EA bliver til MPSA, hvis der er færre end 500 brugere

Microsoft hæver minimum antallet af brugere på Enterprise Agreements (EA) fra 250 til 500 brugere / enheder for erhvervskunder.

Helt enkelt betyder det, at hvis du har en EA-aftale med færre end 500 brugere/enheder, kan du ikke fortsætte din EA-aftale efter den 30. juni 2016. EA-aftaler vil blive konverteret til MPSA (Microsoft Product Service Agreement).

Følgende ændringer trådte i kraft i januar 2016

  • Kommercielle kunder som opererer i lande, hvor MPSA (Microsoft Product Service Agreement) er til rådighed, og som har færre end 500 brugere/enheder, skal overgå til MPSA. Kina og Indien vil fortsat have EA med minimum engagement på 250 brugere/enheder.
  • Der vil være en overgangsperiode fra januar til juni 2016. Det vil sige, at de kunder som har færre end 500 brugere/enheder, og hvis EA udløber nu, kan gå over på en MPSA med det samme.
  • Kunder som har en EA-aftale med under 500 brugere / enheder kan i nogle tilfælde få lov at forlænge deres EA. Efter den 31. juni 2016 er det dog ikke længere muligt at forlænge aftalen, hvis der er færre end 500 brugere.

Undtagelser fra reglen

Denne ændring gælder ikke for Education- og Government-kunder.

Kontakt altid gerne COMPAREX, hvis du er i tvivl om hvordan licensreglerne er for netop din Microsoft-aftale.

COMPAREX anbefaler

Vi vil til enhver tid anbefale, at du kontakter COMPAREX for at få rådgivning omkring, hvordan du skal forholde dig til aftaleændringerne. COMPAREX tilbyder at evaluere virksomhedens aftale(r) med henblik på at finde optimeringspotentiale og den bedste aftaleløsning for dig som kunde.  

Læs vores FAQ om ændringerne af EA her...

Fordele ved MPSA

En MPSA er en forenklet aftaletype i forhold til en EA. Vi har samlet nogle af fordelene ved MPSA her...

Kontakt altid COMPAREX for at få rådgivning om hvilken aftaletype, der passer bedst til behovene i din virksomhed.

Kontakt os

Camilla Smith

Camilla Smith

Licens Desk Manager