• COMPAREX Experience Center
    COMPAREX Experience Center
    Scenario:
    Service Store

Met een RES ONE Service Store voorkomt u een wildgroei aan applicaties

Vroeger was ICT-beheer nog lekker overzichtelijk. De IT-afdeling bepaalde welke toepassingen de medewerkers konden gebruiken. Ze werden vooraf geïnstalleerd en voor beheer en onderhoud werd gezorgd. Tegenwoordig verwachten de medewerkers inspraak. Zij willen tijdens werk zelf beslissen over software. De RES ONE Service Store biedt uitkomst.

Met de Service Store kan uw organisatie de medewerkers alle applicaties bieden die ze wensen. De technologie is zo volwassen dat ze zelf keuzes kunnen maken, binnen de door ICT gestelde kaders van veiligheid, beheersbaarheid en vrijheid. De beheerders maken per functiegroep een overzicht van beschikbare applicaties en voegen daar eventueel per toepassing de kosten bij. Voor installatie van sommige applicaties in de self-service portal kunnen ze instellen dat toestemming van een manager nodig is.

De verantwoordelijkheid voor het gebruik van software en devices verschuift met een RES ONE Service Store van de beheerders naar de eindgebruiker. En dat is maar goed ook. Wachttijden worden korter en de doorlooptijd van de afhandeling van vragen ook. Met de gewonnen tijd kan de organisatie zijn processen optimaliseren, bijvoorbeeld door onnodige licentiekosten aan te pakken. Het komt namelijk vaak voor dat beheerders nieuwe gebruikersprofielen aanmaken door het profiel van een bestaande medewerker te kopiëren, terwijl deze niet exact dezelfde applicaties nodig heeft. Waarom wel licenties betalen, maar ze niet gebruiken? De RES ONE Service Store zorgt dat uw organisatie altijd software compliant is.

Procesoptimalisatie

De self-service portal komt ook goed van pas bij procesoptimalisatie van het proces van in- en uitdiensttredingen. Het proces kan verschuiven naar de bron: afdeling Personeelszaken. Dit team weet exact wie wanneer in dienst treedt, welke hardware deze persoon nodig heeft. Ook is bij deze afdeling bekend wanneer iemand uit dienst gaat en dus geen toegang tot de systemen meer moet hebben. Het gebeurt regelmatig dat oud-medewerkers nog lange tijd bij data en bedrijfsapplicaties kunnen, met alle risico’s van datalekken van dien.

Ervaar het zelf!

Ook uw organisatie profiteert van een RES ONE Service Store. U voorkomt een wildgroei aan applicaties, stroomlijnt processen en zorgt dat de softwarelicenties op orde zijn. Maak daarom nu kennis met deze veelzijdige self-service portal.

Wij nodigen u van harte uit in het COMPAREX Experience Center in Amsterdam. U kunt daar kosteloos deelnemen aan een inspiratiesessie, waar u laagdrempelig kennismaakt met de oplossing die wij bieden. U zit aan de knoppen en ervaart zelf wat mogelijk is.

Kosten

Een bezoek aan het COMPAREX Experience Center is kosteloos en resulteert in een weloverwogen keuze. U kiest een van de getoonde functionele scenario’s, waarna onze experts een totaaladvies opstellen. Daarin is ook ruimschoots aandacht voor uw softwarelicenties en de impact van de nieuwe oplossing. Stel uw bezoek niet te lang uit. Hoe eerder in het selectietraject u langskomt, hoe meer wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u zich laten inspireren?

Neem dan contact op met Henk Enter, Manager COMPAREX Experience Center.

Schrijf u hier in voor dit scenario

Neem contact op

Henk Enter

Henk Enter

Manager COMPAREX Experience Center