COMPAREX Microsoft Licensing Program

Microsoft uutiset

COMPAREX on Microsoftin Gold -tason kumppani, Licensing Solution Provider sekä CSP Partner Suomessa ja yksi johtavista Microsoftin lisensointikumppaneista Euroopassa ja globaalisti.

Edistyksellisen Office 365- ja Azure -pilvipalveluosaamisen myötä COMPAREX vastaanotti Microsoftilta ”Global Cloud Partner of the Year 2014” -palkinnon. Kesällä 2015 COMPAREX sai myös
Microsoft Volyme Licensing Partner ja Microsoft SAM Partner of the Year -palkinnot.

 

COMPAREX on Microsoft CSP -kumppani

COMPAREX on mukana Microsoftin Cloud Service Provider -ohjelmassa, joten pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parhaat mahdolliset vaihtoehdot Microsoftin tuotteiden lisensointiin olipa asiakkaamme miltä liiketoiminta-alueelta tahansa. Palvelemme nyt myös Hosting- sekä palveluntuottajia.

Lue lisää täältä konsernin tarjoamasta palvelusta.

Klikkaa sisään COMPAREX Cloud Centeriin.

Katso video COMPAREX Cloud Partner Program (Microsoft CSP) -ohjelmasta.


Microsoft Cloud Solution Provider (CSP Tier 1) on joustava hankintamalli, jonka avulla hankit kustannustehokkaasti lisenssejä ja saat hankintoihin jo suunnitteluvaiheesta alkaen COMPAREXin täyden tuen.

 •  Joustava hankintamalli "pay-as-you-go" -periaatteella
 •  Suosittu vaihtoehto muutosherkkään ja joustavuutta kaipaavaan työympäristöön
 •  Hankinnat, laskutus ja tuki yhdestä paikasta
 •  Microsoft Azuren hankintaan optimoitu hankintamalli

Mikäli olet kiinnostunut CSP Tier 2 -asiakkuudesta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, puh. 029 170 0070 tai katso lisätietoja täältä.
 

Tutustu Pilvipalvelutarjontaamme:

Kehitä liiketoimintaasi Office 365:n avulla

Onko Office 365:n käyttöönotto ajankohtaista yrityksessäsi?

 • Erikoisosaajat: Kuinka löydän teknisen Office 365 -osaajan migraatio- ja ylläpitotyöhön?
 • Kustannusten optimointi: Mitkä lisensointivaihtoehdot sopivat parhaiten ja tulevat edullisimmiksi organisaation tarpeisiin?
 • Muutostenhallinta: Kuinka varmistan että kaikki uudet ominaisuudet ovat työntekijöiden käytössä ja niitä hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla?
 • Hallinnointi: Kuinka varmistan, mitkä ovat parhaat käytännötOffice 365 -ympäristön hallintaan välttääkseni turhia tietoturvariskejä tai palveluun liittyviä ongelmia?

Tilaa julkaisut:

 

Kohtaa haasteesi - COMPAREX Unified Cloud Management

Mahdollisuudet Office 365 -maailmassa

Periaatteemme COMPAREXilla on porautua syvälle asiakkaan tarpeisiin ja ymmärtää kulloinkin
olemassaolevat haasteet sekä jokaisen asiakkaan uniikit tarpeet liittyen organisaation vaatimuksiin sekä siihen, mihin olemassaolevat ja suunnitellut ratkaisut taipuvat. Tärkeää on myös ymmärtää, millaisin sopimusehdoin tuotteet ja palvelut hankitaan.

"Onboarding" -vaiheen jälkeen tarjoamme COMPAREX Unified Cloud Management -palvelua ratkaisemaan muunmuassa yläolevia ongelmakohtia hallinnoinnissa ja käyttäjäkokemuksen
kehittämisessä.  Unified Cloud Management -palvelusta on tarjolla kolme erilaista vaihtoehtoa:
Onboarding - Suunnittele oma Office 365 -strategia; Migraation sujuvuus häiritsemättä on-premise -infrastruktuuria

Unified Cloud Management -moduulit lyhyesti
Support
Takaa jatkuvan tuen Office 365- sekä liiketoimintakriittisille sovelluksille
• Rajoittamaton 24/7 tuki suoraan COMPAREXilta (nopeat vasteajat ja eskalointi Microsoftille)
• Laadukkaat auditraporttien proaktiiviset yhteenvedot
• Office 365 Service Health Monitoring

Optimize
Nostaa työn tuottavuutta ja tehokkuutta
• Antaa työntekijälle mahdollisuuden tehdä enemmän lyhyemmässä ajassa
• Työkuormien monitorointi "Adoption Roadmap" -suunnitteluun
• Tehokkaat muutosjohtamisen työkalut (Change Management) uusia ominaisuuksia varten
• Live-webinaarit ja Online training platform

