Vendoroplossingen
COMPAREX geeft u advies over de diverse VMware-oplossingen
Introductie
Producten
Licentieprogramma
Nieuws en promoties

COMPAREX is VMware Premier Solution ProviderCOMPAREX geeft al meer dan 10 jaar advies over VMware-oplossingen.

VMware virtualiseert computing, van het datacenter tot de cloud en mobiele apparaten. VMware maakt van IT een baanbrekend nieuw IT-model: één cloud, alle applicaties, alle apparaten. Door het samenvoegen van verschillende cloudomgevingen tot één hybride cloud ondersteunt VMware bij de innovatie. Daarnaast maken klanten kennis met nieuwe mobiele cloudtoepassingen.

COMPAREX werkt al meer dan 10 jaar nauw samen met VMware Benelux. Herjan van den Hengel, Business Unit Manager Solution Advising en Michel van Teijlingen, Sales Director van COMPAREX Nederland vertellen in deze blog meer over de samenwerking.

Wilt u meer weten over de VMware-oplossingen? Of bent u benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen?

Laat uw contactgegevens achter

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. Of neem direct contact op met een van onze Consultants of Solution Advisors. Hun contactgegevens treft u hiernaast aan.

VMware vSphere Optimization Assessment

Verbeter de efficiency van uw virtuele omgeving. Heeft u uw IT-omgeving gevirtualiseerd? Merkt u dat u soms het overzicht mist door de complexiteit? Kunt u problemen in uw IT-omgeving snel en doeltreffend oplossen? Wij bieden u de VMware vSphere Optimization Assessment aan. Hiermee ziet u in één oogopslag wat de actuele status is van uw virtuele IT-infrastructuur.

Lees meer over dit assessment

COMPAREX VMware pre-audit assessment

COMPAREX VMware pre-audit assessment

Weet u zeker dat uw VMware-serverlicenties op orde zijn? Voor veel middelgrote en grote organisaties blijkt het lastig om volledig inzicht te houden. Ons assessment haalt alle tekortkomingen boven tafel en bereidt u voor op een licentie-audit. Zo voorkomt u verrassingen van incompliance bij een eventuele audit.

Lees meer over het assessment


 

VMware verdeelt haar oplossingen over 3 productlijnen:

 • Datacenter en cloudinfrastructuur (vCloud Suite, vSphere with Operations Management, vSphere Data Protection Advanced, vSphere Site Recovery Manager, vCloud Director)
 • Datacenter en cloudbeheer (vCenter Operations Management Suite, vCenter Operations Manager, vCenter Log Insight)
 • Desktop- en applicatievirtualisatie (Horizon, Mirage, Workspace)

VMware Volume Purchase Program

Doelgroep

Kleine tot grote bedrijven evenals de overheid

Producten Alle VMware-producten en -services
Instapniveau Een order ter waarde van ca. € 20.000
Afnameverplichting n.v.t.
Recht op updates Maakt onderdeel uit van de verplichte Support & Subscription (SnS)
Technisch support Maakt onderdeel uit van de verplichte Support & Subscription (SnS)
Documentatie Dient apart te worden besteld of gedownload
Contractvorm Nee
Duur overeenkomst 1, 2 of 3 jaar

Doelgroep

Het VMware Purchasing Program (VPP) is ontworpen voor organisaties die VMware-software willen toepassen en daarbij op zoek zijn naar een snelle en efficiënte manier om VMware-licenties te kopen. Het VPP geeft u de mogelijkheid uw softwareuitgaven voordeliger en efficiënt te beheren.

Producten

Alle VMware-producten komen in aanmerking, echter op niet alle producten wordt door VMware een korting gegeven. Producten die niet in aanmerking komen voor de korting zijn:

 1. Acceleration Kits
 2. Promo’s
 3. Support & Subscription (Basic en Production)

De punten die aan deze producten zijn toegekend tellen echter wel mee om een bepaald kortingsniveau te behalen.

Contractperiode

Een VPP-contract verloopt nooit. Elk product vertegenwoordigt een aantal punten. Punten uit één inkooporder zijn twee jaar geldig, daarna vervallen deze.

Voorbeeld: U bestelt op 1 januari 2011 een order ter waarde van 400 punten. Hiermee kwalificeert u zich voor level 1. Na een half jaar bestelt u wederom licenties met een totaal van 400 punten. Deze order valt dus in level 2 (400+400=800 punten). Daarna bestelt u niets meer. Op 1 januari 2013 valt de eerste order weg, valt u 400 punten terug en daarmee terug naar level 1.

Instapniveau

Het instapniveau is 250 punten. Dit komt neer op een initiële order met een listwaarde van ongeveer € 20.000. Met 6 stuks Enterprise Plus inclusief Basic support kwalificeert u zich voor het eerste VPP-level. Eventuele vervolgorders genieten dan gelijk ook de bijbehorende korting.

