De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Samenloop voor Hoop Heemskerk 2014

Zaterdagmiddag werd om 14:00 het startsein gegeven voor de Samenloop voor Hoop in Heemskerk, een evenement dat diverse malen per jaar in steeds andere plaatsen in Nederland gehouden wordt.
40 teams deden mee. Ons team, ontstaan vanuit onze hardloopgroep, bestond uit 14 personen. Er was binnen ons team een schema gemaakt wie wanneer moest lopen; telkens een uur. Ter illustratie: Ik moest om 15:00 uur, om 21:00 uur, om 03:00 uur en om 09:00 uur. Natuurlijk had ik tussendoor even naar huis kunnen gaan om te slapen maar ja, opgeven is natuurlijk ook hier geen optie. Bovendien hadden we het onderling veel te gezellig!

We hebben in de aanloop naar het evenement op veel manieren geld proberen in te zamelen: Een veiling op Facebook met diverse items, het verkopen van armbandjes… Maar de klapper hebben we toch wel gemaakt op 11 juni. Eigenaar van pannenkoekenrestaurant ‘De Waterakkers’ in Heemskerk stelde die dag zijn gehele omzet – inclusief drank – beschikbaar aan ons team. Mits we zelf in de bediening gingen. En dat deden we. Ik heb sinds die dag diep respect voor mensen die in de horeca werken! De tent zat vol met vrienden en bekenden, het was geweldig om te doen. Iets meer dan EUR 3.000,00 opgehaald die dag.

En toen dus de Samenloop… wat een emotionele happening… Vooral de ceremonie om 23:00 uur. Inmiddels was het donker en dan wandel je met een fakkel langs al die brandende kaarsen in zakken waar iets op gezet is door honderden mensen. Niemand hield het droog, iedereen heeft in zijn/haar omgeving natuurlijk voorbeelden van deze verschrikkelijke ziekte…

24 uur is er dus gewandeld, in gelukkig lekker weer. Niet te warm en niet te koud, hoewel…om 02:00 uur ben ik even naar huis gefietst om mijn winterjas van zolder te halen haha! Het was goed te doen, dag en nacht kwamen er mensen een praatje maken of iets kopen in onze marktkraam. Voor sfeer impressies kun je ook op Youtube kijken (zoek op ‘Samenloop voor hoop Heemskerk’) of op de site: http://samenloopvoorhoop.nl/heemskerk/.

Mijn persoonlijk hoogtepuntje was dat ik ’s nachts met een brandweerman 30 meter mee naar boven mocht in de ladderwagen, met bibberende handjes mooie foto’s gemaakt.

Op zondagmiddag 14:00 uur werd het bedrag bekendgemaakt: EUR 40.184,50 en ik ben er supertrots op om te zeggen dat ons team goed is voor iets meer dan EUR 7.000,00 aan totale opbrengsten, een aandeel van zo’n 17%! Dit afgezet tegen 39 teams…need I say more? Overigens mede mogelijk gemaakt dankzij de mooie donatie van EUR 500,00 van de COMPAREX Foundation, waarvoor hartelijk dank!!!