Manage
Parempi saatavuus

 • Täysi Office 365 workload -hallinnointi
 • Change Management - yli 500 configuraatio-optiota

Korkeampi tietoturva

 • Roolien mukainen pääsynhallinta
 • Organsaation ohjeisiin sekä tietoturvavaatimuksiin sopeutetut konfiguraatiot

Kulujen optimointi

 • Microsoft SLA credit - mahdollistaa paremmat neuvotteluehdot
 • Työkuormien sekä lisenssien käyttöasteen raportointi
 • Historiatiedot tarjolla suunnittelun avuksi
 • Hallinnon keveneminen sekä tiketöintikulujen väheneminen
   

Takaamme laadun ja korkean tyytyväisyyden

Nimitämme kaikille asiakkaillemme yhden kontaktin asiakastyytyväisyyden ja palvelun korkean laadun takaamiseksi. Service Manager on kontaktisi ja henkilö, joka johtaa tiimiä, hoitaa asiakkaan palvelukokonaisuutta sekä pitää säännöllisesti yhteyttä asiakkaan yhteyshenkilöön. Hän on kontakti, joka hoitaa ongelmatilanteet ammattitaidolla löytäen tiiminsä kanssa ratkaisun vikatilanteisiin. Service Manager raportoi säännöllisesti asiakkaalle sovitulla tavalla sekä suunnittelee asiakkaan kanssa pitkäaikaisen lisensointistrategian, mikä tukee suoraan organisaation liiketoimintaa ja tulevia tavoitteita.

Hyödy COMPAREXin Microsoft-kompetensseista
COMPAREXin lähestymistapa ei ole pelkästään asiakkaiden auttamista uusien ohjelmistoratkaisujen ja työtapojen käyttöönotoissa. Tarkoituksemme on saavuttaa luotetun kumppanin asema jokaisessa toimintamaassa korkean ammattitaitomme ansiosta niin ohjelmisto-omaisuuden hallinnan kuin pilvipalveluidenkin osalta.

Klikkaa sisään sivuille, joilta löydät paljon tarpeellista infoa Microsoftin lisensointiin liittyen:
Microsoft NEWS
Microsoft-promot
COMPAREX CloudCampus
Valitse oikea volyymilisenssisopimusmalli
Azure ja AWS - Cloud Service Map

Konsultoi lisensointineuvojaa - Microsoft Volume Licensing Advisor
 

 

Päivityksiä:

Secure Productive Enterprise (SPE)
Moderni Enterprise Desktop käyttöoikeuspaketti

Tämän päivän työskentely-ympäristö ei ole standardi, vaan ihmiset tekevät töitä hyvinkin erilaisissa paikoissa ja monenlaisilla laitteilla. Tietoa on tarjolla taas enemmän kuin eilen. Yhteistyömahdollisuudet ja verkon yli toimivat työskentelytilat antavat entistä enemmän vapautta, mutta IT-osastojen täytyy kiinnittää samalla enemmän huomiota myös uudentyyppiseen tiedon turvaamiseen.

Secure Productive Enterprise (SPE) on käyttöoikeuspaketti ja pilvipalvelu, joka mahdollistaa korkean tietoturvan ja mahdollisimman korkean tuottavuustehon huolimatta siitä missä tai milloin työskentelet. Käyttöoikeusmalli ei ole käyttöjärjestelmäriippuvainen.

SPE lisensoidaan käyttäjäkohtaisesti ja voidaan hankkia EA-, MPSA- ja CSP -ohjelmien kautta. SPE sisältää Office 365:n, Enterprise E3:n (tai E5n), Enterprise Mobility + Securitty E3:n (tai E5:n) sekä Windows Enterprise E3:n (tai E5:n). Näiden ratkaisujen kombinaatio antaa markkinoiden parhaat ja turvatuimmat tuottavuustyökalut organisaation käyttöön. SPE tarjoaa käyttäjälleen aivan uusia turvallisuusominaisuuksia ja analytiikkatyökaluja.

Osa Office 365 E3- ja E5 -toiminnallisuuksista on niin sanottuja Dual Access Right -toiminnallisuuksia ja antavat oikeudet On-premise serverikäytölle omissa konesaleissa. Sama koskee Enterprise Mobility + Security -tuotetta. Koko SPE antaa hyödylliset ehdot Windows Server Rights Management Service käyttöön. SPE ei vain mahdollista oikeuksia online-palveluille, vaan samoilla oikeuksilla voidaan lisensoida myös on-premise -tuotteet: Office Professional Plus, Enterprise tai Core CAL ja Windows Enterprise.

