De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Van 7 t/m 13 mei 2017 hield het Longfonds (voorheen Astma Fonds) weer hun jaarlijkse collecteweek. Met iets minder dan 38.000 collectanten (in 2015) wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die gebruikt wordt voor onderzoek naar chronische longziektes. Met behulp van dit onderzoek is in de afgelopen 50 jaar al veel bereikt. Er is een betere diagnose ontwikkeld voor longziekten, de inhalator is ontwikkeld en is er meer ontdekt over een mogelijk vaccin tegen astma.

Waarom loop jij voor het Longfonds, Nancy Rumahroeson?

Longfonds - longenElke collectant heeft zijn of haar eigen motivatie om mee te werken aan de collecte. Nancy Rumahroeson liep dit jaar voor het 8e jaar mee, sinds ze zwanger was van haar zoontje Max. Sinds een paar maanden is Nancy op zaterdagochtend op het voetbalveld te vinden om de kunsten van haar zoon Max en zijn teamgenoten te aanschouwen.

Bij een van zijn wedstrijden zag zij dat sommige ouders ’s ochtends vroeg al aan de zijlijn een sigaret opstaken. Daar stond ze toch wel van te kijken, aangezien je sport (zeker voor de jongste generaties) niet direct met roken associeert. Een rookvrije situatie op de sportvelden in de vroege ochtend is iets waar zij zich graag voor inzet.

Dat is ook de reden waarom ze graag collecteert voor het Longfonds. Wanneer iemand te maken krijgt met klachten als COPD of Astma, heeft dit een grote impact. Door de financiële steun van donateurs en uit collectes, kan hulp worden geboden of kan verder onderzoek worden gedaan.

Steun van de COMPAREX Foundation

Nancy wordt gesteund door de COMPAREX Foundation, dat een financiële bijdrage doet. Daarnaast is er steun vanuit COMPAREX Nederland, die de vrije tijd van medewerkers die zich voor een goed doel inzetten, compenseert met verlof.

Uw steun is nodig!

Wilt u ook bijdragen aan het Longfonds? Dat kan via IBAN rekeningnummer NL95 INGB 0000 0550 55. Alvast hartelijk bedankt voor uw steun!