De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Via de COMPAREX Foundation willen wij als organisatie met onze medewerkers een actieve bijdrage (terug) leveren aan de maatschappij. Dit doel is in lijn met de missie van COMPAREX Nederland om de meest waardevolle IT solutions en services organisatie van Nederland te zijn. De COMPAREX Foundation wordt financieel gesteund door COMPAREX Nederland.

COMPAREX Foundation op Facebook

De COMPAREX Foundation heeft ook een eigen Facebook pagina. Volg ons voor de meest recente activiteiten van COMPAREX Foundation!

Sociaal en maatschappelijk betrokken

Ieder jaar ondersteunt de COMPAREX Foundation een aantal goede doelen en evenementen die in het teken staan van sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij tracht de COMPAREX Foundation bij sommige evenementen zowel financiële als actieve participatie van partners en zakenrelaties te realiseren. 

Medewerkers van COMPAREX Nederland worden gemotiveerd eigen initiatieven aan te dragen en zijn mogen hier deels onder werktijd in participeren. Ieder jaar worden zo actieve en vaak ook financiële bijdragen geleverd door talloze medewerkers én hun familie en vrienden.

Momenteel ondersteunen wij met de COMPAREX Foundation het Nationaal Ouderenfonds en Amsterdam Cares.

Daarnaast zijn wij officieel sponsor van Het BeterBoek voor de kinderafdeling van het Westfriesgasthuis in Hoorn.

Sponsoring Het BeterBoek
​Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!

Eigen initiatieven in 2018

De Reanimatie coach

Elke week zijn er in Nederland 300 mensen die een hartstilstand krijgen. Niet alleen oudere mensen, maar ook jonge, sterke en ogenschijnlijk gezonde mensen. De eerste minuten zijn enorm belangrijk. Weten wat je kunt doen om een leven te redden leer je o.a. bij de reanimatie coach. Collega Lisa Smak liep een dag mee in het bedrijf van haar zus.

Audi Q5 voor de kinderafdeling van het RIjnstate Ziekenhuis

Voor het meest recente initiatief van de COMPAREX Foundation is in ziekenhuizen in de Verenigde Staten ervaring opgedaan. Een operatie ondergaan is voor iedereen stressvol, maar dat geldt helemaal voor (kleine) kinderen. De angst voor de operatie bereikt vaak een piek op het moment dat het kind naar de operatiekamer toe wordt gereden. In de Verenigde Staten is een aantal ziekenhuizen begonnen met een proef om de kinderen zelf in een elektrische mini-auto te laten rijden. Die auto’s kunnen door het kind worden bestuurd, maar het is ook mogelijk de auto op afstand te bedienen. Het Rijnstate Ziekenhuis, met locaties in Arnhem-Noord, Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid, ontving namens de COMPAREX Foundation een Audi Q5!

Gouds Vakantie Kinderfeest 2018

Het GVK is een vereniging met 25 vrijwilligers, die zich in 2018 alweer voor de 87e keer hebben ingezet om ditmaal ca. 63 kinderen een fantastische kampweek te bezorgen. Naast tweemaandelijkse vergaderingen zijn de vrijwillegers het gehele jaar bezig met de voorbereidingen. Dit bestaat uit onder uit het bedenken van spelletjes, sponsors zoeken en collecteren voor Jantje Beton en Oranje Fonds (met een gedeeltelijke opbrengst voor het GVK). Doelstelling is de kosten van het kamp zo laag mogelijk te houden, zodat het ook voor een kind uit een minder bedeeld gezin mogelijk is om mee te gaan.

VOKK Ketting van Ballonnen

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) organiseerde in 2018 voor de zesde keer de Ketting van Ballonnen. De VOKK is een belangenverenigijng die zich al 30 jaar inzet om kinderen met kanker en hun gezin te steunen, tijdens en na de behandeling. Op vrijdag 10 augustus verzamelde een groep survivors van kinderkanker zich bij het Van der Valk hotel in Utrecht om de volgende morgen te starten aan de Ketting van Ballonen fiets/uitdagingstocht van 7 dagen.

Een tocht om de kinderen die nu kanker hebben te laten zien dat er leven mogelijk is na kanker. Een tocht kriskras door de provincie Utrecht van de ene sportieve uitdaging naar de andere. De start en finish van de Ketting van Ballonnen was in het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie.

Het bestuur

In het bestuur van de COMPAREX Foundation hebben Michel van Teijlingen, Celine Duinsbergen en Barbara Koopman zitting. Voor meer informatie over de COMPAREX Foundation kunt u uiteraard contact met ons opnemen.


Neem contact op

Eigen initiatieven 2017

In 2017 hebben medewerkers van COMPAREX zich via de Foundation ingezet voor Stichting Hartekind, KWF (Samen Fit Run), het Gouds Vakantie Kinderfeest, KWF (Samenloop voor Hoop West-Friesland), het Longfonds, Amsterdam Cares en het Ronald McDonald Huis Utrecht.

Lees meer...


Eigen initiatieven 2016

In 2016 hebben medewerkers van COMPAREX zich via de Foundation ingezet voor het Nationaal Ouderenfonds, de Ziekte van Huntington, de 24 hour AMRAP, het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, het Gouds Vakantie Kinderfeest, de Oracle Partner Ride en de Leonie Antonio Run.

Lees meer...


Eigen initiatieven 2015

Via de iLentisDOET dag, het Guirlande Invitational Golf Tournament, het Longfonds en het Gouds Vakantie Kinderfeest heeft de COMPAREX Foundation ook in 2015 financieel bijgedragen aan onderzoek naar en ondersteuning van het goede doel.

Lees meer...