De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Wat is HomeRide?

HomeRide is een uniek wielerevenement dat op 24 en 25 juni 2017 voor de zevende keer plaatsvindt. Deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht gaat dit jaar van Utrecht naar Utrecht en heeft de vorm van een hart dat langs de Ronald McDonald Huizen voert. Je fietst met je zelfgekozen team en laat je voor de Huizen sponsoren.

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen en doorbijten. Dát is HomeRide. Met je team fiets je in estafettevorm 500 kilometer in 24 uur. Dwars door Nederland. Dag én nacht! Om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en de afstand tussen ernstig zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. Onze droom om met 70 teams aan de start te staan is inmiddels behaald! Gezien de grote reservelijst hebben we na zorgvuldige afweging met professionele partijen kunnen besluiten dat uitbreiding naar maximaal 80 teams mogelijk en veilig is. De teams op de reservelijst zijn inmiddels ingelicht. We zijn ontzettend blij dat we zoveel enthousiaste HomeRiders kunnen verwelkomen!

Waarom HomeRide?

Door op de fiets een grote afstand af te leggen, zorg je er voor dat de 5.099 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun ernstig zieke kind kunnen zijn. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind.

Voor wie is HomeRide?

Iedereen kan meedoen aan HomeRide. Ervaren wielrenners, maar ook mensen die hun eerste kilometers nog moeten maken. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Ook vrijwilligers en teambegeleiders zijn onmisbaar om van HomeRide een succes te maken. Dit jaar rijdt Team Vélodroom mee om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis Utrecht. Vanuit de COMPAREX Foundation sponsoren wij Team Captain Ingrid Albers.

'Een kind kan en mag niet zonder zijn ouders, zeker niet als ze ziek zijn!

"Als fietsende vriendinnen en moeders zagen wij deze mooie uitdaging voorbij komen. Een van de fietsende moeders heeft vanwege haar toen ernstig zieke dochter, regelmatig verbleven in diverse Ronald McDonald Huizen. Als vriendinnen hebben wij gezien wat een gezin meemaakt en hoe belangrijk én noodzakelijk het is, dat ouder en kind bij elkaar in de buurt zijn. Wat mooi dat wij als team Vélodroom onze sportieve inzet kunnen binden aan dit doel!"

Ingrid Albers, Team Captain

Missie volbracht!

Team Velodroom heeft haar missie volbracht! Op 24 en 25 juni fietsten de tien Gooise Dames 500 kilometer in 24 uur. Met het eindresultaat van ruim EUR 18.500 hebben zij hun streefbedrag ruim gehaald!

Het team Velodroom wil COMPAREX hartelijk bedanken voor hun bijdrage in deze geweldige opbrengst.

Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Daarnaast zijn er twaalf huiskamers in de ziekenhuizen waar ouders en kinderen even aan het ziekenhuis kunnen ‘ontsnappen’ en met elkaar kunnen ontspannen.