Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Autodesk-oplossingen
Introductie
Producten
Producten
Nieuws en promoties

COMPAREX is Autodesk Gold partnerAutodesk is een marktleider in 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware en -services. Autodesk is opgesplitst in drie specifieke industriële branches: werktuigbouwkunde (MFG), architectuur en engineering & constructie (AEC) waaronder ook geospatial, en media & entertainment (M&E). Autodesk heeft ook een service groep, Autodesk Consulting.

COMPAREX is Autodesk Gold Partner, wat betekent dat wij voldoen aan de hoge eisen van Autodesk. Wij voorzien in algemene Autodesk informatie, advies/verkoop van Autodesk licenties en basic support. Wilt u meer weten over de oplossingen en producten van Autodesk?

Laat uw gegevens hier achter

Wij bellen u zo snel mogelijk terug. Of neem direct contact met op met Lourens Klootwijk of Paul Hazeveld. Hun contactgegevens treft u hiernaast aan.

Prijsstijging AutoCAD LT & wijziging AutoCAD abonnement per 21 maart 2017

De prijsstijging geldt voor alle nieuwe AutoCAD LT licenties, AutoCAD abonnementen en voor verlengingen. Het gaat om een stijging van ca. 5%. De tarieven voor het AutoCAD LT en AutoCAD onderhoudsplan blijven gelijk.

Daarnaast is bekend gemaakt dat het vanaf nu niet meer mogelijk is om een onderhoudsplan voor 2 of 3 jaar te verlengen. U kunt nu alleen nog het onderhoudsplan met 1 jaar verlengen. Deze wijziging past volgens Autodesk in de strategie om volledig over te gaan naar een licentievorm, namelijk het abonnement. Begin juni 2017 voorziet Autodesk dat klanten met een onderhoudsplan hun permanente licentie kunnen omzetten in een abonnement.

Huidig onderhoudsplan

Nieuw abonnement

Individueel product

Hetzelfde individueel product of een Industry Collection

Individueel LT product

Hetzelfde individueel LT product of een LT Suite

Design & Creation Suite

Industry Collection

LT Suite

LT Suite

Voorwaarden:

 • U kunt uw onderhoudsplan ‘switchen’ naar een abonnement voor 1, 2 of 3 jaar ongeacht de looptijd van het huidige onderhoudsplan. Het is niet mogelijk om van deployment te wisselen, bijv. van multi-user naar single-user.
 • 'Switchen’ kan vanaf 90 dagen vóór de vervaldatum, wanneer de renewal opportunity beschikbaar is.
 • Het nieuwe abonnement gaat in de dag volgend op de vervaldatum van het onderhoudsplan. Wanneer het abonnement actief is kunt u niet langer hun permanente software gebruiken.

Prijsvoordeel:

 • Wanneer u ervoor kiest om in 2017 te ‘switchen’ naar een abonnement, betaalt u evenveel als voor de verlenging van uw onderhoudsplan. Een switch staat nu gelijk met de aankoop van een nieuw abonnement met 60% korting. U kunt bovendien de volgende 3 jaar verlengen op basis van deze verlaagde prijs. De kosten voor het ‘switchen’ zullen jaarlijks met 5% toenemen, dus hoe sneller u switcht, des te gunstiger!

Stopzetting Autodesk Showcase

Vanaf 21 maart 2017 zal ook de verkoop van de Autodesk Showcase abonnementen worden stopgezet. Het verlengen van de huidige, actieve Showcase abonnementen en onderhoudsplannen zal vanaf 1 februari 2018 niet meer mogelijk zijn. Er komen na deze datum geen nieuwere versies en update van Showcase uit.

Heeft u hier vragen over of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met een van onze Solution Advisors!