Vertaile E3- ja E5 ominaisuuksia
 

Office 365 Advanced Security Management  

Microsoftin julkaisema Office 365 Advanced Security Management antaa enemmän kontrollia ja näkymää ohjelmistojen käyttöasteeseen liittyen. Potentiaalisen tunkeutumisen tunnistus ja epänormaalin käytön tunnistaminen ovat esimerkkejä näistä toiminnallisuuksista. ASM antaa hallintakäyttäjälle myös laajennetut oikeudet, jolloin on mahdollista luota omia käytäntöjä erityisesti riskialttiita kohteita silmälläpitäen. Uusi Secure Productive Enterprise tuo yhden lisenssin alle Office 365:n, Windows 10 Enterprisen ja Enterprise Mobility + Security -paketin.

Katso uusimmat päivitykset o365 –työkaluihin
Advanced Security Management
The continued evolution of inking and more

 

Extended Payment Terms

Microsoft on vahvistanut, että vuonna 2017 MPSA –sopimusmalliin on tulossa merkittäviä kehitysaskeleita. Uudistusten jälkeen malli tarjoaa hyvin pitkälti EA –sopimuksia vastaavat lisensointimahdollisuudet, säilyttäen tämän lisäksi joustavuuden eri tyyppisten käyttäjätarpeiden lisensointiin. Ilmoitetuista uudistuksista merkittävimpänä on Enterprise Advantagen sisältyminen osaksi MPSA:ta. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa käyttäjien vakioinnin MPSA –sopimuksella vakionnista saatavat hyödyt säilyttäen.

Hyödy myös Extended Payment Terms (XPT) –ehtojen eduista, jotka on tarkoitettu niin uusille MPSA-asiakkaille kuin olemassaolevillekin MPSA-asiakkaille, jotka käyttävät EA:ta.

 • Yksi sopimus, joka kattaa lisenssit, laajennetut maksuehdot (XPT) ja maksuaikataulut
 • Helppo siirtyä, laajennetut maksuehdot (XPT) voidaan sopia helposti muutamalla lisäyksellä MPSA-sopimukseen, ei erillistä maksuehtosopimusta
 • Joustava maksuehdot – asiakas voi valita joko helposti ennustettavissa olevat kuukausi-, kvartteri- tai puolivuosittaiset maksut tai valita parhaiten tarpeisiinsa sopivan kustomoidun maksuaikataulun esimerkiksi budjettinsa, kassavirran tai käyttöönottoaikataulujen mukaan
 • Myöhempien ostojen helppo rahoitus vain päivittämällä maksuaikataulua


Muutoksia tuotepaketointeihin

Microsoftin tuotepaketoinnissa sekä  tuotteiden nimeämisessä tapahtuu muutoksia mm. seuraavasti:

 • Windows Enterprise (työaseman käyttöjärjestelmän ylläpidon) -nimi muuttuu: Nimeämistä linjataan Office365 –lisensointia vastaavaksi. Jatkossa lisensoitavan komponentin nimi on Windows Enterprise E3 tai E5
 • Enterprise Mobility Suite (EMS) –nimeäminen muuttuu: Jatkossa nimi on Enterprise Mobility + Security. Myös tämä tuote on saatavissa E3 tai E5 –pakettina.
 • Enterprise Cloud Suite -nimi muuttuu: Jatkossa nimi on Secure Productive Enterprise (SPE). Myös tätä tarjotaan joko E3 tai E5 –pakettina.

 

EA / EAS –sopimusten minimimäärät ovat nousseet 1.2.2016

Microsoft on muuttanut EA ja EAS –sopimustensa ehtoja, jatkossa kolmevuotisen sopimuksen voi tehdä vain, jos sen minimimäärä on 500 käyttäjää ja/tai työasemaa. Poikkeuksena asiakkaat, jotka ovat uusimassa sopimusta: Muutoksen tultua voimaan sopimuksen voi uusia kerran, mutta tämän jälkeen on siirryttävä käyttämään vaihtoehtoisia sopimusmalleja.
 

Microsoft aloittaa Step-up –lisenssien myynnin MPSA -sopimuksella

Kesällä 2016 uusia MPSA Step-up -lisenssejä on saatavilla samaan tapaan kuin lisenssejä nykyisillä Enterprise- tai Select Plus –sopimuksilla. Step-up -lisenssien avulla on mahdollista helposti ja järkevin kustannuksin päivittää lisenssit paremmilla toiminallisuuksilla varustettuihin lisensseihin tai online-palveluihin.

Oletko tutustunut Power BI:hin?

