• Business Intelligence en Analytics – zet data om in waardevolle informatie
  Big data & Analytics oplossingen via COMPAREX

  Neem contact op met onze specialisten

Business Intelligence en Analytics maken het mogelijk om de data die uw organisatie, uw klanten en uw markt dagelijks genereren waardevol te maken. U zit namelijk op een berg goud. De data die uw organisatie, uw klanten en uw markt dagelijks genereren, zijn veel waard. De vraag is alleen: hoe haalt u de waardevolste informatie boven tafel?

Business Intelligence (BI) en Analytics leiden tot ongekende inzichten waarmee uw organisatie het verschil maakt. Business Intelligence zorgt voor een gedegen terugblik terwijl u met Analytics anticipeert op de toekomst. Zulke inzichten zijn een belangrijke voorwaarde voor de digitale transformatie waarvoor elke moderne ondernemer staat. Het stelt u in staat beslissingen te nemen op basis van statistieken in plaats van vermoedens.

Budgetmaximalisatie

COMPAREX ondersteunt u bij deze digitale transformatie. Deze ontwikkeling, waarbij IT samensmelt met de bedrijfsvoering, vormt een nieuwe uitdaging voor het IT budget. Onze experts helpen bij de verkenning van de functionele behoeften en vertalen deze naar een passende softwaretoepassing. Denk hierbij aan oplossingen zoals Self-service Business Intelligence en Data Discovery, Self-service Data Preparation, Predictive Analytics en Business Intelligence in de Cloud.

Budgetmaximalisatie staat daarbij centraal. Levert een enterpriseproduct of juist een self-service tool uw organisatie maximale waarde binnen het beschikbare budget? Dit bepalen we aan de hand van een uniek driestappenprogramma:

 • Baseline: Welke oplossingen en softwarelicenties gebruikt u momenteel voor inzicht in big data?
 • Optimalisatie: Welke functionele behoeften heeft u en wordt deze juist vertaald in een softwarelicentiecontract? Naast de traditionele leveranciers zoals Oracle, SAP, IBM en SAS, kijken wij naar nieuwe uitgevers zoals Tableau, Qlik en Microsoft.
 • Sourcing: Hoe koopt u de software en licenties optimaal in?

Stappenplan

Om uw organisatie bij te staan bij de digitale transformatie, biedt COMPAREX meerdere informatieve diensten aan. U en uw collega’s doen toch ook mee?

 1. Inspiratiesessie: Onze experts bespreken met u de branche specifieke uitdagingen die bij de thema’s Business Intelligence en Analytics komen kijken. Ze halen de belangrijkste kenmerken van uw organisatie boven water en lichten toe hoe COMPAREX ondersteunt.
 2. Workshops: Met demonstraties van specifieke oplossingen die uw organisatie op weg helpen bij de digitale transformatie: van Self-service Business Intelligence en Data Discovery, Self-service Data Preparation tot Predictive Analytics en Business Intelligence in de Cloud. Er is veel aandacht voor de functionaliteit van de oplossingen. Gezamenlijk brengen wij de mogelijkheden in kaart.
 3. Assessment: Een grondige analyse van uw huidige software- en licentiepositie op het gebied van Business Intelligence & Analytics. Dit doen we op basis van een benchmark en/of cloud readiness analyse
 4. Proof of Concept: In samenwerking met onze partnerbedrijven. Hierbij bootsen wij de geselecteerde oplossing binnen uw domein na. Dit doen we om de waarde van de oplossing krachtig te duiden binnen uw organisatie.  
 5. Deployment: Ingebruikname van de geselecteerde oplossing en de bijbehorende licenties op uw eigen productie- of testsysteem.

Inspiratiesessie

Ook een inspiratiesessie over Business Intelligence en Analytics bijwonen? Stuur een mail aan bigdata@comparex.nl.

Wat levert het op?

Na afloop van dit traject beschikt uw organisatie over een maatwerkoplossing en ongekende inzichten in uw onderneming, klanten en markt. De aangeschafte software is nauw afgestemd op de aanwezige ICT-infrastructuur en de functionele behoeften van uw teams. U maakt optimaal gebruik van de beschikbare middelen en houdt daardoor budget vrij voor innovatie.

Big data

U haalt meer uit Business Intelligence en Analytics als de basis op orde is. Goed ingerichte gegevensopslag, infrastructuur en processen zijn vereisten voor veilige en efficiënte ontsluiting van big data. Hoe temt uw organisatie de groeiende hoeveelheid gestructureerde en ongestructureerde databronnen?

Heeft u interesse in onze diensten?

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Roy Reijnen

Roy Reijnen

Solution Specialist Big Data & Analytics