• Software Asset Management van InfraControl
    COMPAREX Software Asset Management oplossingen
    Manage with knowledge

Het bepalen van de optimale licentiepostie: SAM Baseline

Het vaststellen van uw licentiepositie (SAM Baseline) is een complex vraagstuk. De ICT infrastructuur verandert. Virtualisatie en de Cloud spelen een steeds grotere rol. Mogelijk zijn er fusies of overnames bij uw organisatie aan de orde geweest. En waar ligt de verantwoordelijkheid van uw eventuele service provider?

Resultaat van de SAM Baseline

De grote vraag blijft in veel gevallen: wat is er geïnstalleerd aan software (van bijvoorbeeld Microsoft) en welke licenties zijn aanwezig? Door het uitvoeren van een SAM baseline voldoet u aan al uw plichten en bent u weer klaar voor de toekomst. Wij helpen u graag bij het opstellen van uw licentie-positie.

Doel van SAM Baseline service

Het doel van een SAM Baseline of de True-up Service is de ‘Effective License Position’ (ELP) van uw organisatie te bepalen. Hiervoor wordt een vergelijking gemaakt tussen:

  • de software die aangeboden wordt op uw werkplekken en servers en de benodigde licenties hiervoor

versus

  • de licenties die geregistreerd staan op naam van uw organisatie bij de vendor.

Uitvoering van de SAM Baseline

Om het aantal (gekwalificeerde) devices, gebruikers, servers, CPU‘s, computers en andere apparaten met software te meten, inventariseren wij uw infrastructuur en de aangeboden software. Dit doen wij door gebruik te maken van aanwezige bronnen en in sommige gevallen met behulp van een inventory solution. Voorafgaand aan het onderzoek wordt het gehele proces en de planning met u doorgenomen. De uitrol van de inventory agent wordt ondersteund door een van onze technisch consultants.

Op basis van de verzamelde gegevens van het aantal geïnstalleerde applicaties, het gebruik van de applicaties en het aantal opgebouwde licentierechten, wordt in de ’licentierapportage’ aangegeven wat het benodigde aantal licenties is. Het rapport en de onderbouwing van alle gegevens bespreken we gezamenlijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de SAM Baseline service? Of heeft u vragen over het vaststellen van uw effectieve licentiepositie?

Laat uw contactgegevens achter

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen op 020-2586800 of stuur een e-mail naar info@comparex.nl.

Neem contact op