• Disaster Recovery
    Disaster Recovery

    Neem contact op met onze specialisten

Hoe lang kan uw organisatie zonder bedrijfstoepassingen en data na een systeemstoring? Welke downtime vindt uw organisatie nog acceptabel? En: hoeveel data mag daarbij verloren gaan? Een doordachte strategie van Disaster Recovery houdt de schade beperkt. 

Dataverlies en downtime kunnen uw bedrijfsvoering veel schade berokkenen. Hoeveel schade is afhankelijk van omzetstromen uit IT-systemen, de waarde van bedrijfsdata, logistiek en andere bedrijfsprocessen die van IT afhangen. Wat kost het voor uw organisatie?

Doordachte DR-strategie nodig

Ook uw organisatie heeft baat bij een doordachte strategie voor Disaster Recovery (DR). Daarin houdt u rekening met het feit dat sommige systemen, applicaties en data belangrijker zijn dan andere. Voor de meest bedrijfskritieke onderdelen is het essentieel dat alles zo snel mogelijk is hersteld en dat het dataverlies tot een absoluut minimum beperkt blijft. Voor andere IT-onderdelen is spoedig herstel wenselijk, maar niet cruciaal.

Hoge beschikbaarheid van data

Voor de moderne IT-afhankelijke organisaties is een hoge beschikbaarheid cruciaal en dan voldoet alleen het terugplaatsen van de back-upgegevens niet. Een server die down gaat, moet u immers opnieuw installeren, configureren en soms zelfs vervangen. Er is geen automatisch herstel ingebouwd in het traditionele back-upproces.

Een goed plan voor DR is het hoog beschikbaar houden van data, hiervoor kan gebruik worden gemaakt van replicatie naar een DR-site. Deze bevindt zich op een andere locatie dan de productie-omgeving zodat bij een incident hierop het systeem overschakelt naar de DR-site.
Nu kan iedereen verder werken binnen vastgestelde downtime en dataverlies service level agreements (SLA’s), zodat de hiermee gepaarde kosten beperkt blijven. 

U kunt DR softwarematig en dus zonder kostbare redundante servers inrichten met behulp van virtualisatie in de cloud. Disaster Recovery as a Service (DRaaS) maakt deze oplossing betaalbaar en schaalbaar. U heeft er bovendien weinig omkijken naar qua beheer.

Continue synchronisatie

Gevestigde spelers als Veeam, Commvault en Veritas bieden oplossingen voor back-up en replicatie. Zerto is een speler met een duidelijke focus op Disaster Recovery. De DR-oplossing van Zerto integreert softwarematig met de hypervisor, waardoor continue synchronisatie van virtuele machines op verschillende fysieke locaties (datacenters) mogelijk is.

Meer weten over Disaster Recovery?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Business Continuity en Disaster Recovery voor uw organisatie, wilt u samen bekijken welke oplossing voor uw organisatie een oplossing beidt? Neem dan contact op met Sebastiaan van der Kroft of Läslo Brouwer, Solution Advisors bij COMPAREX. Hun contactgegevens treft u hiernaast aan.

Volg ons op LinkedIn voor het meest actuele nieuws en de meest interessante artikelen. Klik op de onderstaande link:

 Volg ons op LinkedIn

Neem contact op

Sebastiaan van der Kroft

Sebastiaan van der Kroft

Solution Advisor

Neem contact op

Läslo Brouwer

Läslo Brouwer

Solution Advisor