Ohjelmistokonsultointi ja pilvipalvelut

Konsultointi ja pilvipalvelut

Nykypäivän IT-ympäristöt ovat muuttuneet yhä monimutkaisemmiksi ja pilveen siirtyminen aihuttaa monissa tapauksissa yllättävien kustannusten kertymistä on-premise -painotuksesta erilaisiin hybridimalleihin siirryttäessä. Ongelmaksi muodostuu tyypillisesti ohjelmisto-omaisuuden hallinta kokonaisuudessaan.
 

Miten varmistaa, että organisaatiossa on juuri tarvittavat ohjelmistolisenssit, eikä turhista lisensseistä makseta tarpeettomasti?

COMPAREXin konsultointipalvelut keskittyvät ohjelmisto-omaisuuden hallinnan palveluihin, lisäpalveluihin kuten Portfolio Management Platform ja Unified Cloud Manangement sekä sopimusneuvottelukonsultointiin yhdessä asiakkaan kanssa. Järjestämme myös räätälöityjä worshopeja asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Lisenssien optimointi lähtee oikeanlaisten sopimusten solmimisesta juuri organisaation tarpeisiin. Pilvipohjaisten ratkaisujen mukaantulo yksinkertaistaa tarveajattelua siinä mielessä, että uusien lisensointimallien myötä asiakkaat pääsevät hankkimaan lisenssejä käyttötarvepohjaisesti joustavimmin ehdoin.

COMPAREXin asiantuntijat käyvät läpi asiakkaan kanssa IT -transformaatioprosessin, ja näin parhaita ratkaisuja sekä kustannussäästöjä pystytään näkemään ja laskemaan jo hankintojen suunnitteluvaiheessa.

Konsultointi

COMPAREXin palveluista voi valita mm. seuraavia osia:

 • ohjelmistolisenssien elinkaarikartoitus
 • IT-ympäristön kartoitus ja kustannuslaskelmat
 • IT -transformaatio ja pilveen siirtyminen
 • sopimusneuvotteluissa konsultointi
 • markkinoiden parhaat hankintahinnat
 • yksi kanava ohjelmistohankinnoille
 • Software Asset Management -palvelut
 • uniikki läpinäkyvyys ohjelmistolisenssien hinnoittelussa kuukausiveloitteisesti
 • COMPAREXonline-portaalin käyttö räätälöidysti

Hyödyt

 • valmistajariippumatonta konsultointia ja neuvontaa
 • ensiluokkaista projektitukea kattaen koko IT- transformaation ja ohjelmistolisenssien elinkaaren (konsepti, hankinta, toteutus ja toiminta)
 • Workshopien hyödyntäminen ja sopimukseen kuuluvat koulutukset
 • lopputulemana räätälöityjä ratkaisuja ja kustannussäästöjä

 

Oletko ottanut ensiaskeleet pilveen?

"Autamme asiakkaitamme saamaan parhaimmat edut ja hyödyt ohjelmistoihin ja pilvipalveluihin sijoitetuista euroista tuottaaksemme lisäarvoa asiakkaiden liiketoimintaan, jo ennen kuin digitaalisointiprosessit alkavat, niiden aikana sekä siirtymän jälkeen" 
- Katri Niemi, COMPAREX Cloud Specialist

Jos jokin seuraavista askarruttaa:

 • Kuinka helposti uusien palveluiden tai ominaisuuksien (Esim. O365, tai O365 Teams ) käyttöönotto ja hallinta sujuu uusille käyttäjille?
 • Tarvitsetko apua useimpien portaalien ja satojen konfiguraatiomahdollisuuksien kanssa?
 • Mitkä ovat liiketoiminnan suurimmat haasteet?
 • Tiedätkö, kuinka paljon saat pilvipalveluista säästöjä? Onko organisaatiossa esim. selkeä raportointinäkymä käyttöasteisiin/kuluihin per osasto?
 • Tiedätkö, mitä eroavaisuuksia eri pilvipalveluiden tarjoajilla on juuri tarjonnan sisällön suhteen (Cloud Service Provider)?
 • Onko sinulla selkeä käsitys hankittujen pilvipalveluiden kuluista?
 • Maksaako organisaatiosi ”liikaa” pilvipalveluista tai käytättekö päällekkäisiä palveluita?

