Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Adobe licenties

Op 5 maart introduceerde Adobe VIP Select. Welke voordelen zijn er te behalen voor bestaande VIP klanten?

Maakt uw organisatie gebruik van het Adobe Value Incentive Plan (VIP) voor Creative Cloud of Acrobat? Dan is het goed te weten dat Adobe op 5 maart ‘VIP Select’ heeft geïntroduceerd met vernieuwde voordelen. Graag leggen wij u uit wat VIP Select precies inhoudt en van welke voordelen u nu of op termijn gebruik kunt maken.

VIP tot nu toe

In 2012 introduceerde Adobe het Adobe Value Incentive Plan (VIP) als een subscription based licentieprogramma. Hiermee kregen organisaties de mogelijkheden en controle die nodig zijn om eindgebruikers eenvoudig de beschikking te geven over de juiste Adobe-producten. Eindgebruikers kregen de mogelijkheid om anytime, anyplace on any device over hun tools te beschikken en samen te werken met andere eindgebruikers.

Pricelocks

Adobe heeft sinds de introductie van VIP veel aanbiedingen gehad met zeer specifieke voorwaarden. Zo was er een aanbieding met een eenjarige pricelock én met een driejarige pricelock. De uiteenlopende voorwaarden maakten het voor klanten vaak onduidelijk ten tijde van de verlenging. De kosten om VIP te blijven gebruiken, stegen in sommige gevallen met meer dan 50% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit terwijl Adobe VIP juist voor klanten was geïntroduceerd met budgetplanning als belangrijkste eigenschap.

Introductie VIP Select

Met VIP Select voert Adobe een eerste grote aanpassing door in het VIP-programma die voor meer transparantie moet zorgen als het gaat om prijzen, kortingen en budgetplanning. Het VIP Select-programma is bedoeld voor de loyale VIP-leden en ter vervanging van alle ingewikkelde losse aanbiedingen die we tot nu toe kennen van Adobe. VIP Select werd overigens al geïntroduceerd in 2015, maar vanaf nu zijn er ook daadwerkelijk interessante voorwaarden en features toegevoegd aan het programma waar u uw voordeel mee kunt doen.

VIP Select biedt loyale VIP-leden die tijdens een lidmaatschapsperiode minimaal tien licenties aanschaffen cumulatieve kortingen. Voor leden die in aanmerking komen, wordt het kortingsniveau gebaseerd op alle aankopen die tijdens hun lidmaatschapstermijn zijn gedaan. Het kortingsniveau neemt per direct toe bij leden die 10, 50, 100 of meer licenties in één bestelling aanschaffen of bij een commitment op een driejarige lidmaatschapstermijn.

Wat biedt VIP Select?

Dus welke schaalvoordelen biedt Vip Select nu eigenlijk? De belangrijkste zijn:

  • U ontvangt maximaal 10% korting op basis van het actuele level. Deze korting is van toepassing op elke additionele aankoop gedurende uw contracttermijn.
  • Met de driejarige commitmentoptie komt u in aanmerking voor een nog hogere korting van maximaal 15%. Deze optie is beschikbaar bij aankopen van tien of meer lidmaatschappen in één bestelling en op het moment van verlenging.

Adobe VIP Select kortingsniveaus

  • Met de VIP Select status kunt u gelieerde VIP-leden koppelen. Via deze koppeling ontvangt u maximaal volumevoordeel maar kunt u in gescheiden inkoop- en beheeromgevingen blijven werken.

Hoe kom ik in aanmerking voor VIP Select?

Om in aanmerking te komen voor de VIP Select status, zijn er enkele kwalificaties waaraan u moet voldoen:

  • U kwalificeert zich automatisch wanneer u 31 dagen voor de anniversary date meer dan tien lidmaatschappen actief heeft. Uw VIP status wordt automatisch geüpgraded naar VIP Select inclusief de bijbehorende voordelen. Hierover krijgt de administrator van Adobe automatisch bericht.
  • U kwalificeert zich direct voor de VIP Select status met één bestelling van tien of meer lidmaatschappen. Uw VIP status wordt automatisch geüpgraded naar VIP Select inclusief de bijbehorende voordelen. Het kortingslevel wordt direct toegepast op uw initiële bestelling.
  • Heeft u de VIP Select status reeds ontvangen en plaatst u tussentijds in één bestelling 50, 100 of meer lidmaatschappen? Dan krijgt u per direct een hoger kortingsniveau.
  • U komt in aanmerking voor de driejarige commitment-optie met extra korting ten tijde van uw verlenging of bij één bestelling van 10 of meer lidmaatschappen. Ten tijde van de verlenging ontvangt uw administrator een bericht van Adobe. In dit bericht kunt u kiezen voor de driejarig commitment-optie. Voor de extra korting is een amendement vereist. Laat u hierover goed informeren.

Adobe VIP Select look-back

Zo kunt u de VIP Select Plus status gemakkelijk bemachtigen

COMPAREX is Platinum Partner van Adobe en wij informeren u graag over de mogelijkheden die VIP Select biedt binnen uw specifieke situatie. Laat u adviseren over de mogelijkheden en voordelen van VIP Select bij een aankoop of renewal.

Heeft de extra korting bij een driejarige commitment uw interesse gewekt? Dan raad ik u zeker aan contact met ons op te nemen. Ook wanneer u voornemens bent een uitbreiding te doen binnen uw huidige VIP omgeving of wanneer u gaat migreren, adviseren wij u contact op te nemen met uw accountteam bij COMPAREX of met één van onze Solution Advisors Digital Content.

Neem contact op

Lourens Klootwijk

Lourens Klootwijk

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software