Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert u over Adobe licenties
Introductie
Producten
Licentieprogramma
Nieuws en promoties

COMPAREX is Certified Reseller in Adobe licentiesAdobe Creative Cloud

Adobe is een paar jaar geleden overgegaan van een koop- naar huur-licentiemodel voor de Creative Cloud omgeving. Deze omschakeling heeft naar onze ervaring vragen en onduidelijkheden met zich meegebracht, maar zeker ook voordelen. Bent u benieuwd wat dit betekent voor u en uw organisatie?

Laat uw gegevens hier achter

Wij bellen u zo snel mogelijk terug. Of neem direct contact met ons op. De contactgegevens treft u hiernaast aan.

COMPAREX is al jarenlang dé licentiepartner voor Adobe in de Benelux. Of uw organisatie nu actief is in de commerciële, non-profit, of educatieve branche; u bent bij ons altijd verzekerd van de hoogste Adobe partnerstatus. Door onze status bent u zeker van de beste prijs voor Adobe licenties.

Adobe Marketing Cloud

Adobe Marketing Cloud werd in 2012 geïntroduceerd als verzamelnaam voor een collectie van producten voor online marketing- en web-analyticstools. Marketing Cloud komt voort uit een aantal overnames door Adobe van drie bedrijven in verschillende disciplines van online marketing in 2009. Deze bedrijven zijn samengevoegd om als Digitale Marketing-afdeling om een eenduidige Adobe propositie voor digitale marketing te ontwikkelen.

Een stap die voor Adobe logisch was omdat de creatieve producten van Adobe (Adobe Creative Cloud) gebruikt worden voor het creëren van vrijwel alle marketing content en Adobe onbetwist marktleider is in deze industrie.

Lees hier alles over de Adobe Marketing Cloud!

Welke voordelen heeft Adobe VIP Enterprise voor uw organisatie?

Adobe heeft sinds oktober 2016 VIP Enterprise (Value Incentive Plan) gelanceerd. Met VIP Enterprise is er weer een nieuwe contractvorm waarin organisaties de beschikking krijgen over jaarlijkse subscripties van Adobe software. Onze specialisten krijgen veel vragen van klanten over de inhoud, mogelijkheden, nadelen en voordelen van VIP Enterprise.

Wij hebben de informatie over de voor- en nadelen van dit programma gebundeld in een flyer, die u hieronder kunt downloaden. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Lourens Klootwijk of Paul Hazeveld.

Download hier de flyer: Adobe VIP Enterprise

Adobe productlijn

Werk nog productiever met PDF's op desktops, mobiele apparaten en het web: upgrade naar Adobe Acrobat DC!

Acrobat DC met doorlopende licentie, de opvolger van Acrobat XI, is de nieuwste release van de Acrobat desktopsoftware. Deze release bevat uitgebreide updates die de productiviteit van werknemers spectaculair verbeteren. Als u in het bezit bent van Acrobat X of Acrobat XI, komt u in aanmerking voor upgradeprijzen. Wanneer u Acrobat DC met doorlopende licentie aanschaft, krijgt u ook toegang tot gratis PDF-services van Adobe Document Cloud, waarmee u nog productiever kunt werken met PDF’s op desktops, mobiele apparaten en het web.

Solution Lourens Klootwijk heeft een PDF gemaakt met een overzicht van de nieuwe, krachtige functies die Acrobat DC met doorlopende licentie tot een onmisbaar hulpmiddel maken voor iedereen die met PDF’s werkt.

Download hier de flyer: Waarom upgraden naar Adobe Acrobat DC?

Wat zijn de verschillen tussen de diverse Adobe Acrobat DC versies?

Kijk wat Adobe Acrobat DC met Adobe Document Cloud-services voor u kan doen. Onze Solution Advisors hebben een overzicht samengesteld met de verschillen tussen de diverse Adobe Acrobat DC versies.

