De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Via de COMPAREX Foundation willen wij als organisatie met onze medewerkers een actieve bijdrage (terug) leveren aan de maatschappij. De COMPAREX Foundation wordt financieel gesteund door COMPAREX Nederland. Ieder jaar ondersteunt de COMPAREX Foundation een aantal goede doelen en evenementen die in het teken staan van sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij tracht de COMPAREX Foundation bij sommige evenementen zowel financiële als actieve participatie van partners en zakenrelaties te realiseren.

Voor het meest recente initiatief is in ziekenhuizen in de Verenigde Staten ervaring opgedaan. Een operatie ondergaan is voor iedereen stressvol, maar dat geldt helemaal voor (kleine) kinderen. De angst voor de operatie bereikt vaak een piek op het moment dat het kind naar de operatiekamer toe wordt gereden.

In de Verenigde Staten is een aantal ziekenhuizen begonnen met een proef om de kinderen zelf in een elektrische mini-auto te laten rijden. Die auto’s kunnen door het kind zelf worden bestuurd, maar het is ook mogelijk de auto op afstand te bedienen. Kinderen tot ca. 6 jaar kunnen een dergelijke auto starten met een druk op een knop, waarna echt motorgeluid uit de luidsprekers komt. Met twee buttons op het stuur kan claxongeluid of muziek worden opgeroepen.

De afdeling Kindergeneeskunde / het Kindercentrum van het Rijnstate Ziekenhuis, met locaties in Arnhem-Noord, Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid, ontving namens de COMPAREX Foundation een Audi Q5. De belangstelling was groot! Er moest uiteraard eerst even worden geoefend met de afstandbediening, dus verschillende verpleegkundigen reden met de auto door de gang. Het geluid van de electromotor wekte de interesse op van verschillende mensen die op de gang een kijkje kwamen nemen.

Als klap op de vuurpijl wilde een van de patiëntjes na onderzoek een proefrit in de auto maken. Onze dag kon niet meer stuk! We zijn heel dankbaar dat we dit namens de COMPAREX Foundation kunnen doen.

Een van de patiëntjes maakt een proefrit
 
Audi Q5 voor de kinderafdeling van het Rijnstate Ziekenhuis
 
Veel belangstelling ook van de verpleegkundigen voor de Audi Q5