• Software Asset Management van COMPAREX
    COMPAREX Software Asset Management oplossingen
    Manage with knowledge

Software Asset Management (SAM) is volgens COMPAREX de combinatie van processen, procedures, organisatie, tooling, beleid en kennis waarmee een organisatie slim en effectief haar software eigendommen kan beheren van aanschaf tot vervanging. SAM hangt nauw samen met licentiebeheer, wat de basis is voor SAM. Het gaat om het op orde krijgen en houden van de softwarelicenties, het optimaliseren van de inzet van softwarelicenties en de daarmee samenhangende kosten.

Uit analyse en ervaring blijkt dat softwarelicenties een aanzienlijk deel van het IT budget vormen. Vanwege de kosten en de contractuele verplichtingen is het belangrijk voor een organisatie om grip te houden op haar licenties en deze zo efficiënt mogelijk in te zetten. Uniek aan onze dienstverlening is het leveren van een constante hoge kwaliteit en het feit dat wij een resultaatverplichting kunnen aangaan voor een vast tarief.

COMPAREX helpt u op weg naar maximale transparantie

Dient u regelmatig een accuraat overzicht van uw licentiestatus op te leveren? Met Software Asset Management (SAM) helpen wij u op weg naar maximale transparantie in uw licentiebeheer. Hiermee profiteert u van mogelijke besparingen en minimaliseert u de kans op onvoldoende licenties.

Wij analyseren uw softwarelicentie portfolio en vergelijken de licenties die u heeft aangekocht met de software die u werkelijk heeft geïnstalleerd en gebruikt. Zo krijgt u inzicht in uw hard- en software assets. Met dit inzicht kunnen wij u op de juiste manier adviseren over de verder te nemen stappen.

Uw vragen zoals ‘hebben we meer software geïnstalleerd dan dat we hebben gelicentieerd?’ of ‘hebben we alle aangekochte en te onderhouden software wel echt nodig?’ zijn op dat moment simpel en accuraat te beantwoorden.

Voor Software Asset Management hebben wij een eigen methodiek ontwikkeld, CLEAR-view genaamd.

SAM-advies: reduceer uw risico's met goed licentiebeheer

Software Asset Management biedt u doorlopend transparantie met betrekking tot uw compliance status. Daarnaast ontvangt u professioneel SAM-advies van onze experts met als doel uw risico’s op dure audits te verkleinen en uw softwarekosten te verlagen.

De voordelen van SAM-advies bij goed licentiebeheer

 Transparantie met betrekking tot uw licentiebeheer.

 Uw compliance informatie: altijd en overal inzichtelijk met één muisklik.

 Nauwkeurige planning van uw software budgetten.

 Altijd up-to-date licentiekennis van ons team van experts.

 Kostenefficiënt (SAM) advies.

Wilt u het juiste SAM advies voor uw organisatie en uw licentiebeheer optimaliseren?

Laat uw contactgegevens achter

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen op 020-2586800 of stuur een e-mail naar info@comparex.nl.

COMPAREX maakt voor het uitvoeren van Software Asset Management projecten gebruik van diverse tools. De keuze voor een tool wordt uiteraard bepaald door de mate waarop deze aansluit bij uw wensen en eisen en uiteraard uw eigen voorkeur.

In volledig gemanagede situaties, maken wij gebruik van COMPAREX SAM2GO. SAM2GO maakt deel uit van COMPAREX SoftCare, waarmee wij klanten volledig ontzorgen op het gebied van licentieaankoop en -beheer. Wij zijn daarnaast ook gecertificeerd partner van SNOW Software en Flexera.

SAM2GO

COMPAREX SAM2GO is onze oplossing voor het inzichtelijk maken van informatie over uw softwaregebruik en licentiepositie. Met transparantie op maat en professioneel advies van onze experts verkleint u ermee het risico op kostbare audits. Ook wordt consolidatie of zelfs verlaging van de softwarekosten mogelijk.

Onze experts ondersteunen u graag bij het op orde krijgen van uw softwaregebruik en licentiepositie. Wij doen dit in vijf stappen:

1. Door een risico-analyse maken we duidelijk hoe hoog de kosten van een audit zijn, als u geen SAM-tool gebruikt.

2. Een looptijdanalyse toont de status van uw huidige SAM-oplossing

3. Door processen en rolmodellen helpen wij u software economischer en efficiënter te beheren.

4. We genereren een overzicht van uw softwarelicenties en identificeren waar licenties ontbreken/ongebruikt blijven.

5. Wij nemen graag uw licentiebeheer uit handen met onze managed service SAM2GO.

Meer over SAM2GO...

SNOW Software

De Snow License Manager brengt uw infrastructuur in kaart. Met SNOW Software Recognition Service wordt de software op de juiste manier herkend en inzichtelijk gemaakt. Door het invoeren van de contracten en licenties krijgt u inzicht in de licentiepositie per uitgever.