Download hier de flyer: Adobe Acrobat DC productvergelijking

Adobe licentieprogramma (overzicht)

Voor commerciële klanten en overheidsinstellingen die een volumelicentiekorting willen ten opzichte van de winkelprijs is het Cumulatief licentieprogramma (CLP) toegankelijker doordat het minimale puntenniveau om te kunnen instappen is verlaagd. De minimale instapvereiste van 25.000 punten is verlaagd naar 10.000 punten. Zo komen meer klanten in aanmerking voor dit programma met een tweejarig lidmaatschap. Het CLP biedt aanzienlijke kortingen op elke bestelling, grotere kortingsniveaus op aankopen tijdens de lidmaatschapstermijn en, zoals bij het TLP, toegang tot de licentiewebsite om uw licenties eenvoudig en centraal op te volgen en te beheren.

  CLP Com. CLP Gov. CLP Edu. TLP Com. TLP Gov. TLP Edu.
Level 1 10.000 10.000 5.000 1 1 1
Level 2 100.000 300.000 50.000      
Level 3 300.000   100.000      
Level 4 1.000.000          

Verbeterde Licensing Web Site (LWS)

LWS is het portaal voor het bijhouden van Adobe-softwarelicenties. De AVL-verbeteringen bieden verbeterde aanmeldings- en wachtwoordfuncties en meer geautomatiseerde processen om beheertijd uit te sparen. Met AVL ontvangt iedere in aanmerking komende LWS-gebruiker een unieke aanmeldingsnaam op basis van het e-mailadres van de gebruiker en kunnen gebruikers zelf hun eigen wachtwoord instellen en wijzigen.

Kostenloze elektronische softwarelevering

Elektronische softwarelevering (Electronic Software Delivery, ESD) is voortaan kostenloos bij TLP 5-bestellingen.

CLP TLP EA VIP
Grote(re) organisaties, onderwijssector en overheden MKB en grote eindgebruikerorganisaties Grote organisaties, Onderwijs & Overheid Alle organisaties
Alle beschikbare Adobe producten binnen de Application Product Pool Alle beschikbare Adobe producten binnen de
Application Product Pool
Acrobat & Creative family Alle Adobe CS producten en een aantal additionele producten is via VIP verkrijgbaar in één suite
n.v.t. Initiële order met een waarde
van 1 punt
Jaarlijks, indien groei in licenties n.v.t.
Voor alle producten, met uitzondering van de CS producten, via het Upgrade Plan Voor alle producten, met uitzondering van de CS producten, via het Upgrade Plan Via het Maintenance & Support programma Ja
Via Electronic Software Delivery krijgt u toegang tot alle media en documentatie Middels Electronic Software Delivery Middels Electronic Software Delivery Via de Adobe VIP portal krijgt u toegang tot alle media en documentatie.
Ja Nee Ja Ja
2 jaar Oneindig 3 jaar

1 jaar

Adobe Cumulative License Program (CLP)

Doelgroep

Grote(re) organisaties, onderwijssector en overheden.

Producten Alle beschikbare Adobe producten binnen de Application Product Pool.
Nabestelling n.v.t.
Recht op updates Voor alle producten, met uitzondering van de CS producten, via het Upgrade Plan.
Documentatie Via Electronic Software Delivery krijgt u toegang tot alle media en documentatie.
Contractvorm Ja.
Duur overeenkomst 2 jaar.

Doelgroep

Met het Cumulatief licentieprogramma (CLP) van Adobe bepaart uw organisatie en vereenvoudigt u tevens uw licentieadministratie gedurende de looptijd van de overeenkomst. Het programma biedt niet alleen wereldwijd cumulatieve, consistente besparingen, maar helpt uw organisatie bovendien om uw softwarebeheer te stroomlijnen.

Producten

Alle producten die in de betreffende regio te verkrijgen zijn binnen de Application Product Pool.

