• Citrix Workspace Services
  Eenvoudig apps, desktops, data en services
  beschikbaar stellen, ongeacht het device of netwerk?

Het eenvoudig beschikbaar stellen van apps, desktops, data en services, ongeacht het device of netwerk, staat voor veel organisaties hoog op de prioriteitenlijst. Op welke wijze kunt u op een veilige en eenvoudige manier tegemoetkomen aan de wensen en eisen van uw medewerkers? Hoe biedt u medewerkers mobiliteit én houdt u controle over uw data en security?

Citrix heeft uitgebreide ervaring bij het beschikbaar stellen van applicaties en data. De Citrix Workspace Suite biedt een volledige oplossing voor het aanbieden van apps, desktops, data en services aan gebruikers op ieder device of netwerk. Het aanbieden van een eenvoudige en high performance gebruikerservaring helpt de productiviteit van uw medewerkers te verbeteren.

De Citrix Workspace Suite is een uitgebreid portfolio van producten en services die in diverse licentievormen worden aangeboden. Om aan de hand van uw eisen en wensen de juiste oplossing te kiezen binnen de meest voordelige en flexibele licentievorm hebben wij een drietal diensten ontwikkeld.

1. Workspace Inspiration Workshop

Tijdens deze kostenloze, interactieve workshop geven wij u aan de hand van uw functionele en technische eisen een overzicht van de passende mogelijkheden van de Citrix Workspace Services. Het doel is om u inzicht te geven in de mogelijkheden van de verschillende diensten en u te adviseren over de beste oplossing voor uw situatie.

U heeft al een Citrix-omgeving, maar u bent benieuwd hoe u uw dienstverlening naar uw medewerkers kunt uitbreiden. Of u bent geïnteresseerd in Citrix en haar portfolio. Dan biedt deze workshop u inzicht welke producten het beste voldoen aan uw wensen en eisen. Tijdens de workshop staan wij ook stil bij de rol van de cloud in het aanbieden van Workspace Services. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de Citrix Cloud en het afnemen van werkplekken uit de cloud.

De Workspace Inspiration Workshop duurt twee uur waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Inventarisatie van de functionele en technische eisen en wensen
 • Overzicht van de verschillende Citrix Workspace producten
 • Wel of geen cloud en de mogelijkheden
 • Welke mogelijkheden biedt Citrix nog meer

Na afloop van de Workspace Inspiration Workshop weet u welke mogelijkheden de verschillende Citrix Workspace producten en services bieden en hoe deze het beste aansluiten op uw wensen en eisen.

2. Workspace High Level Design

Het opgestelde advies uit de inspiratieworkshop werken wij uit tot een Workspace High Level Design met stappenplan om te komen tot de inrichting van uw Citrix-omgeving.

Onze High Level Design sessie gaat verder dan de Inspiration Workshop. Hierin vertalen wij het gegeven advies naar een design dat specifiek gemaakt is voor uw situatie. Hiermee stellen wij u in staat de Citrix Workspace Services zelf te (laten) installeren.

De Workspace High Level Design sessie beslaat drie dagen die als volgt zijn ingedeeld:

Dag 1 en 2

 • Design-workshop
 • Voorbeelden van gebruikerscenario’s
 • Verdieping functionaliteiten
 • Uitwerken High Level Design.
 • Uitwerken stappenpla

Dag 3

 • Oplevering design-document en stappenplan
 • Presentatie en doornemen design-document en stappenplan

Na afronding van de High Level Design sessie beschikt u over een design-document waarin beschreven staat welke features ingezet gaan worden en voor welke diensten.

3. Workspace Health Check

De Workspace Health Check is een dienst waarbij wij kijken of uw huidige Citrix Workspace omgeving en configuratie nog aan de eisen en wensen van uw organisatie voldoen. Het resultaat is een adviesrapport met bevindingen en eventuele actiepunten.

De Workspace Health Check is geschikt voor bedrijven die al een Citrix Workspace aanbieden aan hun medewerkers. Tijdens de Health Check controleren wij of de omgeving voldoet aan de best practices en geven wij een uitleg over de mogelijkheid om ook andere functionaliteiten in te zetten.

De Workspace Health Check beslaat twee dagdelen, onderverdeeld in:

Dagdeel 1

 • Best practices spiegeling huidige architectuur.

Dagdeel 2

 • Inventarisatie functionele en technische eisen en wensen.
 • Overzicht van de functionaliteiten van Citrix Workspace.
 • Uitwerken adviesrapport met bevindingen en actiepunten.

Na afloop van de Workspace Health Check beschikt u over een adviesrapport met bevindingen en actiepunten waarmee u input heeft om uw Workspace te voorzien van een op best practices gebaseerde installatie. Daarnaast heeft u inzicht in de mogelijkheden die de Citrix Workspace-oplossingen en -services bieden in relatie tot uw functionele en technische eisen en wensen.

Meer informatie?

Heeft u interesse in onze Citrix Workspace Services, neem dan contact met Martijn Hoogenbosch via martijn.hoogenbosch@comparex.nl of telefonisch +31 (0)6 50697404.

Neem contact op

Martijn Hoogenbosch

Martijn Hoogenbosch

Practice Lead Modern Workplace