De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) organiseerde in 2018 voor de zesde keer de Ketting van Ballonnen. De VOKK is een belangenverenigijng die zich al 30 jaar inzet om kinderen met kanker en hun gezin te steunen, tijdens en na de behandeling.

Op vrijdag 10 augustus verzamelde een groep survivors van kinderkanker zich bij het Van der Valk hotel in Utrecht om de volgende morgen te starten aan de Ketting van Ballonen fiets/uitdagingstocht van 7 dagen. Een tocht om de kinderen die nu kanker hebben te laten zien dat er leven mogelijk is na kanker. Een tocht kriskras door de provincie Utrecht van de ene sportieve uitdaging naar de andere. De start en finish van de Ketting van Ballonnen was in het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie.

De deelnemers hebben zich op ludieke manieren laten sponseren om zo geld in te zamelen (o.a. via de COMPAREX Foundation) voor o.a de Kanjerketting. Ze hebben gelachen en gehuild, zijn tot het uiterste gegaan en hebben een tijd gehad om nooit meer te vergeten.