De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Eigen initiatieven 2017

Stichting Hartekind

Stichting Hartekind

Op 27 december 2017 heeft onze collega Barbara Koopman-Zwaan de 10 km wandeling langs de grachten van Amsterdam voor Stichting Hartekind! Een echte Hollandse dag: koud, nat & wind, heel veel wind. Met de wandeling werd geld ingezameld voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek, om de overlevingskansen en dagelijks kwaliteit van het leven van Hartekinderen (kinderen geboren met een hartafwijking) te kunnen verbeteren, zodat Hartekinderen ook ‘gewoon’ kind zijn.

Samen Fit Run

Samen Fit Run

SAMEN FIT organiseert attractieve Bootcamp-trainingen in het recreatiegebied ‘t Twiske en het Veldpark in Noord-Holland. Bij COMPAREX doen medewerkers elke week mee aan bootcamps die door SAMEN FIT worden georganiseerd. Op zaterdag 1 juli organiseerden SAMEN FIT en Runnersworld Zaandam een run waarvan de opbrengst volledig ten goede kwam aan het goede doel. In totaal werd met deze run het fantastische bedrag van EUR 1.010 opgehaald voor het KWF!

Nationaal Ouderenfonds

Gouds Vakantie Kinderfeest 2017

Het GVK is een vereniging met 25 vrijwilligers, die zich in 2017 alweer voor de 86e keer inzetten om ditmaal ca. 40 kinderen een fantastische kampweek te bezorgen. Naast 2 maandelijkse vergaderingen zijn ze het gehele jaar bezig met de voorbereidingen. Dit bestaat uit onder uit het bedenken van spelletjes, sponsors zoeken en collecteren voor Jantje Beton en Oranje Fonds (met een gedeeltelijke opbrengst voor het GVK). Zij proberen de kosten van het kamp zo laag mogelijk te houden, zodat het ook voor een kind uit een minder bedeeld gezin mogelijk is om mee te gaan.

KWF Samenloop voor Hoop

KWF Samenloop voor Hoop West-Friesland

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan de deelnemers samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren zij het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Collecte voor het Longfonds

Collecte voor het Longfonds

Van 7 t/m 13 mei 2017 hield het Longfonds (voorheen Astma Fonds) weer hun jaarlijkse collecteweek. Met iets minder dan 38.000 collectanten (in 2015) wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd dat gebruikt wordt voor onderzoek naar chronische longziektes. Met behulp van dit onderzoek is in de afgelopen 50 jaar al veel bereikt.

Collecte voor het Longfonds

HomeRide 2017

HomeRide is een uniek wielerevenement dat op 24 en 25 juni 2017 voor de zevende keer heeft plaatsgevonden. Deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht ginging in 2017 van Utrecht naar Utrecht en had de vorm van een hart dat langs de Ronald McDonald Huizen voerde. Team Vëlodroom met Team Captain Ingrid Albers, steunde het Ronald McDonald Huis in Utrecht. De COMPAREX Foundation sponsorde Ingrid om haar persoonlijke doelstelling te kunnen halen.

Nationaal Ouderenfonds

Amsterdam Cares

Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool De Klimop in Amsterdam Noord was het vrijdag 3 maart feest. Vanuit de COMPAREX Nederland hebben wij met 25 collega’s de kinderen codeerles gegeven met tools als Minecraft en Scratch. Amsterdam Cares heeft ons hierbij geholpen, met financiële steun vanuit de COMPAREX Foundation.