ДОБРЕ ДОШЛИ!

Този кратък въпросник ще ви помогне да разберете в каква степен вашата организация е изложена на кибер рискове, свързани с изтичане на информация, заразяване със зловреден код и кражба на потребителска идентичност.

Повечето компании днес имат някакъв вид системи за управление на устройствата, които служителите използват в офиса и извън него. Много от тях не осигуряват управление на различни устройства с различни операционни системи и приложения, които се използват всеки ден от служителите.


„48% от организациите споделят, че сигурното управление на различни устройства е сериозно предизвикателство за тях.“

данни от последно проучване на Forrester Consulting по темата

Контролирате ли достъпа до фирмени данни и приложения, достъпвани от служителите ви през различни устройства (мобилни телефони, лаптопи и др.)?

В наши дни идентичността на потребителите има водеща роля при достъпа до данни и приложения. Кибер престъпниците знаят това – ето защо повече от 60 процента от установените пробиви в сигурността са свързани с потребителски пароли и идентичност, поради липса на ефективно решение за защита на идентичността на потребителите.


„63% от установените пробиви в сигурността са в следствие на слаби, честно срещани или откраднати пароли.“

Verizon 2016 Data Breach Report

Управлявате ли правата за достъп и разпространение на фирмени данни на различните групи служители в организацията?

Дори, когато смятате, че сте подсигурили технологичната среда в организацията, пробивите в сигурността могат да бъдат неочаквани. Понякога те са в следствие на човешка грешка или непознат метод за пробив. Необходими са инструменти, които могат да следят и откриват подозрителна активност, и да ви алармират преди системите ви да бъдат засегнати.


„След пробив са необходими между 24 и 48 часа на кибер престъпниците, за да поемат пълен контрол над системите ви.“

Microsoft Incidents Response Team, Март 2016

Имате ли система за идентифициране на потенциални кибер заплахи и оценка на риска?

Как можете да разрешите на служителите си да боравят с чувствителна информация без да се тревожите за това къде се съхранява тя и с кого бива споделяна? Изисква се внимание, особено когато потребителите могат да споделят данни както вътре в организацията, така и извън нея, използвайки различни устройства от различни места.


Контролирате ли информацията, която споделят служителите ви с клиенти и партньори?

Как можете да разрешите на служителите си да боравят с чувствителна информация без да се тревожите за това къде се съхранява тя и с кого бива споделяна? Изисква се внимание, особено когато потребителите могат да споделят данни както вътре в организацията, така и извън нея, използвайки различни устройства от различни места.


„През 2015 над 170 записа съдържащи лична информация са били обект на неоторизиран достъп вследствие на 781 публично известни пробиви в различни бизнес и публични сектори“

“ITRC Data Breach Reports – 2015 Year-End Totals” | ITRC

Компанията ви покрива ли европейските изисквания за защита на личните данни (GDPR)?

Защитата не е важна само за ИТ. Тя е бизнес проблем и осигуряването й е задължително. Начинът, по който управлявате вашата ИТ инфраструктура оказва пряко въздействие върху бъдещето на фирмата ви. Това е голямо предизвикателство, но фактът, че заплахите могат да се появят от всяко едно място – отвън и в самата организация – прибавя допълнителен елемент на сложност.


Имате ли установени правила за управление на софтуерните активи в организацията?

Благодарим ви!


Вероятността системите ви да са изложени на кибер заплахи е:

100%


За да получите повече информация относно вашия резултат попълнете вашите контакти

Обработване...Контакти:
КОМПАРЕКС България ООД
+359 2 489 57 12
info@comparex.bg

Благодарим ви!

Наш експерт ще се свърже с вас на посочените контакти относно информацията, която ви интересува в рамките на няколко дни.

С уважение,
Екипът на КОМПАРЕКС