• COMPAREX helpt Service Providers compliant te blijven
    COMPAREX helpt Service Providers compliant te blijven

Een van de grootste uitdagingen van service providers is de maandelijkse rapportage. De zorg voor het rapporteren van de in gebruik zijnde licenties kost enorm veel tijd. Daarom bieden wij onze service providers als enige partij in Nederland een totaalpakket bestaande uit een nulmeting, continu advies én support bij hun rapportages.

Compliance begint met een nulmeting

Microsoft voert gemiddeld elke drie jaar een review uit bij haar service providers. Verkeerd gerapporteerde licenties kunnen hierbij met terugwerkende kracht van anderhalf jaar verrekend worden met een forse uplift op de standaard listprijzen. Ook andere softwarevendors voeren deze controles uit en presenteren hoge boetes bij incompliancy.

Incompliancy voorkomen is alleen mogelijk door een nulmeting uit te voeren vooraf aan de rapportage. Als enige Nederlandse partner bieden wij onze service providers een nulmeting van de in totaal gebruikte licenties, of er nu volledig on-premise, in de cloud of vanuit een hybride variant wordt gewerkt. Ook ondersteunen wij u door de risico’s te benoemen, trainingen en advies te geven hoe u correct rapporteert en analyseren en corrigeren wij eventuele reeds onjuist gerapporteerde licenties.

Servers providers opgelet: CSP vervangt SPLA

Microsoft heeft aangekondigd dat het SPLA licentiemodel binnen vijf jaar volledig komt te vervallen en wordt vervangen door het Cloud Solution Provider programma (CSP). Met CSP bent u af van maandelijks rapporteren en past u alleen de aantallen aan wanneer dit nodig is. Participeren in dit programma kan uitsluitend via een select aantal CSP-partners met de juiste status, waaronder COMPAREX.

Wij ondersteunen onze klanten al lange tijd met advies, implementatie en managed services tijdens en na hun transitie naar de cloud. Deze kennis en vaardigheden zetten wij ook in om onze service providers te ondersteunen bij hun transitie naar CSP.

Innoveren en besparen met onze Innovation-as-a-Service

Onze laagdrempelige Innovation-as-a-Service voorziet u doorlopend van advies voor optimale inrichting van applicaties, platformen en bijbehorende contracten. Deze dienst zorgt dat u continu blijft innoveren én bespaart. Als onderdeel van deze dienst brengen wij uw volledige IT-landschap in kaart met de Enterprise Architecture oplossing BlueDolphin. Samen met uw systeem- en applicatiebeheerders classificeren en visualiseren wij al uw systemen en processen, definiëren de onderlinge afhankelijkheden en wijzen deze toe aan uw bovenliggende businessprocessen. Onderhoud of wijzigingen voert u hierdoor volledig gecontroleerd door, omdat vooraf inzichtelijk is welke impact deze hebben op de bedrijfsvoering. Dit verkort ook de oplostijden drastisch bij eventuele verstoringen omdat de volledige keten inzichtelijk is. Kortom, een forse toename in de kwaliteit van uw dienstverlening.

Samen bouwen wij de toekomst

Net als de service providermarkt blijven wij volop in beweging zodat onze klanten up-to-date blijven. Wij geloven in een continue dialoog met regelmatige metingen, trainingen en kennissessies. Samen met onze leveranciers en klanten houden wij nauwlettend de vinger aan de pols. Door kennis en visies te delen staan wij sterker en ondersteunen wij uw business optimaal. Nu én in de toekomst!

Neem contact op

Als u meer wilt weten over onze services voor service providers, bel of mail ons en wij beantwoorden al uw vragen met plezier. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand formulier en wij komen snel bij u terug.

Laat uw contactgegevens achter

Volg ons op LinkedIn voor het meest actuele nieuws en de meest interessante artikelen. Klik op de onderstaande link:

 Volg ons op LinkedIn

Neem contact op

John Kroon

John Kroon

Solution Specialist Security

Neem contact op

Martijn Roose

Martijn Roose

Account Manager Hosting