COMPAREX hjælper Krifa med det rigtige set-up og de rigtige licensaftaler.

”Software-licenser og faglige medlemskaber er måske ikke lige det, vi tænker allermest på i hverdagen. Men fælles for dem er, at det er trygt at vide, at der er styr på det, og at vi er dækket rigtigt ind,” siger it-driftschef Brian Holm fra Danmarks fjerde største fagforening, Krifa. 

Medarbejderne ønsker tryghed på arbejdspladsen. Arbejdsglæden, motivationen og meningen med jobbet er blandt hovedingredienserne i et godt arbejdsliv. Trygheden kommer gennem ansættelsesvilkår og virksomhedens ledelse og organisationens økonomi, men også via medlemskab af en fagforening. I dag er 1.8 millioner danskere således medlem af en fagforening, hvor netop tryghed, faglig rådgivning og assistance til medlemmerne er formålet.

For Brian Holm, som er it-driftschef hos en af landets største fagforeninger, Krifa, handler tryghed også om, at organisationens har det helt rigtige it set-up – særligt på licensområdet.

COMPAREX gav tryghed gennem gennemsigtighed og erfaring

Hver dag er Krifa i kontakt med flere hundrede lønmodtagere, som ønsker hjælp i deres arbejdsliv. Alene 4.000 medlemmer henvender sig telefonisk hver måned. Hertil kommer mails og anden dokumentudveksling. De 800 medarbejdere, som servicerer de ca. 200.000 medlemmer benytter sig primært af Microsofts produkter. Noget af det første Brian Holm gjorde, da han blev ansat som it-driftschef i Krifa, var at sikre, at Krifa udnyttede licensaftalerne bedst muligt, og COMPAREX blev derfor tilknyttet organisationen.

”COMPAREX kender simpelthen Microsofts aftaler og vilkår så godt, og de har dagligt fingeren på pulsen. Så når Microsoft f.eks. ændrer i vilkårene, eller når markedet flytter til f.eks. cloud og lignende, så er jeg sikker på, at Krifa med hjælp fra COMPAREX får forhandlet den bedste aftale på plads,” siger Brian Holm.

Aftalen med COMPAREX blev indgået tilbage i 2014. Første skridt var at gå infrastrukturen systematisk igennem: Hvad var installeret, og hvad var i brug? Hvad manglede Krifa, og hvad havde Krifa for meget af? Brian Holm peger på, at en af de helt centrale udfordringer i blandt andet Microsofts aftaler er, at virksomhederne er gået fra at eje til at leje licenserne. Med gennemgangen af Krifas licens set-up fik organisationen en langt bedre gennemsigtighed i de enkelte aftaler, og der blev udarbejdet en såkaldt baseline-rapport.

Klædt på til fremtiden

Aftalen med COMPAREX har klædt Krifa og Brian Holm bedre på til at indgå nye licensaftaler med blandt andet Microsoft, men også at fortolke og forstå licensaftalerne og vilkår fra de øvrige software-producenter, som Krifa benytter sig af. Den store hovedaftale med Microsoft dækker over så forskellige produkter som: SharePoint, Windows og Microsoft Office 365.

”It-afdelingen varetager alt fra implementering til support over for de 800 ansatte og ikke mindst ud mod de i alt 16 lokalafdelinger af Krifa. Hertil kommer fire a-kassecentre og tre juridiske centre samt Krifas datterselskaber Friforsikring, Trinity og JobVision. COMPAREX træder til med en unik ekspertise, som er svær at tilegne sig. Hvis du ikke kender gamet eller beskæftiger dig med licenser på daglig basis og præcis ved, hvad der kan forhandles, ja, så kan du hurtigt komme til at gabe over for meget – det gælder også mine 12 medarbejderne i it-driftsafdelingen,” siger Brian Holm.

Brian Holm hæfter sig ved, at hans afdeling jævnlig bliver ajourført og opdateret på afgørende ændringer, og han er ikke i tvivl om, at COMPAREX’ brede viden om markedet og producenterne har hjulpet Krifa med succesfuldt at få de rigtige aftaler i hus.

”Vi ser COMPAREX rigtig tit her på hovedkontoret i Aarhus, og hvis de ikke lige er her, så er de rigtig gode til at følge op eller hurtigt vende tilbage. Det giver os en smidig og enkelt proces, hvor vi kan føle os trygge og sikre på, at vi har styr på licenserne,” siger Brian Holm.