Gemeente Hoorn vertrouwt op licentieadvies COMPAREX

Al jaren maakt de Gemeente Hoorn gebruik van de expertise van COMPAREX. De gemeente was op zoek naar een organisatie die bekend was met de uitdagingen binnen de lokale overheidsmarkt. In overleg met Microsoft is destijds de keuze voor COMPAREX gemaakt, gezien de ervaring en het aandeel in deze markt. Ruben Weel is contractmanager bij Gemeente Hoorn. In deze rol vertaalt hij de wensen van de eigen organisatie naar de leveranciers.

Advies leidt tot optimalisatie Microsoft-contract

Ruben Weel: “In die hoedanigheid ben ik ook verantwoordelijk voor het contract met COMPAREX. Het feit dat zij veel expertise hebben in de lokale overheidsmarkt geeft ons vertrouwen. Ik ben altijd op zoek naar het beste aanbod, voor de juiste prijs. Dat betekent overigens niet dat we altijd voor de laagste prijs gaan. Kwaliteit en duurzaamheid zijn factoren die van groot belang zijn voor ons. COMPAREX voorziet met hun diensten in deze wensen. Het oerwoud aan licenties en bijbehorende voorwaarden levert ons regelmatig hoofdbrekens op. Wanneer je je, zoals ik en mijn collega’s, niet dagelijks bezighoudt met deze materie is het ontzettend complex. COMPAREX is hierin gespecialiseerd. Zij hebben ons geholpen bij het samenstellen en optimaliseren van ons Microsoft-contract. Door hun advies hebben wij voor de meest efficiënte contractvorm kunnen kiezen en kosten kunnen besparen.”

Voorbeeldfunctie en compliance

Naast advisering rondom de samenstelling van het Microsoft-contract, ondersteunt COMPAREX de gemeente bij hun jaarlijkse True-Up. COMPAREX maakt de totale licentiehuishouding één keer per jaar inzichtelijk. Op die manier is de gemeente klaar voor het jaarlijkse evaluatiemoment vanuit Microsoft.

“Als gemeente hebben wij ook een voorbeeldfunctie richting onze burgers. Transparantie over onze uitgaven is hierin ook belangrijk, dus compliance staat bij ons hoog in het vaandel. Wij hechten dan ook veel waarde aan de ondersteuning van COMPAREX voor deze True-Up. We zijn nu samen met COMPAREX aan het kijken om een stap verder te gaan. Via Software Asset Management tooling willen wij ons totale softwareportfolio in kaart brengen. Deze volgende fase helpt ons efficiënter met onze software om te gaan. Zo heb ik bijvoorbeeld Microsoft Visio op mijn systeem staan, maar gebruik ik dat misschien 1 keer per jaar. We gaan het werkelijk gebruik van onze software evalueren en verwachten hiermee kosten te kunnen besparen.“

Kennis en netwerk als toegevoegde waarde

“Vrijwel alle contacten lopen via de vaste Accountmanager van COMPAREX. Zij reageert snel op onze vragen en adviseert ons naar volle tevredenheid. We merken dat COMPAREX, door hun kennis en grote netwerk in de markt, ‘in control’ is op het gebied van licentiebeheer. Ze denken mee met onze uitdagingen en zorgen dat de kosten onder controle blijven. Bovendien hebben zij een groot netwerk bij de vendoren en beschikken ze zelf over inhoudelijke specialisten, de Solution Advisors. Dit helpt ons bij het zoeken naar alternatieven in de markt, zodat we verzekerd zijn van de best passende oplossing voor onze organisatie voor nu en in de toekomst.“.

Over Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn is een springlevende stad aan het Markermeer. Met zijn ruim 71.000 inwoners is Hoorn de grootste gemeente van West-Friesland. De stad biedt bewoners, ondernemers, toeristen en dagjesmensen een keur aan voorzieningen. In de Gouden Eeuw voeren handelsschepen uit Hoorn over de wereldzeeën. Van dit verleden getuigen vele, schitterend in stand gehouden monumenten, zoals pakhuizen en herenhuizen. Hoorn heeft een centrumfunctie voor de regio West-Friesland. Gemeente Hoorn is in 2015 uitgeroepen tot een ‘Great Place to work’. De ICT-afdeling draagt hieraan bij en zorgt voor goede voorzieningen, zodat ook in de toekomst een innovatieve en flexibele ICT-omgeving geleverd wordt.

Neem contact op