COMPAREX SoftCare
COMPAREX SoftCare – Next Level Software Licensing
COMPAREX SAM2GO Animated Video Clip
COMPAREX Dynamic Global Sourcing Animated Video Clip

Gestionarea licenţelor software: Pare simplu... dar nu este !

COMPAREX are peste 2450 de consultanţi in 35 de țări din întreaga lume cu expertiză in gestionarea drepturilor de utilizare și de achiziţie software. Suntem numărul unu la nivel mondial în cunoașterea modelelor de licențiere, fapt dovedit de 4750 certificări de la 70 de furnizori de software.

La nivel global, software-ul este considerat ca fiind un bun, un serviciu sau un drept de utilizare - cu diverse combinaţii din punct de vedere model şi perioade de utilizare. In plus, la transferul drepturilor de utilizare de la o entitate fiscală la alta, diverse reglementări fiscale (impozite cu reținere la sursă, TVA) necesită o gestionare atentă a licențelor.

Acorduri globale - Alegerea celor mai bune moduri de achiziţie

Noi analizăm parcul software în patru pași și proiectam modelul optim de achiziţii pentru compania Dvs, luând în considerare următoarele:

 Pasul 1

Analiza cererii produselor de bază

 Pasul 2

Analiza cererii produselor adiţionale

 Pasul 3

Crearea modelului de achiziţie

 Pasul 4

Bazele negocierii contractului

  •  reducerea costurilor de licențiere și de mentenantă
  •  utilizarea de furnizori internaţionali
  •  conformitate - respectarea regulilor de acordare a licențelor
  •  simplificarea gestionarii licențelor

Relațiile cu furnizorii de software

Toate acţiunile sunt bazate pe experiența noastră în modele de licențiere, produse și contracte cu furnizorii de software. COMPAREX menține relații excelente cu toți reprezentanții industriei software și deține, aproape fără excepție, cele mai înalte standarde de certificare. În general, portofoliul nostru include produse de la peste 3000 de furnizori.


Acoperire georgrafica - Sistemul unic de arbitraj global

Acoperirea de piață la nivel mondial ne permite să facem comparații ale preţurilor de achiziţie software, pentru a găsi cel mai bun preţ la un moment dat. Folosim un sistem propriu de arbitraj financiar, bazat pe cloud.

În acest proces ţinem seama de:

  •  fluctuațiile cursului de schimb
  •  politici diferite de stabilire a prețurilor regionale ale furnizorilor de software
  •  24 monede/valute diferite

Unique Global Arbitrage System with currently 21 different sourcing currencies


Drept fiscal – Reglementari la transferul drepturilor de utilizare ale software-ului

Reglementările fiscale complexe (TVA sau reținere la sursă, de exemplu) joacă un rol foarte important, în special în tranzacțiile internaționale. Nerespectarea lor poate duce la procese penale.

Prin utilizarea unui sistem ERP la nivel global, COMPAREX asigură conformitatea cu reglementările fiscale internaţionale de acordare a licențelor și simplifică modelele de livrare !

The COMPAREX hub system


Conformitatea licențierii - Echilibru între utilizarea software-ului și licențiere

Conformitatea - și în special transparența - sunt importante nu numai datorită reglementărilor fiscale. Dacă sunt utilizate mai multe produse software decât sunt licentiate, un audit al unui furnizor de software poate duce la o amendă ("deficit de licențiere").

În cazul în care sunt cumpărate mai multe licențe decât sunt in fapt necesare, poate exista un potențial pentru economii ("licențiere in exces").

    Costuri generate de audit    
       
        Economii potentiale
       
         
         
Acesta este necesarul de licenţe (de ex. 1000 de licenţe).   Acesta este volumul de licenţe instalate. In caz că aţi instalat mai multe licenţe decât aţi cumpărat (de ex 1200 licenţe instalate la 1000 licenţe cumpărate).   Acesta este volumul de licenţe pe care l-aţi cumpărat (de ex. 1200 de licente). Aceasta de numeşte »licenţiere in exces«


Sincronizarea reînnoirii contractelor

Reînnoirea contractelor cu diferite perioade de utilizare poate fi sincronizată, oferind astfel un potențial semnificativ de economisire. Contractele pot fi apoi consolidate și extinse în mod colectiv. Datorită volumelor mai mari de licenţe, pot fi negociate condiții mai bune de cumpărare.

Contract A   Contract
nou
consolidat
         
Contract B  
         
Contract C  
  Reînnoire


Procese - Sistemul de achiziţii sigur şi eficient

Save and efficient procurement processes with COMPAREX Folosind procese automatizate și controlate, achiziţionarea licențelor software nu este doar mai rapidă, ci şi mai sigură şi eficientă.

COMPAREX oferă soluții adaptabile pentru administrare si achiziții software în conformitate cu cerințele Dvs - de la un simplu magazin virtual până la un lanț complet integrat de e-aprovizionare

 
Componente COMPAREX SoftCare
Componente SoftCare

COMPAREX SoftCare este un set unic de instrumente ce permite reducerea riscurilor de conformitate, permite scăderea costurilor în procesul de gestionare si achiziţie a licențelor software și creșterea garantă a eficienței sistemelor de achiziții.

 COMPAREX SAM2GO
 COMPAREX Global Sourcing
 COMPAREXonline

Brosura SoftCare

Vă rugăm să completaţi formularul de contact pentru a descărca o copie a broșurii COMPAREX SoftCare.

 Descarcă o copie
 Toate publicaţiile

Contactaţi-ne