• Profiteer van de voordelen van de cloud
    Met expertise van COMPAREX

Cloud wordt pas echt interessant als u de processen er op afstemt

Een stap in de cloud is voor veel organisaties een stap in het onbekende. Ze werpen zich uit het vliegtuig en hopen maar dat de cloud hen opvangt. Dat ze met slimme manoeuvres de thermiek kunnen opzoeken en zo nieuwe hoogten bereiken, zal de meesten ontgaan.

Noem cloud computing, en Office 365 is het eerste waar veel organisaties aan denken. Het cloudgebaseerde kantoorautomatiseringspakket van Microsoft is een gemakkelijke kennismaking met de cloud solutions. Maar bij Office 365 hoeft het niet blijven. De voordelen ervan blijven beperkt wanneer u het integreert in uw traditionele werkplekinrichting.

De echte voordelen van cloud solutions ervaart u pas als u de bedrijfsprocessen en werkstijl erop durft aan te passen. Bijvoorbeeld door alle bedrijfstoepassingen te benaderen via de browser. Dat is handig voor medewerkers die veel werken vanuit huis, bij de klant of via hun smartphone of tablet. De dienstverlening van uw organisatie hoeft zich dus niet meer te beperken tot op de werkvloer en binnen kantoortijden. Lees verder voor de mogelijkheden binnen cloud solutions.

Applicaties naar de cloud

Uw organisatie profiteert niet alleen door werkplekken vanuit de cloud aan te bieden via Workspace 365. U kunt ook veel winst behalen door bedrijfsapplicaties naar de cloud te verhuizen als deze zich nu nog in eigen serverruimtes bevinden.

Een gefaseerde overstap van on premise naar de cloud is vaak het beste. Begin eerst met de secundaire taken, zoals de back-up, disaster recovery en het proces van Ontwikkeling, Test en Acceptatie (OTA). Een verhuizing van deze toepassingen verstoort de dagelijkse business niet, terwijl de besparing significant is. Vaak is het drietal namelijk verantwoordelijk voor zo’n 40% van alle vaste IT-investeringen (capex) in een bedrijf. Dit heeft onder meer te maken met de kosten van storagecapaciteit bij back-up en de tweede locatie bij disaster recovery.

Een stapsgewijze overgang op cloud computing bevordert de acceptatie op de werkvloer. Bovendien kan de organisatie in zijn eigen tempo ontdekken wat er nog meer kan middels cloud solutions. Een regelmatige evaluatie van het applicatielandschap is een goede aanleiding om langzaam meer toepassingen naar de cloud te brengen.

Cloud Solution Provider Programma

Met het Cloud Solution Provider Programma (Tier 1 en Tier 2) en Workspace 365 betaalt uw organisatie per maand alleen voor de werkplekken die effectief worden gebruikt. Tier 1 is bedoeld voor eindgebruikerorganisaties die per dag willen op- en afschalen en per maand willen betalen voor de werkplekken die effectief worden gebruikt. Bij dit programma maken we gebruik van Microsoft Office 365.

Wilt u als reseller, ISV of hosting partner uw omzet verdubbelen met het CSP-programma? U krijgt hier toegang tot een portal met een compleet aanbod diensten, zoals Office365 en Azure en volledige Nederlandse support. Als Indirect Cloud Solution Provider (CSP Tier 2) ontzorgen wij u maximaal.

 Lees hier meer over CSP Tier 1 en CSP Tier 2

Advies

Weet u het hoofd koel te houden en uw data en IT-infrastructuur op de juiste wijze te beschermen? Laat de experts van COMPAREX u adviseren.

 Neem NU contact met ons op!

Klanten over COMPAREX

Sjef Pijnenburg, Directeur ODMedia “Azure is de eerste hyperscale, multi-tenant public cloud die succesvol de MPAA audit doorkomt en dus de logische keuze voor ODMedia. In COMPAREX troffen wij een partner die ons volledig ondersteunde in de totstandkoming van deze Azure-overeenkomst.”