Instapniveau

Voor alle marktsegmenten geldt een initiële order van 10.000 punten, met uitzondering van de sector onderwijs. Voor deze laatste categorie kunt u contact opnemen met COMPAREX. Het instapniveau wordt bepaald door de grootte van de initiële order van alle nieuwe licenties, inclusief upgrades en onderhoudslicenties.

Prijsniveaus

Commerciële niveaus (Wereldwijd)

Niveau Aantal punten

1

10.000 - 99.999 punten

2

100.000 - 299.999 punten

3

300.000 - 999.999 punten

4

1.000.000 + punten

Overheid (Wereldwijd)

Niveau Aantal punten

1

10.000 - 299.999 punten

2

300.000 + punten

Nabestelling

Nabestellingen zijn niet verplicht en er is tevens geen minimale reorder waarde. Reorders gedurende de looptijd worden bij de initiele bestelling opgeteld waardoor het gedurende de looptijd mogelijk is om in een hogere kortingsstaffel te komen.

Documentatie en media

Middels de Adobe Licensing website krijgt u toegang tot alle media en documentatie van de Adobe producten middels Electronic Software Delivery (ESD.

Duur overeenkomst

De looptijd van de het CLP-contract is 2 jaar. De licenties binnen het CLP-programma zijn perpetual (eeuwigdurend).  Na de 2 jaar looptijd kan de overeenkomst met 2 jaar verlengd worden. Het totaal aangeschafte aantal punten in de eerste 2 jaar bepaald het level voor de komende 2 jaar.

Adobe licensing website

Deelnemers aan het CLP-programma kunnen via de licensing website een afdruk maken van hun licentiedocument voor hun licentieadministratie. Ook kan hier alle media en documentatie gedownload worden. De aangeschafte licenties binnen het CLP-programma zijn eeuwigdurend.

Wereldwijde educatieve instellingen

Doelgroep Zoals gedefinieerd in de voorwaarden van de Educatieve CLP overeenkomst
Basis van de CLP Totale puntenwaarde van de eerste bestelling bepaalt het kortingsniveau (met toekomstige orders blijft u punten verzamelen en kan het kortingsniveau verbeteren)
Kortingsniveaus (wereldwijd)

1 =     5.000 - 49.999
2 =   50.000 - 99.999
3 = 100.000 +

Vorm lidmaatschap Twee jaar tussen deelnemer en Adobe
Minimale nabestelling? Nee
Licentieopties

Standard CLP Licensing; Student Licensing; Term Site Licensing; Concurrent Licensing

Adobe Transactional License Program

Doelgroep

MKB en grote eindgebruikerorganisaties

Producten Alle beschikbare Adobe producten binnen de Application Product Pool
Nabestelling Initiële order met een waarde van 1 punt
Afnemeverplichting Nee
Recht op updates Voor alle producten, met uitzondering van de CS producten, via het Upgrade Plan
Documentatie Middels Electronic Software Delivery
Contractvorm Nee
Duur overeenkomst Oneindig

Doelgroep

Met het Adobe Transactiegericht licentieprogramma (TLP) 5 wordt het eenvoudig om van volumeprijzen te profiteren zonder lidmaatschapsvereisten. Bovendien hoeft u geen overeenkomsten te ondertekenen. Dit programma is wereldwijd verkrijgbaar voor commerciële organisaties, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties en is van toepassing voor alle Adobe producten binnen de Application Product Pool.

Producten

Alle producten van Adobe binnen de Application Product Pool zijn te verkrijgen in het TLP-programma van Adobe.

Instapniveau

Deelname aan het TLP-programma is mogelijk vanaf 1 punt. Het totaal van nieuwe licenties, upgradelicenties en onderhoudslicenties bepaalt het puntenaantal en daarmee het prijsniveau. Binnen het TLP-programma is het mogelijk alle Adobe producten te combineren, ongeacht het platform, taalversie, etc. Met ingang van 7 mei 2012 is uitsluitend staffel 1 beschikbaar (voor deze datum kende TLP ook een tweede niveau). Klanten met een behoefte aan meer  licenties kunnen gebruikmaken van het verlaagde instapniveau van het CLP-programma.