Staffeltabel

Prijsniveau Punten Korting
L1 250 - 599 4%
L2 600 - 999 6%
L3 1.000 - 1.749 9%
L4 1.750 + 12%

Nabestelling

Voor nabestellingen onder het VPP-contract geldt geen minimale orderwaarde. Alle producten kunnen dan op het bestaande kortingsniveau besteld worden. Indien u door een nieuwe bestelling in een hoger korting level komt, dan profiteert u met de nieuwe order ook gelijk van het nieuwe kortingspercentage. De punten van elke order vervallen precies 2 jaar na plaatsing. Op dat moment kijkt VMware naar het nieuwe puntenaantal, wat betekent dat het VPP-contract terug kan worden gezet naar een lager niveau.

Afnameverplichting

Binnen het VPP is geen afnameverplichting van toepassing. Wel is het noodzakelijk een aantal punten per jaar te bestellen om boven de minimale grens per level te blijven.

Support & Subscription (SnS)

Onder het VPP-programma kan men Support & Subscription afnemen. Dit telt wel mee telt in het puntentaantal en het bijbehorende VPP Level, maar er zijn geen staffelkortingen van toepassing. SnS is vrijwel altijd verplicht, maar er kan een keuze gemaakt worden tussen Basic en Production en tussen 1, 2 of 3 jaar support. Production en Basic support zijn beschikbaar voor alle producten met uitzondering van behalve VMware Fusion.

Deze Support & Subscription-programma’s geven naast een bepaald supportlevel ook het recht op updates en upgrades voor de duur van de Subscription. Bij een aantal producten is SnS niet verplicht maar optioneel. Voor deze producten bestaat de mogelijkheid om “Support Only” of “Subscription Only” te bestellen. Het gaat dan om de volgende producten:

Subscription Only

 1. vSphere Hypervisor
 2. vSphere Essentials Bundel

Support Only

 1. Converter 4.0
 2. VMware Server
 3. Een aantal Springsource Producten
 4. vFabric Developper STD & Premium
 5. vSphere Essentials Bundle
 6. Workstation & Fusion

Documentatie en Media

Om VMware producten in gebruik te kunnen nemen, is het mogelijk via de  VMware License Management Portal en documentatie te downloaden. Trial software kan heel eenvoudig worden omgezet naar een licensed version.

Duur van de overeenkomst

Een VPP contract verloopt nooit.

VMware nieuws en promoties

VMware verdeelt haar vSphere-oplossingen per 30 juni over drie in plaats van zes productlijnen. De nieuwe line-up bestaat straks uit VMware vSphere Standard, VMware vSphere Enterprise Plus en VMware vSphere met Operations Management Enterprise Plus. Daarnaast krijgen alle (bestaande en nieuwe) klanten toegang tot vRealize Log Insight for vCenter Server.

Meer over de wijzigingen leest u hier...

VMware vCloud Air Disaster Recovery is een nieuwe Recovery-as-a-Service (RaaS) oplossing, die cloudgebaseerde disaster recovery functionaliteiten voor VMware’s virtuele omgevingen introduceert. De COMPAREX specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden van vCloud Air Disaster Recovery.

Uw voordelen:

 • Flexibiliteit. Disaster Recovery is een eenvoudige, betaalbare cloudgebaseerde recovery oplossing met flexibele contractduur en pricing. Het biedt tevens schaalbaarheid om uw applicaties en data zo efficiënt mogelijk te beschermen.
 • Eenvoudig en snel te gebruiken. Disaster Recovery maakt het eenvoudig om een effectieve oplossing op te zetten, uit te rollen en te beheren, zonder dat er grote investeringen in hardware of software gedaan hoeven te worden. Ook het inhuren of trainen van kostbare specialisten is niet nodig.
 • Compatibiliteit. Voeg geïntegreerde cloudgebaseerde recovery mogelijkheden toe aan uw vSphere omgeving. vCloud Air Disaster Recovery is ontworpen volgens de bekende vSphere technologie die door veel organisaties in hun onsite datacenters al gebruikt wordt. Hierdoor kunt u van de reeds voor uw bekende tools, support en beheer gebruikmaken.

Interesse?

Ontdek waarom VMware vCloud Air Disaster Recovery de beste keuze is voor cloudgebaseerde bescherming in uw VMware vSphere omgeving en vraag hier een kosteloze trial versie van één maand aan. Natuurlijk kunt u voor uw vragen ook terecht bij onze Solution Advisors.

Neem contact op

Martijn Hoogenbosch

Martijn Hoogenbosch

Consultant

Neem contact op

Ferdinand Stijn

Ferdinand Stijn

Solution Advisor

VMware vCloud Air

Medewerkers applicaties aanbieden op het moment dat ze die nodig hebben, op elke gewenste locatie en via elk apparaat. Dat is mogelijk met cloud computing. Flexibiliteit, snel op- en afschalen en betalen voor gebruik. Deze kenmerken sluiten naadloos aan op wat organisaties momenteel van hun ICT eisen. Hoe stapt uw organisatie verstandig over naar de cloud; gefaseerd, met behoud van de regie en zonder desinvesteringen?

Lees meer over vCloud Air


vSphere

VMware heeft een video gepubliceerd waarin een stappenplan wordt besproken voor het uitrollen van Vmware vSphere met Operations Management.

Bekijk de video hier