Power BI:n helppokäyttöisten koontinäyttöjen ja visuaalisesti toimivien raporttien avulla seuraat helposti laajojakin reaaliaikaisia tietomääriä. Salesforcen, QuickBooks Onlinen ja Marketon avulla pystyt visualisoimaan analysoimaasi tietoa näyttävästi. Lisäksi Excel 2016 mahdollistaa julkaisemisen Power BI:hin.

Katso demovideo Power BI:stä.

 

Windows Server -lisensointi muuttui version 2016 myötä

Kesäkuussa julkaistun Microsoft SQL Server 2016 -version muistinvarainen suorituskyky on nyt äärimmäisen tehokas kaikilla työkuormilla. Parannettu tiedon salaus, yksinkertainen hallinta, korkea käytettävyys sekä Business Intelligence- ja kehittyneen analytiikan työkalut nostavat tiedonhallintajärjestelmän uusimman julkistuksen omaan luokkaansa.
Lue lisää ominaisuuksista täältä.
 

MUUTOKSIA LISENSOINTIIN

Business Intelligence- sekä Parallel Data Warehouse eivät ole enää erikseen lisensoitavia osia, vaan ne lisensoidaan yhdessä SQL Server Enterprisen kanssa.

Lisenssien hankintalaskenta perustuu prosessoriytimien määrään, ja minimi ydinlisenssimäärä per prosessori on 4 kpl riippumatta siitä, mikä prosessori on käytössä.

SQL Server 2016 - Built-in Datasheet    

Lataa lisensointifaktat tästä.

Windows Server 2016 ja System Center 2016
Standard sekä Datacenter Editions   -   FAQ

 

Hyödynnä Windows Server lisenssejä - Azure Hybrid Use Benefit (HUB)

Microsoft lanseerasi helmikuun alussa markkinoille kevytversion License Mobility for Windows Server with Active SA -tuotteesta. Version avulla asiakkaat voivat hyödyntää Windows Server -lisenssejä
Azuressa tarvitsematta täyttää siirtolomaketta lisenssien siirrosta.

Windows Server Standard -lisenssejä voidaan käyttää joko yrityksen omissa konesaleissa tai Azuressa. Datacenter -lisenssi mahdollistaa käytön sekä yrityksen konesaleissa että Azuressa. Jokaista Windows Server -lisenssiä on oikeus käyttää Azuressa joko kahdessa 8-ytimisessä virtuaalikoneessa tai yhdessä 16-ytimisessä virtuaalikoneessa.

Lue lisää      

 

Microsoft Windows 10 toi tietoturvaan merkittäviä uudistuksia

Windows 10 tarjoaa teknologioita nykyaikaisia tietoturvauhkia vastaan. Kyseessä on tietoturvaratkaisu, joka on kaikilla tasoilla suunniteltu suojaamaan laitteitasi, käyttäjäidentiteettejäsi, tietojasi ja verkkoyhteyksiäsi. Windows 10 esittelee Microsoft Passport - ja Windows Hello -toiminnot. PIN-koodin tai biometrisen tunnisteen avulla organisaatiot voivat siirtyä salasanojen käytöstä vahvaan tunnistautumiseen. Tällä ratkaisulla turvataan organisaation tiedot kaikilla laitteilla.

Nykyaikaiset tietoturvauhkat ovat kehittyneet pitkälle Windows 7:n puolustusmekanismien edelle. Windows 10 auttaa sinua varautumaan massiivisiin kyberhyökkäyksiin.


Windows palveluna

Windows 10 tuo organisaatioille sekä ketteryyttä että hallintaa. Sen avulla pystyt nopeammin hyödyntämään innovatiivisia ominaisuuksia Current Branch for Business(CBB) -päivityssyklissä, kun päivitykset on ensin arvioitu kuluttajamarkkinoilla. Jos liiketoimintaympäristö on erittäin kriittinen, eikä päivityksiä haluta säännöllisesti Long Term Servicing Branch tarjoaa hyvän vaihtoehdon.

Uusi vaihtoehto hallita päivityksiä on Windows Update for Business - palvelu. Se mahdollistaa hallintakulujen pienentämisen, suojauspäivitysten ja kriittisten korjausten nopeamman asennuksen sekä tarjoaa Microsoftin uusimmat innovaatiot, kun ne ovat saatavilla. Suosituksena on, että loppukäyttäjien laitteet, jotka eivät ole liiketoiminnan kannalta kriittisiä, määritetään Current Branch for Business -asetuksille, ja niiden päivitykset asennetaan Windows Update for Business -palvelulla. Tämä on paras käytäntö useimmille Windows 10 -yrityskäyttäjille.

Linkki vertailuun: Windows 10 on turvallisempi kuin Windows 7.

 

 

© COMPAREX Finland Oy