Staffeltabel

Niveau Bedrijfsleven Onderwijs *

Overheid

1

1 - 2.499 punten 1 - 2.499 punten

1

* alleen voor onderwijsversies.

Nabestelling

Er is geen minimale reorder ingesteld.

Documentatie en media

De licenties worden geleverd zonder media en/of documentatie. Deze dient u apart te bestellen. Het is tevens mogelijk om ESD (Electronic Software Download) in te zetten in plaats van een CD.

Duur overeenkomst

Een TLP-overeenkomst is perpetual (eeuwigdurend), evenals de binnen dit programma aangekochte licenties.

Adobe licensing website

Deelnemers aan het TLP-programma kunnen via de licensing website een afdruk maken van hun licentiedocument voor hun licentieadministratie. Ook kan hier alle media en documentatie gedownload worden. De aangeschafte licenties binnen het TLP-programma zijn eeuwigdurend.

Adobe Enterprise Agreement (EA)

Doelgroep

Grote organisaties, Onderwijs & Overheid

Producten Acrobat & Creative family
Nabestelling Jaarlijks, indien groei in licenties
Afnameverplichting Verplichte deelname aan het Maintenance & Support programma
Recht op updates Via het Maintenance & Support programma
Documentatie Middels Electronic Software Delivery
Contractvorm Ja
Duur overeenkomst 3 jaar

Doelgroep

Dankzij Adobe Enterprise Agreement (EA) kunt u de Adobe Acrobat- en Adobe Creative Suite-software eenvoudig binnen uw gehele organisatie als standaard gebruiken. Met EA kunnen middelgrote tot grote commerciële organisaties en overheidsinstanties gedurende een driejarige termijn profiteren van aanzienlijke besparingen op volumeaankopen. EA kan u niet alleen helpen de nieuwste Adobe-software eenvoudiger in uw organisatie te implementeren en te beheren, maar biedt ook voorspelbare prijzen voor software en reduceert het administratieve beheer en de IT-werklast.

Producten

Alle producten die in de betreffende regio te verkrijgen zijn binnen de Application Product Pool.

Instapniveau

Bij het bepalen van het level wordt gekeken naar uw huidige CLP-contract. Het EA kortingsniveau wordt hetzelfde als het CLP kortingsniveau. Indien u nog geen geen CLP heeft, dan wordt u ingedeeld op prijsniveau 1. Vervolgens wordt gekeken naar de Discount Tier. Dit wordt bepaald oor het aantal units voor Maintenance & Support. Kiest u ervoor om 100% van uw pc’s te voorzien van Acrobat dan valt u in het Enterprise Wide for Acrobat Family.

Staffeltabel

Commerciële niveaus (4 discount levels, 7 discount tiers)

Discount tier Minimale aantal M & S units

1

100

2

250

3

500

4

750

5

1.000

6

1.500

7

2.000 +

 

Overheidsinstellingen (2 discount levels, 7 discount tiers)

Discount tier Minimale aantal M & S units

1

100

2

250

3

500

4

750

5

1.000

6

1.500

7

2.000 +

Nabestelling

Nabestellingen worden 1x per jaar gedaan, op de verjaardatum van het Enterprise Agreement. Op de verjaardatum geeft u aan hoeveel licenties er extra nodig zijn.

Maintenance & Support (M & S)

Het Enterprise Agreement is inclusief een verplicht Enterprise Maintenance and Support Program. Dit programma voorziet klanten in de meest recente versies van producten die in het Enterprise Agreement zijn opgenomen. Tevens biedt het 24*7 technische ondersteuning.

Documentatie en media

Via de Adobe Licensing website krijgt u toegang tot alle media en documentatie van de Adobe producten op basius van Electronic Software Delivery (ESD).

Duur overeenkomst

De looptijd van het Enterprise Agreement is 3 jaar. De licenties binnen het Enterprise Agreement zijn eeuwigdurend. Het M&S heeft dezelfde geldigheidsduur als de overeenkomst.

