun familie en vrienden.

Momenteel ondersteunen wij met de COMPAREX Foundation het Nationaal Ouderenfonds, Make a Wish en Amsterdam Cares.

Eigen initiatieven in 2017

Collecte voor het Longfonds: lees het verhaal van Nancy Rumahroeson

Van 7 t/m 13 mei 2017 hield het Longfonds (voorheen Astma Fonds) weer hun jaarlijkse collecteweek. Met iets minder dan 38.000 collectanten (in 2015) wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd dat gebruikt wordt voor onderzoek naar chronische longziektes. Met behulp van dit onderzoek is in de afgelopen 50 jaar al veel bereikt. Er is een betere diagnose ontwikkeld voor longziekten, de inhalator is ontwikkeld en is er meer ontdekt over een mogelijk vaccin tegen astma. 

Amsterdam Cares: codeerles voor kinderen van basisschool De Klimop

Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool De Klimop in Amsterdam Noord was het vrijdag 3 maart feest. Vanuit de COMPAREX Nederland hebben wij met 25 collega’s de kinderen codeerles gegeven met tools als Minecraft en Scratch. Amsterdam Cares heeft ons hierbij geholpen, met financiële steun vanuit de COMPAREX Foundation.

Als IT-bedrijf vonden wij dit een uitgelezen mogelijkheid om jonge kinderen kennis te laten maken met de wereld van IT en te investeren in de toekomst! Het belang van IT neemt in de toekomst namelijk alleen nog maar toe! Drie collega’s hebben een korte beschrijving gemaakt van hun ervaring van deze dag.

HomeRide 2017: Home is where the heart is: Team Vélodroom

HomeRide is een uniek wielerevenement dat op 24 en 25 juni 2017 voor de zevende keer plaatsvindt. Deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht gaat dit jaar van Utrecht naar Utrecht en heeft de vorm van een hart dat langs de Ronald McDonald Huizen voert. Team Vëlodroom met Team Captain Ingrid Albers, steunt het Ronald McDonald Huis in Utrecht. De COMPAREX Foundation sponsort Ingrid om haar persoonlijke doelstelling te kunnen halen.

''Een kind kan en mag niet zonder zijn ouders, zeker niet als ze ziek zijn!

Het bestuur

In het bestuur van de COMPAREX Foundation hebben Michel van Teijlingen, Celine Duinsbergen en Barbara Koopman zitting. Voor meer informatie over de COMPAREX Foundation kunt u uiteraard contact met ons opnemen.


Neem contact op

Eigen initiatieven 2016

In 2016 hebben medewerkers van COMPAREX zich via de Foundation ingezet voor het Nationaal Ouderenfonds, de Ziekte van Huntington, de 24 hour AMRAP, het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, het Gouds Vakantie Kinderfeest, de Oracle Partner Ride en de Leonie Antonio Run.

Lees meer...


Eigen initiatieven 2015

Via de iLentisDOET dag, het Guirlande Invitational Golf Tournament, het Longfonds en het Gouds Vakantie Kinderfeest heeft de COMPAREX Foundation ook in 2015 financieel bijgedragen aan onderzoek naar en ondersteuning van het goede doel.

Lees meer...


Eigen initiatieven 2014

Via de COMPAREX Foundation hebben onze collega's zich in 2014 ingezet om geld in te zamelen tijdens de Samenloop voor Hoop, de Alpe d'HuZes, de Pink Ribbon Ladiesrun Rotterdam en het Longfonds.

Lees meer...