• COMPAREX Azure Activation Pack

Azure Activation Pack

De cloud wordt pas echt interessant als u uw applicaties evalueert.

Een stap in de cloud is voor veel organisaties een stap in het onbekende. Ze werpen zich uit het vliegtuig en hopen maar dat de cloud hen opvangt. Dat ze met slimme manoeuvres de thermiek kunnen opzoeken en zo nieuwe hoogten bereiken, zal de meesten ontgaan.

Noem cloud computing, en Office 365 is het eerste waar veel bedrijven aan denken. Maar bij Office 365 hoeft het niet blijven. U kunt ook veel winst behalen door bedrijfsapplicaties naar de cloud te verhuizen als deze zich nu nog in uw eigen serverruimtes bevinden. Microsoft Azure is hiervoor het geschikte platform. Het biedt een groeiende verzameling van geïntegreerde services, voorberekeningen, opslag, gegevens, netwerken en toepassingen. U kunt daarmee niet alleen sneller werken, u krijgt ook meer gedaan en bespaart geld.

Applicaties naar de cloud

Een gefaseerde overstap van on premise naar de cloud is vaak het beste. Begin eerst met de secundaire taken. Een verhuizing van deze toepassingen verstoort de dagelijkse business beperkt, terwijl de besparing significant is.

Een stapsgewijze overgang op cloud computing bevordert de acceptatie op de werkvloer. Bovendien kan uw organisatie in zijn eigen tempo ontdekken wat er nog meer kan. Een regelmatige evaluatie van het applicatielandschap is een goede aanleiding om langzaam meer toepassingen naar de cloud te  brengen.

Azure Activation Pack

Om Azure te ervaren, begeleidt COMPAREX uw organisatie met 3 stappen:

1. Inspiratieworkshop (1 dag)

Tijdens de inspiratie workshop maakt u ook kennis met de zes Azure thema’s.

Aan de hand van voorbeeldscenario’s en live demonstraties ziet u de toegevoegde waarde van de verschillende Azure-diensten.

2. Azure Readiness Assessment (10 dagen)

In dit onderzoek worden onderstaande fases samen met u doorlopen.

De stappen 1 t/m 3 worden grotendeels geautomatiseerd uitgevoerd met behulp van de Enterprise Architectuur-oplossing BlueDolphin. Daarnaast wordt bepaald welke applicaties voordelen bieden als deze naar een Software-as-a-Service (SaaS) of Platform-as-a-Service (PaaS) dienst worden gemigreerd. Ook wordt bepaald welke serverrollen door middel van lift & shift als geheel kunnen worden overgezet naar Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Samen met u selecteren wij de interessante applicatiesets en brengen wij in kaart welke onderlinge relaties en afhankelijkheden er zijn. Hierdoor is duidelijk hoe datgene dat naar de cloud verhuist samenhangt met wat nog binnen uw eigen datacenter on premise blijft.

Het resultaat is een rapport met daarin een aantal uitgewerkte opties van componenten die u naar de cloud kunt verhuizen, inclusief de implicaties die dat met zich meebrengt. Voor de selectie wordt de TCO berekend voor zowel on-premise als cloud om de inzet van Azure te onderbouwen.

3. Migratie van de eerste workloads (5 dagen)

Tijdens een 5 daagse hands-on training helpen wij u op weg met de migratie van de eerste workloads en tonen wij u de knepen van het vak.

Investering

Wij bieden u de Azure Activation Pack aan voor EUR 15.000,- of 15 Planning Vouchers en EUR 2.500,-. Heeft uw organisatie een Microsoft Enterprise Agreement of Enterprise Subscription Agreement? Dan is de kans groot dat u over Software Assurance Planning Services Vouchers beschikt. Deze kunt u in veel gevallen gebruiken voor de stappen naar de cloud.

Meer informatie

Heeft u nog geen Azure-tegoed? COMPAREX stelt voor een selectief aantal partijen kosteloos Azure-tegoed beschikbaar voor een periode van 3 maanden. Bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt? Neem hiervoor contact met ons op!

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Ron Vermeulen

Ron Vermeulen

Cloud Manager

VeeamLive Show

Ron Vermeulen is als spreker aanwezig in de VeeamLive | Show: Is Backup Dead? Deze Engelstalige live-uitzending beantwoordt diverse vragen op het gebied van het inrichten van uw back-up omgeving. Gaat u on-premise of in de cloud?

Bekijk hier de video