Adobe licensing website

Deelnemers aan het Enterprise Agreement kunnen online een afdruk maken van hun licentiedocument voor hun licentieadministratie. Van deze website kunnen tevens alle media en documentatie gedownload worden. De aangeschafte licenties binnen het Enterprise Agreement zijn eeuwigdurend.

Adobe VIP Program

Doelgroep

Alle organisaties

Producten Alle Adobe CS producten en een aantal additionele producten is via VIP verkrijgbaar in één suite
Nabestelling n.v.t.
Recht op updates Ja
Documentatie Via de Adobe VIP portal krijgt u toegang tot alle media en documentatie
Contractvorm Ja
Duur overeenkomst 1 jaar

Doelgroep

Het VIP program is een nieuw licentieprogramma van Adobe op lidmaatschapsbasis, voor bedrijven van elke omvang. Voor een VIP-lidmaatschap zijn er geen minimumvereisten voor licentieaankopen. Eenvoudig beheer. Onmiddellijke implementatie. En automatische conformiteit.

Producten

Alle producten uit de Adobe CS master collection. Maar ook additionele producten als Acrobat, Business Catalyst, Typekit, Lightroom en een cloud profiel met 100 GB storage per licentie ter bevordering van een betere samenwerking binnen creatieve teams in een organisatie.

Instapniveau

Voor alle marktsegmenten geldt een initiële order van 1 licentie als minimale ordergrootte.

Nabestellingen

Nabestellingen zijn niet verplicht en er is tevens geen minimale re-order waarde. Re-orders worden direct gesynchroniseerd naar de einddatum van het betreffende VIP contract.

Documentatie en Media

Middels de Adobe VIP portal krijgt u toegang tot alle media en documentatie van de Adobe producten.

Duur van de overeenkomst

De looptijd van het VIP contract is 1 jaar. Daarna kan er besloten worden om alle aanwezige licenties of slechts een deel te verlengen. Indien een licentie niet verlengd wordt, vervalt ook het gebruiksrecht voor alle applicaties en functionaliteiten voor de betreffende licentie.

Adobe VIP portal

COMPAREX kan een eindgebruiker een uitnodiging sturen voor de VIP portal. De eindgebruiker zal vervolgens zelf een account moeten aanmaken en de voorwaarden moeten accepteren. Vervolgens zal de eindgebruiker een uniek VIP nummer krijgen welke door COMPAREX gebruikt kan worden om licenties voor toe te voegen.

 

Adobe nieuws en promoties

Maakt uw organisatie gebruik van het Adobe Value Incentive Plan (VIP) voor Creative Cloud of Acrobat? Dan is het goed te weten dat Adobe op 5 maart ‘VIP Select’ heeft geïntroduceerd met vernieuwde voordelen. Graag leggen wij u uit wat VIP Select precies inhoudt en van welke voordelen u nu of op termijn gebruik kunt maken.

Lees hier meer...

Bent u zich ervan bewust dat u mogelijk een beveiligingsrisico loopt? Bij sommige klanten worden namelijk verouderde versies van Acrobat gebruikt. Omdat er voor Acrobat X en ouder geen security patches meer worden uitgebracht, zijn deze systemen niet beschermd tegen aanvallen via PDF-bestanden. Als enige Adobe Platinum Partner van Nederland is COMPAREX dé adviseur om u te helpen upgraden naar de nieuwste versie.

Lees hier meer...

Neem contact op

Lourens Klootwijk

Lourens Klootwijk

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software

Neem contact op

Paul Hazeveld

Paul Hazeveld

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software

Klanten over COMPAREX

Bronswerk IT Support Team: “De kennis en kunde die COMPAREX in huis heeft, geeft ons als klant het gevoel dat wij hen kunnen vertrouwen. Ondanks dat de opdracht onhaalbaar leek, zijn zij tot het uiterste gegaan om voor ons een oplossing te vinden.”