Het dashboard van het SNOW License Manager Platform geeft u op elk moment inzicht in uw actuele licentiepositie. Dit dashboard wordt gefaciliteerd vanuit het COMPAREX datacenter. Dit heeft voor u belangrijke voordelen:

1. Volledig beheerde technische backend

2. Geen technisch applicatiebeheer van SNOW Softwarecomponenten en SQL Serverdatabases

3. Geen kosten voor hardware en SQL en Windows server t.b.v. backend servers;

4. Remote support door onze business consultants

5. Automatische upgrades van de backend servers

Meer over SNOW Software...

Flexera

Het FlexNet Manager Platform is software waarbij de infrastructuur in kaart wordt gebracht. Met behulp van de Flexera Application Recognition Library wordt de software op de juiste manier herkend en inzichtelijk gemaakt. Door het invoeren van de contracten en licenties krijgt u inzicht in de licentiepositie per uitgever.

Het dashboard van het FlexNet Manager Platform geeft u op ieder moment inzicht in uw actuele licentiepositie en wordt gefaciliteerd vanuit het COMPAREX datacenter. Dit heeft voor u belangrijke voordelen:

1. Volledig beheerde technische backend;

2. Geen technisch applicatiebeheer van Flexera Softwarecomponenten en SQL Server databases

3. Geen kosten voor hardware en SQL en Windows server t.b.v. backend servers;

4. Remote support door onze business consultants

5. Automatische upgrades van de backend servers.

Meer over Flexera...

 

COMPAREX trainingen

COMPAREX verzorgt diverse trainingen op het gebied van Software Asset Management. Zo organiseren wij bijvoorbeeld elke maand de licentiebeheertraining, die voorziet in de eerste stap op weg naar softwareportfolio. Daarnaast is COMPAREX geautoriseerd om IAITAM trainingen te geven, zoals de Certified Software Asset Manager training (CSAM).

Licentiebeheertraining

Heeft u in uw dagelijkse werk te maken met de aankoop van softwarelicenties, de implementatie en het beheer hiervan? Wij helpen u met de Licentiebeheertraining. Wanneer u uw softwareportfolio op de goede manier beheert, realiseert u een aanzienlijke kostenbesparing en sluit u bovendien de risico´s van incompliance uit.

Lees meer...

IAITAM CSAMIAITAM CSAM training

Bent u betrokken bij het managen van de software assets van uw organisatie? Wilt u meer grip en controle krijgen op de volledige lifecycle van uw software assets? De IAITAM CSAM training is hiervoor de aangewezen en enige training die een wereldwijd erkende certificering biedt. Wat vinden klanten van deze training via COMPAREX?

"Vandaag gecertificeerd als Certified Software Asset Manager. Ik kan het aanraden voor professionals die werkzaam zijn in de wereld van IT (Asset Management). Training gevolgd bij COMPAREX (gegeven door Rogier Petri die echt wel weet waar hij het over heeft). Ik zou zeggen, ga eens kijken": Rogier van Kuijk, Project Manager.

Lees meer over de IAITAM CSAM training...

SNOW Software trainingen

Maakt uw organisatie gebruik van Snow Software? COMPAREX biedt trainingen voor zowel gebruikers als beheerders van Snow Software. U leert hoe u de software maximaal benut en zo efficiënt mogelijk beheert.

Klik hier voor meer informatie over de technische training van Snow Software

Klik hier voor meer informatie over de functionele training van Snow Software 

Volg ons op LinkedIn voor het meest actuele nieuws en de meest interessante artikelen. Klik op de onderstaande link:

 Volg ons op LinkedIn

Klanten over COMPAREX

Emile Heesters, Contract- en Licentiemanager Provincie Noord-Brabant “Software Asset Management is een echt specialisme, waarvoor wij graag onze partner COMPAREX inschakelen. Of het nu Microsoft, VMware of Adobe betreft, met support van de COMPAREX Consultants brengen wij onze licentiepositie in kaart. Wij worden in dit traject goed ontzorgd en hebben de kosten van onze licenties goed in beeld.”

Klanten over COMPAREX

Rogier van Kuijk, Project Manager: “Vandaag gecertificeerd als Certified Software Asset Manager. Ik kan het aanraden voor professionals die werkzaam zijn in de wereld van IT (Asset Management). Training gevolgd bij COMPAREX (gegeven door Rogier Petri die echt wel weet waar hij het over heeft). Ik zou zeggen, ga eens kijken"

Neem contact op

Wilt u meer grip en controle krijgen op uw software assets? De IAITAM CSAM training is gebaseerd op jarenlange best practices

IAITAM CSAM training

  •  Zelf beleid, processen en procedures ontwikkelen voor uw software assets

Deze training is bedoeld om efficiënter met uw softwarelicenties om te gaan, waardoor u kostenbesparingen realiseert en risico's reduceert.

COMPAREX Licentiebeheertraining

  •  Aanzienlijke kostenbesparingen realiseren en risico's reduceren