• Software Asset Management van InfraControl
    Software Asset Management van InfraControl
    Manage with knowledge

SOM-Assessment | Heeft u besloten om Software Asset Management (SAM) te gaan implementeren binnen uw organisatie? Uit onze ervaring blijkt dat er vaak geen eenduidig beeld is waar organisaties moeten beginnen en hoe zij dit moeten inrichten. Een SAM Optimization Model (SOM)-assessment geeft inzicht in en richting aan dit proces.

Resultaat van het SOM-Assessment

Het assessment begint met het interviewen van uw medewerkers, die betrokken zijn bij diverse aspecten van SAM. De output van deze interviews wordt geanalyseerd. Vervolgens vertalen wij de conclusies naar ons SAM maturity model. Wij schrijven een adviesrapport over de belangrijkste conclusies en de mogelijke vervolgstappen. Deze adviezen worden tevens gepresenteerd aan de medewerkers die binnen uw organisatie bij SAM betrokken zijn. Vervolgens kunt u de uitvoering van de activiteiten in één of meerdere (deel)projecten samen met ons realiseren.

Wilt u meer weten over het SOM- Assessment? Of bent u benieuwd waar uw organisatie nu staat ten aanzien van Software Asset Management?

Laat uw contactgegevens achter

SOM-Assessment

Om SAM effectief te implementeren dient eerst duidelijk te zijn waar uw organisatie op dit moment staat en wat de doelen van uw organisatie zijn. Gezamenlijk bepalen wij de activiteiten die nodig zijn om de gewenste doelstellingen te behalen.

Doel van het SOM-Assessment

Het primaire doel van een SOM-Assessment is om een helder beeld te krijgen van uw huidige situatie. Dit vertalen wij naar een zogenaamd SAM maturity level. Op basis hiervan geven wij gerichte adviezen over SAM-verbeteringen.

Het is onze ervaring dat er twee belangrijke randvoorwaarden zijn voor succesvolle SAM-projecten:

  1. De verbeteringen moeten aansluiten bij de huidige situatie van uw organisatie
  2. De stappen zijn gebaseerd op een bredere visie op SAM.

Inspanning en kosten

De impact en kosten van een SOM-Assessment zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Op basis van een voorbespreking verzorgen wij een voorstel op maat voor u.

Meer weten?

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen op 020-2586800 of stuur een e-mail naar info@comparex.nl.

Neem contact op