Autodesk producten

De Autodesk 3D producten bieden uitgebreide toolsets, unieke interoperabiliteit en een consistente gebruikerservaring – voor bouwontwerp, productontwerp, entertainmentcreatie en meer. De belangrijkste productenlijnen zijn:

Autodesk licenties

Vanaf begin 2016 heeft Autodesk de manier aangepast waarop hun producten gelicentieerd kunnen worden. De Perpetual (eeuwigdurende) licenties (inclusief maintenance) zijn niet meer beschikbaar. Klanten die nog een perpetual licentie hebben met maintenance, kunnen hun maintenance in overleg nog verlengen.

Subscription contract

Autodesk biedt via het Subscription licentiemodel (huurlicenties) toegang tot het flexibele gebruik van software en services welke klanten nodig hebben voor de inzet tijdens een bepaald project, ongeacht de looptijd van het project. Hiermee wordt het voor u eenvoudiger om licenties in te zetten. Als klant kunt u kiezen tussen maand-, kwartaal- of jaarabonnementen. Tevens biedt het toegang tot de meest recente software-releases, cloud-services en technische ondersteuning. Bij deze formule kiest u voor flexibele pay-as-you-go aanschafmogelijkheden.

Wat biedt het Subscription contract?

 • lagere aanschafkosten;
 • altijd de meest recente versie van de oplossing;
 • eenvoudig licenties toevoegen en/of verwijderen (middels maand / kwartaal / jaarabonnementen);
 • flexibele schaalbaarheid (minder risico door lage instapkosten, bij kortstondige projecten of uitbreiding);
 • technische support bij installatie en configuratie;
 • Cloud services (workflow in de cloud met altijd en overal toegang tot uw bestanden en software).

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Lourens Klootwijk of uw account team.

Autodesk nieuws en promoties

Deze promo is bedoeld voor klanten die hun huidige permanente licentie (van R14 release jaar 1998 tot 2017 inruilen voor een nieuw 3-jarig abonnement. Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Neemt u daarom contact op met uw Account team voor meer informatie en advies.

Klanten kunnen een 3-jarig abonnement voor AutoCAD Revit LT Suite, Autodesk Revit of Autodesk Architecture Engineering & Construction Collection afsluiten in combinatie met een 3-jarig abonnement voor BIM 360 Team voor de prijs van 2 jaar, inclusief een 5-daagse training. Neemt u contact op met uw Account team voor meer informatie en advies.

Deze promo is bedoeld voor klanten die hun huidige Revit-software verlengen. Zij kunnen tegelijk daarmee een nieuw abonnement nemen op Autodesk Collaboration for Revit met 20% korting. De aktie is van toepassing op verlenging van onderhoudsplannen of abonnementen op de volgende software:

 • AEC Collection
 • Building Design Suite - Ultimate
 • Building Design Suite - Premium
 • Infrastructure Design Suite - Ultimate
 • Revit
 • Revit Architecture
 • Revit MEP
 • Revit Structure

Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact op met Lourens Klootwijk of uw account team.

Doe uw voordeel met een meerjarig abonnement op uw favoriete Autodesk-software! U krijgt 5% korting bij aankoop van een 2-jarig abonnement en 10% korting bij aankoop van een 3-jarig abonnement op een uitgebreid assortiment aan Autodesk-producten.

Een abonnement geeft u talrijke voordelen, waaronder lagere instapkosten, voortdurende toegang tot de nieuwste softwareversies en productverbeteringen, technische ondersteuning, aanvullende clouddiensten, administratietools en nog veel meer - en dat alles aan een zeer voordelig tarief.

Met een meerjarig abonnement zet u de kosten van uw software gedurende 2 of 3 jaar vast. Zo kunt u genieten van een voordelig tarief, bent u beschermd tegen toekomstige prijswijzigingen en kunt u uw budget beter in de hand houden.

Neem voor meer informatie contact op met Lourens Klootwijk of uw account team.

Neem contact op

Lourens Klootwijk

Lourens Klootwijk

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software

Neem contact op

Paul Hazeveld

Paul Hazeveld

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software