• SQL Serverconsolidatie Assessment
    Bespaar op uw licenties en het beheer
    met slimme consolidatie van uw SQL Servers

Heeft u nog het overzicht van alle SQL Servers in uw organisatie? Zet u deze wel optimaal in en betaalt u niet teveel voor de licenties? De experts van COMPAREX adviseren u graag over de optimalisatie en consolidatie van uw SQL Serverpark. Uw kosten voor het beheer en de licenties kunnen omlaag zonder compromissen te doen aan de performance en compliancy.

U weet vast hoe dat gaat: de onderneming groeit en het aantal applicaties neemt almaar toe. Met de groei van het applicatielandschap groeit ook de behoefte aan aanvullende databases en servers waarop zij draaien. Hierdoor bestaat de kans dat hun aantal niet meer in lijn is met de oorspronkelijke licentieafspraken met Microsoft. Een SQL Server erbij plaatsen is een peulenschil, maar de benodigde licentie wordt soms vergeten. Incompliancy kan grote financiële gevolgen hebben.

Met consolidatie bespaart u op beheer en licenties

Consolidatie van uw SQL Serveromgeving bespaart veel kosten voor beheer en licenties. Mogelijk zelfs de helft. Consolidatie hoeft niet te betekenen dat u inboet aan functionaliteit of performance. Mits goed geschaald, is het mogelijk om voor verscheidene toepassingen één database te gebruiken zonder dat deze toepassingen elkaar beïnvloeden.

Eén krachtige databaseserver met meerdere instances is bovendien gemakkelijker te beheren dan meerdere databaseservers. Dit biedt ook kansen om de SQL-configuratie in een cluster in te richten en is er onderhoud mogelijk zonder daarbij alle toepassingen offline te halen.

Het kan nog eenvoudiger. Verplaats de applicaties en databases naar de cloud. Dit kan eenvoudig door ze af te nemen als onderdeel van het Microsoft Azure cloudplatform. Zo gebruikt u altijd de optimale rekenkracht zonder zorgen over fysiek beheer, onderhoud, uitval en compliancy. Bovendien staat Azure voor schaalbaarheid en een flexibel maandabonnement.

SQL Serverconsolidatie Assessment

De hamvraag is: hoe consolideert uw organisatie het woud van databases efficiënt en optimaal? Laat u daarover voorlichten door de experts van COMPAREX. In vijf dagen achterhalen zij de mogelijkheden (met oog voor uw specifieke situatie), toepassingen en wensen. In een uitvoerig assessment bepalen zij samen met u de randvoorwaarden en de inventarisering van uw huidige SQL-landschap en performance.

Het resultaat is een onderbouwd ontwerp voor de consolidatie en een stappenplan om dit te bereiken. Het assessment en het daaruit volgende advies leveren u nieuw inzicht op over de inrichting van SQL databases in uw organisatie. U achterhaalt de mate van compliancy en krijgt concrete handreikingen om eventuele discrepanties op te lossen. Slimme consolidatie betekent minder licenties. U voorkomt ermee boetes van de leverancier.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de consolidatie van uw SQL Serveromgeving en onze diensten daarbij? Neem dan contact op met Ron Vermeulen, Manager Cloud Solutions.

Neem contact op

Ron Vermeulen

Ron Vermeulen

Cloud Manager