Tervetuloa kuuntelemaan lisää COMPAREXin Unified Cloud -palvelusta jonka avulla ratkotaan yllä mainittuja asioita. Avaa palveluesite täältä ja ota yhteyttä: 029 170 0070 tai sales@comparex.fi.


Unified Cloud Management - SUPPORT - OPTIMIZE - MANAGE

Microsoftin pilvityökuormien hallintaan, optimointiin ja ongelmanratkaisuun. Tuottavuutta ja tehokkuutta saavutetaan työkuormien käyttöasteanalyyseillä, muutoshallinnan ja loppukäyttäjille räätälöidyn koulutusalustan käyttöönotolla. Palveluun voidaan valita osia tarpeen mukaan aina migraatiosta kattavaan hallinnointi- ja tukipalveluun saakka.

Palvelun avulla saavutetaan kustannussäästöjä esim. hyödyntämällä COMPAREXin omaa Microsoft Premium-sopimusta, tuki tulee suoraan Tier2-tasolle sekä mahdollisten ”kelluvien” lisenssien uudelleenohjauks/poisto sopimuksesta. Lisäksi palvelu kattaa reaktiivisen, proaktiivisen (COMPAREXin oma IP) ja toiminnallisuuteen liittyvät tukikokonaisuudet (rajoittamaton tikettien määrä).

Health Monitoring Dashboard ja Office 365 Adoption Dashboard auttavat pääkäyttäjiä näkemään pilvilisensoinnin sekä käyttöasteen tilanteen päivittäin ja näin optimoimaan kustannuksia ja resursseja entistä tehokkaammin ja nopeammin. Näkymät luovat enemmän läpinäkyvyyttä ja tehostavat aidosti tulevaisuuden tietotyötä. Lue lisää ja lataa esite täältä.

 

Liikaa työtä - liian vähän omia resursseja?

COMPAREX tarjoaa Unified Cloud Management -palvelun myös kokonaispalveluna huolehtimalla muutoksista asiakkaan kanssa sekä ottamalla kokonaisvastuun ja työkuorman asiakkaalta. Kokonaispalvelu sisältää Microsoft pilvityökuormien hallinnan, täyden muutoshallinnan, pääsynhallinnan, kulujen optimoinnin (muun muassa tikettien määrien väheneminen, historiadataan perustuvan analyysin, työkuormien ja lisenssien paremman hallinnan sekä lisenssioptimoinnin perustuen todelliseen käyttöasteeseen ja tarpeeseen.
 

TUTUSTU MICROSOFT 365 -OPPAASEEN:
IT-Guide  - Managing End User Identity with Microsoft 365

COMPAREXin IT Guide on tarkoitettu sinulle, jonka tarvitsee tietää mahdollisimman paljon Microsoft 365:stä sekä palveluista, joita tarjoamme sen ympärille aina suunnittelusta ja implementoinnista läpi koko digitalisaatioprosessin. Avaa opas täältä.

COMPAREX eBook:
Office 365 Plans and Included Apps & Tools

Olemme julkaisseet asiakkaidemme avuksi englanninkielisen Office 365 e-kirjan, joka avaa mm. näkymän suosituimpiin sovelluksiin (Apps), joita käytetään eri O365 Planien sisällä. Julkaisussa kerrotaan, kuinka voit olemassaolevien palveluiden ja sovellusten avulla entistä paremmin opastaa käyttäjiä tehostamaan työtään ja yhteistyötä. Avaa julkaisu täältä.

 

Tulemme mielellämme kertomaan palveluvalikoimastamme. Varaa aika konsultointiin sähköpostitse: sales@comparex.fi tai numerosta 029 170 0070. Pilvipohjaisten ratkaisujen asiantuntijana toimii Katri Niemi: katri.niemi@comparex.fi

 

© COMPAREX Finland Oy