• Computing Everywhere oplossingen via COMPAREX
  Computing Everywhere oplossingen via COMPAREX

  Neem contact op met onze specialisten

Computing Everywhere: van losse technologieën naar een geheel

Het is niet eens heel lang geleden dat de hele ICT-sector de mond vol had van thema’s als cloud computing, mobility en social media. Iedereen kent ze inmiddels wel en is ermee aan de slag. De verstrengeling van deze technologieën is de uitdaging waar organisaties nu voor staan. We noemen het Computing Everywhere, de volgende stap op de technologische ladder.

U kunt de ene technologie niet langer los van de andere zien. De cloud raakt enterprise mobility raakt IT-infrastructuur raakt big data raakt social media raakt security raakt IT service management en ga zo maar door. Organisaties die voorop willen lopen, benaderen de technologieën als een geheel.

Met Computing Everywhere vervaagt de grens tussen zakelijk en privé en tussen digitaal en fysiek:

 • Een privé smartphone of tablet die voor werk wordt gebruikt, op kantoor, in de file of aan de keukentafel.
 • De geautomatiseerde verwerking van big data van klanten, machines, processen en de interne organisatie.
 • De slimme aansturing van technische installaties en domotica-apparatuur.

Klanten en personeel verwachten mobiel te kunnen werken

U kunt ervoor kiezen om niet voorop te lopen, maar ook dan moet u nieuwe technologie uiteindelijk als een geheel omarmen. Klanten vragen er om en uw personeel misschien nog wel meer. Zeker de millennials verwachten niet anders en lopen u voorbij als uw organisatie niet met de tijd meegaat.

Computing Everywhere vergt nogal wat van uw IT-omgeving. Om de complexiteit het hoofd te bieden, moeten diensten en services voorspelbaarder worden en het beheer ervan efficiënter. In de meeste gevallen ligt de oplossing bij vereenvoudiging van het IT-beheer, automatisering van de IT-processen en optimalisatie van de IT-infrastructuur.

Virtualisatie vormt de basis van Computing Everywhere

Via virtualisatie ontkoppelt u de software van de hardware en brengt u desktops, applicaties, profielen en opslag onder in een software-defined datacenter. Het maakt niet meer uit of bedrijfsapplicaties en virtuele machines lokaal draaien, in een datacenter even verderop of bij een leverancier aan de andere kant van de wereld. Of via een slimme tussenvorm daarvan.

Virtualisatie is de opmaat naar cloud computing. Dat stelt uw IT-organisatie nog beter in staat om in te spelen op Computing Everywhere. U haalt rekenkracht ergens anders vandaan zonder rekening te houden met de exacte bronlocatie. De ontkoppeling van software en hardware wordt volledig. Nu is het mogelijk om applicaties, documenten, bureaubladen, processen, infrastructuur, security en gekoppelde machines en domotica integraal te beheren.

Ons stappenplan voor Computing Everywhere

Hoe pakt u Computing Everywhere aan als bedrijf? Waaraan moet u denken, wat zijn de snelle winsten, wat doet u met de huidige (legacy) hardware en software? Onze experts helpen graag bij de bepaling daarvan. In een leerzame whiteboardsessie halen we de belangrijkste knelpunten en wensen van uw organisatie boven water. We brengen het huidige software-, hardware- en licentielandschap in kaart en formuleren in overleg een roadmap. Dit is het stappenplan dat uw organisatie via de cloud bewandelt naar een geïntegreerde aanpak van technologieën.

Advies bij migratie naar Computing Everywhere

Bent u benieuwd hoe uw organisatie het concept Computing Everywhere handen en voeten geeft? Hoe u de losse technologieën van de afgelopen jaren succesvol integreert en via een allesomvattende aanpak voorloper in uw markt wordt?

 Neem NU contact met ons op!

