Remco Toele

Solution Advisor Big Data & Analytics

Specialisme: Big Data, Analytics & Log management

Ik adviseer organisaties op het vlak van Big data, Analytics en Logmanagement met betrekking tot budgetmaximalisatie en best fit. Bijvoorbeeld door te kijken naar alternatieven (Closed & Open Source) of contract- & licentieoptimalisatie. Steeds meer organisaties zien de voordelen van een data-gedreven organisatiestructuur. De keerzijde is dat door de explosieve groei van data meer en meer databronnen ontstaan. Daardoor worden zaken als privacy en security steeds belangrijker.

Voeg hieraan toe dat steeds meer devices met elkaar gaan connecteren (Internet of Things) en er zijn bijzonder veel zaken waarover goed nagedacht moet worden. Deze toenemende hoeveelheid data en de complexiteit ervan beïnvloeden alle facetten van informatieverwerking: van opslag (storage) tot analyse. Met de juiste (software)oplossingen voorkomt u problemen op dit gebied.

Ik help organisaties bij de mogelijkheden van verschillende oplossingen, die het beste passen bij hun functionele behoefte. Daarbij hou ik rekening met eventuele licenties, abonnementen en de TCO.

Achtergrondinformatie

Ik heb jarenlange praktijkervaring met verschillende onderliggende storage- en serverconfiguraties. In mijn advies hou ik rekening met alle facetten binnen uw organisatie zodat maximale consolidatie of besparing gerealiseerd wordt. Het is mijn drijfveer om organisaties compleet te ontzorgen, te sparren en out-of-the-box mee te denken over verschillende oplossingen.

Werkgebied: Big data, IoT, Analytics, Log Management platform, Database (Oracle, Postgres) en Open Source gedreven (search / storage / content) technologieën.

Meer informatie: https://www.linkedin.com/in/remcotoele/