De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Op 27 december 2017 heeft onze collega Barbara Koopman-Zwaan de 10 km wandeling gemaakt langs de grachten van Amsterdam voor Stichting Hartekind! Een echte Hollandse dag: koud, nat & wind, heel veel wind.

Barbara: "De stichting Hartekind heeft op 27 december 2017, via de Amsterdam Light Walk, een sponsoractie opgezet waarbij geld werd ingezameld voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek, om de overlevingskansen en dagelijks kwaliteit van het leven van Hartekinderen (kinderen geboren met een hartafwijking) te kunnen verbeteren, zodat Hartekinderen ook ‘gewoon’ kind zijn.

Omdat mijn zoon Colin 17 jaar geleden met een ernstige hartafwijking is geboren en inmiddels vier hartoperaties heeft moeten ondergaan, zijn wij ons er goed bewust van geworden dat zonder deze onderzoeken, en de daarbij benodigde investeringen om deze onderzoeken voort te kunnen zetten, Colin wellicht niet meer in leven zou zijn. Voor ons dus een heel goede reden en mooie gelegenheid om deel te nemen aan de Amsterdam Light Walk. We hebben tevens twee sponsoracties opgezet, een door mijn dochter en een door mijzelf. Colin hoefde geen sponsoractie op te zetten, hij mocht als Hartekind gratis meelopen."

Stichting Hartekind

27-12-2018 18:30 uur

"Het was erg slecht en nat weer, maar vol goede moed zijn we van start gegaan, 't zou vast meevallen! Daar moesten we helaas op terug komen, in en in koud hebben we 't gehad en...verkeerd gelopen dus ook nog eens aangesloten bij de 15 km groep, maar we gingen door! Het was immers voor een goed doel, dan is een paar kilometers extra niet erg. We hebben in totaal drie uur gewandeld, met 1 tussenstop voor warme chocolademelk en een donut (suiker en warmte doen 't altijd goed). Aan het einde waren we moe maar voldaan en ik vooral heel trots op Colin, hij heeft het zonder klagen volgehouden! Al met al een koude winderige tocht, doorweekt van de regen, maar zo waardevol dat we dit gedaan hebben met z'n drietjes!

In totaal liepen er deze avond 78 wandelaars voor de Stichting Hartekind mee; samen hebben wij met de sponsoractie voor Stichting Hartekind ruim EUR 20.000 euro opgehaald! Een bedrag om trots op te zijn! Mede door de bijdrage vanuit de COMPAREX Foundation, nogmaals heel hartelijk bedankt!