COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Remco Toele

Wat is jouw rol bij COMPAREX?

“Als Solution Advisor binnen het team van Big Data & Analytics houd ik mij bezig met Big Data, Cloud, Open Source en verschillende Enterprise Database & Content Management oplossingen. Vanuit mijn rol heb ik veel klantcontact en denk ik graag mee in het vinden van de meest innovatieve en best passende mogelijkheden voor klanten.

Momenteel vinden veel veranderingen en verschuivingen plaats bij de oplossingen zoals wij ze vandaag de dag kennen. Ik help klanten dan ook met het verkrijgen van licentie-inzicht en -optimalisatie, en ondersteun hen bij het vinden van alternatieve mogelijkheden. Door naar de combinatie van hard- en software te kijken, komen we vaak tot interessante besparingen en innovatieve oplossingen. Tijdens een oriënterend gesprek probeer ik inzicht te krijgen in de betreffende organisatie om te zien waar softwarecontracten kunnen worden geoptimaliseerd of licenties beter kunnen worden ingezet. Door middel van adviesrapportages adviseer ik organisaties op verschillende niveaus vervolgens bij het verbeteren of vinden van de ideale Enterprise software omgeving, met een gezonde TCO en snellere ROI tot gevolg.”

Wat is jouw achtergrond op dit vlak?

“Na mijn Informatica-opleiding ben ik eind jaren ‘90 gestart in de computer systeembouw. Rond 2000 ben ik gaan werken bij ISIT als Hardware Engineer. Daar was ik verantwoordelijk voor hardware en backup-software implementaties en het veiligstellen van kritische data-omgevingen. Na de overname door Telindus ben ik tot 2012 in dienst gebleven als Systems Specialist. Daar hield ik mij bezig met de implementatie en het onderhoud van Netapp- en EMC-systemen bij Enterprise klanten in de luchtvaart, banking en zorgsector.

In 2012 werd het tijd voor wat nieuws en besloot ik te solliciteren bij COMPAREX. In het toenmalige ‘Oracle-team’ was men op zoek naar iemand met kennis van storage omgevingen. De rol als Oracle licentiespecialist leek mij een interessante uitdaging, waarbij ik mijn opgedane kennis uit het verleden ook goed kon gebruiken. Deze kennis gebruik ik nu om organisaties te kunnen voorzien van software-advies en te helpen bij het realiseren van compliance.”

Wat vind jij zo leuk aan jouw werk?

“Klanten adviseren is echt mijn passie. Wanneer klanten met complexe eisen, wensen of vraagstukken komen, dan zijn dit bij uitstek situaties waarin ik mijn uitdaging vind. Ik gebruik graag mijn eigen kennis en ervaring, maar ook die van collega’s of partners om tot het beste resultaat te komen. Sommige oplossingen kunnen verrassend zijn. Alternatieven waar klanten in eerste instantie vaak niet eens aan denken, kunnen soms behoorlijke besparingen opleveren. Dat maakt het extra leuk. Ik ben pas tevreden als onze klant dit ook is.

Wat mij bevalt aan het werken bij COMPAREX is dat ik veel vrijheid geniet in het ontwikkelen en uitbrengen van nieuwe ideeën om klanten nog beter van dienst te zijn. Daarnaast biedt COMPAREX mij de gelegenheid om mijn kennisniveau op peil te houden via opleidingen en trainingen. Dit resulteert in een uitdagende baan met leuke collega’s. Je merkt dat iedereen dezelfde drive bezit om klanten maximaal te helpen. Dit sluit perfect aan bij mijn passie voor dit vak. Iedereen staat (soms letterlijk dag- en nacht) voor elkaar klaar. Indien nodig sluiten we ons op in één van de vergaderzalen om gezamenlijk een klantcase te bespreken en zo tot de meest passende oplossing te komen.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Voor elke ICT-verandering die de Enterprise software omgeving van de organisatie raakt. Enkele scenario’s waarbij klanten mij om advies kunnen vragen:

  • Wanneer zij een nieuw in te regelen (Shared Service) datacenter willen opstarten;
  • Wanneer klanten op zoek zijn naar licentie-alternatieven of mogelijkheden;
  • Bij migraties naar Private, Public of Hybrid Cloud;
  • Bij vragen rondom software migraties en aflopende/nieuwe contracten.
  • Bij het bekijken van Big Data, Analytics & Open Source mogelijkheden.

In de praktijk blijkt dat er bij veel organisaties op verschillende niveaus te besparen valt wanneer er goed gekeken wordt naar de combinatie van hard- en software en de bijbehorende licenties en contracten. Het complete overzicht aan huidige hard- en software en toekomstige wensen en eisen verwerk ik in een adviesrapportage. Hierdoor kunnen er veelal contractuele en software optimalisatie slagen plaatsvinden. Dit levert een organisatie vaak directe winst op of biedt ruimte voor investeringen en innovatie voor de toekomst.

Tegen al onze klanten zou ik willen zeggen: neem eens contact op en laat u verrassen. Veel organisaties zijn u al voor gegaan, met interessante resultaten tot gevolg. Persoonlijk ben ik gek op koffie. Dus onder het genot van een goede kop koffie kom ik graag eens langs om te sparren over uw software toepassingen en te kijken naar alternatieve mogelijkheden voor uw organisatie.”

Hoe ziet jouw leven naast COMPAREX er uit?

“Ik blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen mijn vak middels vak-gerelateerde (nieuws)bladen. Daarnaast ben ik sportief en houd ik van de buitenlucht. Een grote passie is windsurfen op zee bij IJmuiden of Wijk aan Zee. Tijdens een surfsessie kan ik even alles vergeten en loslaten door helemaal op te gaan in de golven en de wind. Op windstille dagen ga ik er graag op uit met mijn mountainbike. In de schitterende omgeving van de Veluwe, de Ardennen of het Taunus gebergte bij Frankfurt ben ik graag te vinden om te fietsen.

Een derde passie is hardlopen. Meestal loop ik zo’n 2 a 3 keer per week hard, het liefst samen met onze hond. Net zoals in mijn werk, houd ik van uitdagingen en doelen stellen. Dus meestal prik ik een aantal doelen per jaar, zoals de halve marathon van Amsterdam, de Damloop en enkele buitenlandse surf- en mountainbike-trips.

Verder verwacht ik samen met mijn vrouw begin 2016 ons eerste kindje. Dat is iets waar ik bijzonder naar uitkijk. Uiteraard zal dit veel veranderingen en leuke nieuwe ervaringen met zich meebrengen. Een sport-buggy met extra grote banden staat al op ons verlanglijstje, zodat we als gezin straks veel kunnen wandelen en hardlopen. Zo kan ik straks mijn sportieve passie combineren met mijn gezinsleven!”

Wilt u voor meer informatie of advies contact opnemen met Remco?

U kunt hem uiteraard bellen via 06 - 3041 8249 of via e-mail benaderen.

Neem contact op

Remco Toele

Remco Toele

Solution Advisor Big Data & Analytics

Deel dit artikel