De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Onze collega Irena Parunakian zet zich samen met vrienden in voor de ziekte Huntington. Samen hebben zij in december gecollecteerd voor deze ziekte. Vanuit de COMPAREX Foundation hebben wij Irena gesponsord met een donatie.

Irena: "Helaas heb ik te horen gekregen dat een hele goede vriendin van mij drager is van het Huntington gen. Het is een erfelijke ziekte die symptomen heeft van ALS, Parkinson en Alzheimer ineen. Meestal komen de symptomen tussen de 30-35ste levensjaar tot uiting en na 10/15 jaar leidt dat tot overlijden.

Huntington is geen bekende ziekte omdat de mensen die het hebben er niet graag over willen praten. Deze vaak jonge mensen hebben een druk sociaal leven en zijn bezig met het opbouwen van een carrière. Ineens is hun toekomstbeeld volledig gewijzigd. 

De oplossing voor deze nare ziekte is heel dichtbij. Alle onderzoeken zijn momenteel in de laatste fase. Het enige wat hier voor nodig is, is een financiële impuls om de laatste fase van onderzoeken in te zetten. Wij willen natuurlijk dat ons vriendinnetje een gezond en gelukkig leven leidt, dus wij rennen er hard voor om sowieso geld op te brengen. Maar ook natuurlijk om awareness te creëren voor deze onmenselijke ziekte."