De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Eigen initiatieven 2018

Audi Q5 voor Rijnstate Ziekenhuis

Audi Q5 voor Rijnstate Ziekenhuis

voor het meest recente initiatief van de COMPAREX Foundation is in ziekenhuizen in de Verenigde Staten ervaring opgedaan. Een operatie ondergaan is voor iedereen stressvol, maar dat geldt helemaal voor (kleine) kinderen. De angst voor de operatie bereikt vaak een piek op het moment dat het kind naar de operatiekamer toe wordt gereden. In de Verenigde Staten is een aantal ziekenhuizen begonnen met een proef om de kinderen zelf in een elektrische mini-auto te laten rijden.

Gouds Vakantie Kinderfeest 2018

Gouds Vakantie Kinderfeest 2018

Het GVK is een vereniging met 25 vrijwilligers, die zich in 2018 alweer voor de 87e keer hebben ingezet om ditmaal ca. 63 kinderen een fantastische kampweek te bezorgen. Naast tweemaandelijkse vergaderingen zijn de vrijwilligers het gehele jaar bezig met de voorbereidingen. Dit bestaat uit onder uit het bedenken van spelletjes, sponsors zoeken en collecteren voor Jantje Beton en Oranje Fonds (met een gedeeltelijke opbrengst voor het GVK).

Ketting van Ballonnen

Ketting van Ballonnen

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) organiseerde in 2018 voor de zesde keer de Ketting van Ballonnen. De VOKK is een belangenverenigijng die zich al 30 jaar inzet om kinderen met kanker en hun gezin te steunen, tijdens en na de behandeling. Op vrijdag 10 augustus verzamelde een groep survivors van kinderkanker zich bij het Van der Valk hotel in Utrecht om de volgende morgen te starten aan de Ketting van Ballonen fiets/uitdagingstocht van 7 dagen.

De Reanimatie coach

De Reanimatie coach

Elke week zijn er in Nederland 300 mensen die een hartstilstand krijgen. Niet alleen oudere mensen, maar ook jonge, sterke en ogenschijnlijk gezonde mensen. De eerste minuten zijn enorm belangrijk. Weten wat je kunt doen om een leven te redden leer je o.a. bij de reanimatie coach. Collega Lisa Smak liep een dag mee in het bedrijf van haar zus.