• Business automation
    Sturing op jouw zakelijke processen

In jouw organisatie spelen verschillende processen waar jouw medewerkers dagelijks mee bezig zijn. Een aantal van die processen bestaat uit handelingen waar menselijk verstand en inbreng voor nodig zijn. Er zijn echter ook taken die bestaan uit systeemhandelingen of communicatie tussen systemen omvatten. En bij weer andere processen speelt het verwerken van documenten een centrale rol. Door het automatiseren van deze processen kun je businessvoordelen behalen. IBM speelt hierop in en ontwikkelde een geïntegreerd platform met oplossingen voor beheer en automatisering van verschillende bedrijfsprocessen.

Het Digital Business Automation platform van IBM heeft als doel om veelvoorkomende processen te automatiseren. Het zogenoemde low code platform levert handige businessapplicaties waarvoor minimale investeringen en development nodig zijn. Binnen het platform zijn de onderdelen tasks, content, workflow, capture en decisions te onderscheiden.

Van content tot bedrijfsbeslissingen

Business Automation: Tasks

Tasks is gericht op de automatisering van repetitieve taken. Denk daarbij aan het knippen en plakken van informatie of het overtypen van documenten. Door voor deze taken robots in te zetten, voorkom je fouten en kunnen jouw medewerkers zich richten op taken die meer toegevoegde waarde leveren.

Business Automation: Content Management

Content management zorgt voor zorgvuldig en veilig documentbeheer. Jouw medewerkers kunnen documenten makkelijker vinden en delen en eenvoudig samenwerken aan documenten. Bovendien zorg je ervoor dat jouw bedrijfscontent is geborgd volgens de geldende wet- en regelgeving rondom de AVG.

Business Automation: Workflows

Workflows focust zich op het modelleren, automatiseren, monitoren en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Zo kunnen uw medewerkers makkelijker en sneller werken wat de productiviteit verhoogt.

Business Automation: Capture

Met Capture digitaliseert u documenten zodat u documenten kunt classificeren en belangrijke informatie kunt extraheren. Het verhoogt de efficiëntie, voorkomt fouten en zorgt voor meer inzicht.

Business Automation: Decisions

Tot slot kunt u met decisions bedrijfsregels vastleggen, automatiseren en beheren. Zo creëert u meer consistentie en wendbaarheid..

Optimale integratie, naadloze samenwerking

Het platform omvat zo meerdere functies. Je kunt kiezen voor gebruik van één onderdeel. De kracht zit echter in de combinatie van de componenten. Deze zijn optimaal met elkaar geïntegreerd waardoor ze naadloos met elkaar samenwerken en je dus extra voordelen behaalt. We verduidelijken het met een voorbeeld. De correspondentie die binnenkomt in jouw organisatie wordt allereerst gescand. Vervolgens wordt informatie geëxtraheerd. Daarna wordt het document op de juiste plek gearchiveerd en na 7 jaar automatisch verwijderd. Content, capture en workflow werken tijdens dit proces samen.

Meer weten over Business automation?

COMPAREX en digital automation partner Novadoc begrijpen de meerwaarde van automatisering van veelvoorkomende bedrijfsprocessen. We hebben goed zicht op de ontwikkelingen die spelen bij organisaties en hebben de benodigde kennis en expertise om jouw organisatie te automatiseren. Door onze krachten te bundelen kunnen we jou optimaal informeren, adviseren en ondersteunen. Wilt je meer informatie? Of ben je benieuwd naar wat het platform jouw organisatie kan opleveren? Neem contact op!

Neem contact op

Kees Pompe

Kees Pompe

IBM Lead Software Specialist

Deel deze pagina