De COMPAREX Foundation
De COMPAREX Foundation: Samen het verschil maken

Via de COMPAREX Foundation willen wij als organisatie met onze medewerkers een actieve bijdrage (terug) leveren aan de maatschappij. Dit doel is in lijn met de missie van COMPAREX Nederland om de meest waardevolle IT solutions en services organisatie van Nederland te zijn. De COMPAREX Foundation wordt financieel gesteund door COMPAREX Nederland.

COMPAREX Foundation op Facebook

De COMPAREX Foundation heeft ook een eigen Facebook pagina. Volg ons voor de meest recente activiteiten van COMPAREX Foundation!

Sociaal en maatschappelijk betrokken

Ieder jaar ondersteunt de COMPAREX Foundation een aantal goede doelen en evenementen die in het teken staan van sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij tracht de COMPAREX Foundation bij sommige evenementen zowel financiële als actieve participatie van partners en zakenrelaties te realiseren. 

Medewerkers van COMPAREX Nederland worden gemotiveerd eigen initiatieven aan te dragen en zijn mogen hier deels onder werktijd in participeren. Ieder jaar worden zo actieve en vaak ook financiële bijdragen geleverd door talloze medewerkers én hun familie en vrienden.

Momenteel ondersteunen wij met de COMPAREX Foundation het Nationaal Ouderenfonds en Amsterdam Cares.

 

Eigen initiatieven in 2019

Ouderenfonds 2019

Op dinsdag 10 september was het weer zover: 13 collega's van COMPAREX gingen uit varen met 70 ouderen via het Ouderenfonds op de prachtige Jordaanboot in Amsterdam.

Vanuit de COMPAREX Foundation zorgen wij ervoor dat deze ouderen een mooie vaart aangeboden krijgen en zijn er vrijwilligers meegegaan om te helpen in de bediening, met de liedjesbingo, de polonaise en voor een gezellig praatje. Het was weer een gezellige middag op het water. Op naar de volgende vaart op 11 december!

 

 

Trap ALS de wereld uit

ALS is een aandoening aan het zenuwstelsel die niet heel vaak voorkomt, maar wel de doodstraf betekend voor de patiënt. Meestal komen de symptomen op tussen het veertigste en zestigste levensjaar. Na diagnose heb je nog circa 4 tot 5 jaar te leven en neem je in die tijd afscheid nemen van allerlei spierfuncties. Hierdoor kan je steeds minder zelf en wordt je steeds afhankelijker van anderen. Op een gegeven moment zijn ook je ademhalingsspieren aan de beurt en kies je zelf voor die tijd ergens een moment om afscheid te nemen. Ieder jaar komen er circa 500 patiënten bij en gaan er helaas ook weer 500 vanaf. Voor iedereen die deze ziekte van dichtbij meemaakt is het een aangrijpende en verdrietige ervaring. Gertjan Jongeneel stond vroeg op om op 16 juni 40 km te wandelen voor de sponsorloop "Trap ALS de wereld uit".

Isala Ziekenhuis blij met BMW X6

In veel ziekenhuizen speelt de kinderafdeling een bijzondere rol. Het is toch de plek die een behoorlijke impact heeft op de vaak jonge kinderen die daar voor onderzoek of een operatie naartoe moeten. Dat is bij het Amalia kindercentrum van het Isala Ziekenhuis in Zwolle niet anders. Maar hoe zorg je er nu voor dat de ervaring voor kinderen toch wat positiever uitpakt? Nou, bijvoorbeeld door ze te laten rijden in een electrische miniatuurversie van de BMW X6! Die is uitgerust met werkende koplampen, motorgeluid bij het starten en die door kinderen zelf kan worden bestuurd. Bij kleine kinderen kan de auto via de afstandbediening worden gereden.

De reanimatie coach

Sponsoring Het BeterBoek

​Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Dijklander Ziekenhuis (voorheen Westfriesgasthuis) in Hoorn. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen.

Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!

Het bestuur

In het bestuur van de COMPAREX Foundation hebben Michel van Teijlingen, Celine Duinsbergen en Barbara Koopman zitting. Voor meer informatie over de COMPAREX Foundation kunt u uiteraard contact met ons opnemen.


Neem contact op

Eigen initiatieven 2018

In 2018 hebben medewerkers van COMPAREX zich via de Foundation ingezet voor De Reanimatie coach, de VOKK Ketting van Ballonnen, het Gouds Vakantie Kinderfeest 2019 en de electrische Audi Q5 auto t.b.v. de kinderafdeling van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

Lees meer...


Eigen initiatieven 2017

In 2017 hebben medewerkers van COMPAREX zich via de Foundation ingezet voor Stichting Hartekind, KWF (Samen Fit Run), het Gouds Vakantie Kinderfeest, KWF (Samenloop voor Hoop West-Friesland), het Longfonds, Amsterdam Cares en het Ronald McDonald Huis Utrecht.

Lees meer...