Er din virksomhed rykket i skyen? Hvis ja, så håber jeg, migreringen er gået godt, og at I er godt i gang med at bruge alle de nye funktioner, der nu er blevet tilgængelige.

 

Alt efter hvilken licensplan, der er købt ind på, vil det være forskellige funktioner, der er tilgængelige for medarbejderne - der kan i øvrigt differentieres mellem hvilke funktioner, medarbejderne skal have adgang til, alt efter hvilken rolle de har. Der er ingen grund til at give den fulde pakke til en medarbejder, der ikke har behov for det.

 

For at komme rigtigt og godt i gang med ny teknologi og den digitale transformation har COMPAREX tre gode råd til, hvordan det fulde potentiale af investeringen udnyttes.

1. Nedsæt et undersøgelsesteam

Find ud af hvad I egentlig har brug for ved hjælp af brugergrupper. Forretningsforståelse og fokus på processer er det vigtigste. IT er kun det værktøj, der binder tingene sammen.

Vigtige spørgsmål at diskutere i brugergruppen er bl.a.:

  • Hvordan bliver medarbejderne engageret i overgangen til ny teknologi?
  • Hvordan kan I sørge for, at medarbejderne bliver inspireret til at bruge de forskellige nye workloads, som kan forbedre samarbejdet mellem personer og afdelinger i virksomheden?

2. Udnævn ambassadører i virksomheden

Virksomhedens lederne må naturligvis gå foran, når den digitale transformation skal gennemføres, men det er mindst lige så vigtigt at inddrage positive ambassadører. Ambassadørernes begejstring vil smitte af på skeptiske medarbejdere, som er mindre forandringsvillige. Det betyder, at ambassadørerne vil spare dig store summer i mindre indkørings- og modstandstid.
 

3. Planlæg uddannelsesforløb

Aftal med din leverandør at uddannelse af flere medarbejdere (superbrugere) skal være en del af pakken. Ellers kan det resultere i, at I ender ud med et system, som kun bliver brugt på halv kraft – eller slet ikke. I sidste ende vil den tid og de penge, du investerer i uddannelse give så meget tilbage, at du vil miste udbyttet af din investering, hvis ikke uddannelse er på agendaen.

Summa summarum

Ønsker du at få det fulde udbytte af Office 365, så er det vigtigt, at der er lagt en plan for hvordan og hvornår, I tager teknologien i brug. Så hvis visionen for virksomheden er, at I skal være innovative og moderne, og hvis samarbejde, fleksibilitet og sikkerhed er i højsædet, kan Office365 hjælpe jer godt på vej. Det kræver dog opbakning fra ledelsen i virksomheden.

COMPAREX kan hjælpe jer godt af sted på rejsen mod den digitale transformation. Læs mere om, hvordan vi gør, når vi holder inspirations workshops, udarbejder roadmap og rådgiver omkring brug af teknologi her.
 

Kontakt COMPAREX om Office365

Anne Rasmussen

Anne Rasmussen

Marketing Manager