• Azure Jump Start
  Pragmatisch en gedegen naar de cloud

Hoe kan mijn organisatie direct profiteren van de wendbaarheid van de cloud? Welke technieken en functionaliteiten zijn beschikbaar? Wat zijn de stappen die ik moet nemen als ik wil starten? Vragen die wij dagelijks krijgen. Onze cloudexperts helpen u graag op weg.

Microsoft heeft haar publieke datacenter clouddienst in april 2013 gelanceerd: Microsoft Azure. Dit platform maakt een enorme groei door. Onderzoeks- en adviesbureau Gartner plaatste Microsoft al in 2014 in het Leaders kwadrant op het gebied van publieke cloud. Het Azure platform biedt reken-, opslag-, gegevens-, netwerk- en app-services. Azure zorgt voor flexibiliteit en een korte time-to-market van ICT-diensten.

De keuze voor cloud is ingrijpend. Beheer, beschikbaarheid, kapitaallasten & exploitatie en wet- & regelgeving zijn essentiële zaken bij een dergelijke keuze.

Inspiratie over de mogelijkheden

Wij inspireren u aan de hand van verschillende workshops. Dit zijn kennissessies waarin bepaalde thema’s binnen Microsoft Azure interactief behandeld worden. Deze workshops helpen organisaties om kennis te maken met het Azure platform, het begrijpen van de architectuur en het vormen van een strategie. Tijdens de verschillende sessies is er ruimte om te discussiëren, vragen te stellen en worden voorbeeld scenario’s en migratie mogelijkheden naar Microsoft Azure behandeld. De workshops worden verzorgd door onze ervaren cloud consultants bij u op locatie. U kunt kiezen uit twee workshops van een halve dag, waarbij wordt aanbevolen om de architectuur workshop als basis te volgen.

U heeft de keuze uit de volgende workshops:

 • Microsoft Azure Overview
 • Microsoft Azure Architectuur
  • Netwerkverbindingen
  • Data-opslag
  • Compute resources
  • Beschikbaarheid
 • Microsoft OMS (Operations Manager Suite)
  • Monitoring
  • Disaster Recovery
  • Backup
 • Security (privacy & compliance) workshop

Azure Architectuur ondersteuning

Een gedegen architectuur plan is essentieel als fundament voor de start met Azure en voorkomt fouten die resulteren in performance problemen of onvoorziene kosten. Wij ondersteunen in het bepalen van een einddoel (de stip op de horizon) en helpen bij het opstellen van de juiste Azure architectuur. Welke keuzes dienen gemaakt te worden en waarom. Dit kan in de vorm van een High Level Design en/of pragmatisch in de vorm van geplande architectuur dagen op locatie verspreid over een langere periode. In totaal worden 6 dagen ingezet voor dit traject.

Azure consultancy

Om snel en efficiënt aan de slag te kunnen met Azure is het handig om geholpen te worden met een basis inrichting van het platform. Wij stellen uw organisatie in staat om na dit traject zelfstandig stappen te ondernemen met Azure. Een gedegen basis inrichting en uitleg van een Azure-specialist heeft meerwaarde voor organisaties die de eerste stap nemen naar de Azure cloud. Daarom bieden wij na de workshops vijf dagen pragmatische consultancy aan waarin de volgende zaken worden uitgevoerd:

 • Basisinrichting Azure (netwerk, storage, site to site VPN) inclusief het opzetten van Domein Controllers
 • Training on the job voor betrokken beheerders
 • Basisinrichting Microsoft Operations Management Suite welke beheer eenvoudig in staat stelt om On Premise en Cloud resources te monitoren
 • Mogelijkheid tot verdere inrichting van workloads; afhankelijk van de resterende tijd, denk hierbij aan ADFS, SQL, Virtual StorSimple, Azure Backup of andere services

Doelgroep

Dit assessment is ontwikkeld voor IT-management, beleidsbeslissers en IT-professionals die zich afvragen welke waarde het Microsoft Azure platform biedt voor de organisatie.

Uitgangspunten en randvoorwaarden

De workshops vinden plaats bij u op locatie. Hiervoor hebben wij een ruimte met een beamer/tv, whiteboard en (WiFi) internet verbinding nodig. Het is ook mogelijk om het assessment bij Microsoft te organiseren. Het bezoek is dan te combineren met een rondleiding door het pand waar u het moderne werken van dichtbij mee maakt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Azure Jump Start of willen u en uw collega‘s zich direct aanmelden voor deelname? Neem dan contact op met Ron Vermeulen, Manager Cloud Solutions.

Neem contact op

Ron Vermeulen

Ron Vermeulen

Cloud Manager