Bring Your Own Device (BYOD)

BYOD is een trend waarmee IT-afdelingen van veel organisatie geconfronteerd worden. Sommige organisaties willen dit op een eenvoudige, gemakkelijke manier aanbieden, andere willen hiermee hun netwerk uitbreiden en de werknemers een totaalervaring geven. Aan het inzetten van BYOD zijn zowel voor- als nadelen verbonden. Een belangrijke voorwaarde is het gebruik van een beheersysteem, zoals Microsoft InTune, Citrix XenMobile, VMware AirWatch, etc.
 
Organisaties kennen allemaal hun eigen wensen en eisen, dus een algemeen advies is lastig te geven. Neem voor advies of informatie over BYOD-oplossingen contact op met een van de Solution Advisors.
 
Het onderwerp BYOD is door Jens Borgenon van de Hoge School in Gent gebruikt in zijn scriptie voor de opleiding Bachelor Toegepaste Informatica. Onze Cloud Consultant Frederik Lefévre heeft Jens geholpen met het verkrijgen van inzicht in Mobile Device Management (MDM). Jens wilde graag zijn ervaring met Frederik delen in een PDF.
 
 

Solution Advising team Computing Everywhere

Daan van Baardewijk, Teamleider Computing Everywhere

Daan van Baardewijk
Teamleider

daan.van.baardewijk@comparex.nl

+31 6 1156 8130

 •   Specialisme: Computing Everywhere

Lees meer +

Lees hier het interview met Daan

Martijn Hoogenbosch, Consultant

Martijn Hoogenbosch
Consultant

martijn.hoogenbosch@comparex.nl

+31 6 5069 7404

 •   Specialisme: Solution Advising Computing Everywhere

Lees meer +

Lees hier het interview met Martijn

Henk Enter, Solution Advisor

Henk Enter
Solution Advisor

henk.enter@comparex.nl

+31 6 1093 1007

 •   Specialisme: Demo's praktijkscenario's Microsoft Cloud, Computing Everywhere, Virtualisatie

Lees meer +

Lees hier het interview met Henk

Ferdinand Stijn, Solution Advisor

Ferdinand Stijn
Solution Advisor

ferdinand.stijn@comparex.nl

+31 6 2066 1639

 •   Specialisme: VMware
Jordi Goes, Operations Manager

Jordi Goes
Operations Manager

jordi.goes@comparex.nl

+31 6 1211 3306

 •   Operationele ondersteuning Computing Everywhere Team

Lees meer +

Frank Le Fèbre, Purchaser Computing Everywhere

Frank Le Fèbre
Purchaser

frank.le.febre@comparex.nl

+31 6 8289 3462

 •   Inkooptechnische aspecten Computing Everywhere

Volg ons op LinkedIn voor het meest actuele nieuws en de meest interessante artikelen. Klik op de onderstaande link:

 Volg ons op LinkedIn

Neem contact op

Daan van Baardewijk

Daan van Baardewijk

Teamleider en Solution Advisor Computing Everywhere

Klanten over COMPAREX

Kees Mulder, Manager Automatisering Luba Groep “COMPAREX heeft ons uitstekend geholpen met een goed advies én hands-on implementatiehulp bij onze nieuwe Citrix-omgeving.”

Marcel Teelen, Proces Manager Eno Zorgverzekeraar “De proactieve benadering van COMPAREX over een aankomende licentiewijziging, heeft ervoor gezorgd dat wij tijdig onze Citrix XenApp-omgeving hebben geüpgraded. Dankzij de product- en licentiekennis van COMPAREX kunnen wij blijven werken zoals wij gewend zijn.”

COMPAREX Experience Center

In het COMPAREX Experience Center (CEC) ervaart u de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied en doet u waardevolle inspiratie op. Dat gebeurt aan de hand van functionele scenario's zoals mobility, werkplek in de cloud en self-servicing. Technologie van o.a. Microsoft, VMware, RES Software, Citrix, Symantec en Veeam is beschikbaar.

Lees meer over het CEC