19.02.2018 | COMPAREX Blog Team

Måden hvorpå vi arbejder i åbne kontormiljøer i dag, ændrer sig for øjnene af os. Kontorkultur har udviklet sig drastisk, og mange virksomheder arbejder sig væk fra den traditionelle kontoropstilling og dermed er medarbejderne ikke altid i nærheden af deres kollegaer. Det bliver mere og mere nødvendigt for organisationer at muliggøre denne såkaldte moderne arbejdsplads - men spørgsmålet er nu, hvordan kan dit team stadig samarbejde, når der ikke er noget delt kontormiljø?


For at drage fordel af disse nye markedsforhold, må nutidens virksomheder stræbe efter at være så fleksible som muligt. Det indebærer at udnytte fleksibel og remote arbejde, hvilket gør det muligt for medarbejderne at forblive produktive, uanset hvor de er. Resultatet er, at virksomhederne også ser på innovative måder at understøtte effektiv kommunikation, skabe digitale arbejdsmiljøer og facilitere samarbejde – selv når arbejdsstyrken er spredt udover mange lokationer, og på en række forskellige enheder.

Digital transformation til digitale arbejdspladser

For at skabe dette miljø skal virksomheder oprette fælles digitale arbejdspladser, hvor medarbejderne kan kommunikere og samarbejde effektivt – og ikke mindst sikkert. Inden virksomheden påbegynder nogen form for digital transformation, er det vigtigt at de forstår de krav, som de ansatte har, for at kunne levere den bedst mulige teknologi til deres behov.

Microsoft Office 365 er en af de mest populære suites af cloud-baseret forretningssoftware, med over 60 millioner erhvervskunder verden over. Desuden giver de nyere udgivelser af applikationer, såsom Microsoft Teams, Office 365-grupper og Yammer, virksomheder mulighed for at skabe deres helt egen moderne arbejdsplads – hvilket øger produktiviteten og giver medarbejderne mulighed for at dele informationer hurtigt og sikkert.

Mange hænder gør arbejdet lettere

Mere teamwork og evnen til at arbejde på projekter samtidigt er nøglen til at nå virksomhedens mål. I mange organisationer er der ofte kun én bruger ad gangen, som adgang til diverse dokumenter. Det kan virke som en bagatel, men det er en ofte set hindring for effektivt samarbejde.

Derudover deles fælles dokumenter ofte som e-mailvedhæftninger – som derefter skal revideres personligt af hver enkelt medarbejder. Med Office 365 kan hele teamet kombinere deres ideer i real-time og samarbejde på dokumenter, og dermed fuldføre opgaver hurtigere.

Dette samarbejde er blevet endnu mere forenklet gennem introduktionen af Office-365 grupper. Office 365-grupper bringer Microsoft Outlook-funktioner, såsom e-mail og kalender, sammen på en centraliseret placering, der gør det muligt for medarbejdere at samarbejde om projekter via én enkelt fælles grænseflade.

Socialisering på arbejdspladsen

Sociale netværk og chat applikationer er, efterhånden, blevet standard muligheder for hurtig deling af informationer, især for Generation Y – som i øvrigt forventes at udgøre 50% af den globale arbejdsstyrke inden 2020. Som resultat har Microsoft udviklet Teams og Yammer for at gøre det muligt for brugere ikke blot at dele informationer hurtigt, men også sikkert.

Microsoft Teams er en chatbaseret løsning, der kan installeres på en række enheder, så medarbejderne kan kommunikere nemt på farten, mens Yammer gør det muligt for medarbejdere at oprette et netværk med kolleger og partnere fra andre organisationer. Dette gør det muligt for alle involverede i et projekt at blive opdateret og derudover giver det også en platform til at diskutere idéer uanset virksomhed.

Samarbejde er nøglen til at understøtte produktiviteten og den fleksibilitet, der er nødvendig for at skabe en konkurrencefordel. Yderligere oplysninger om hvordan man fremmer samarbejdet ved at opbygge en moderne arbejdsplads kan findes på comparex.com/modern-workplace.

Hold dig opdateret

Vil du følge med i nyheder og artikler fra COMPAREX? Så følg linket her under og følg os på LinkedIn:

 Følg os på LinkedIn

Del denne artikel