Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Autodesk-oplossingen
Introductie
Producten
Producten

COMPAREX is Autodesk Gold partnerAutodesk is een marktleider in 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware en -services. Autodesk is opgesplitst in drie specifieke industriële branches: werktuigbouwkunde (MFG), architectuur en engineering & constructie (AEC) waaronder ook geospatial, en media & entertainment (M&E). Autodesk heeft ook een service groep, Autodesk Consulting.

COMPAREX is Autodesk Gold Partner, wat betekent dat wij voldoen aan de hoge eisen van Autodesk. Wij voorzien in algemene Autodesk informatie, advies/verkoop van Autodesk licenties en basic support. Wilt u meer weten over de oplossingen en producten van Autodesk?

 Neem NU contact met ons op!

Autodesk Switch to Subscriptions

Onze Solution Advisors krijgen regelmatig vragen over de Switch to Subscriptions-mogelijkheden van Autodesk. Sinds 1 februari 2016 is Autodesk gestopt met het aanbieden van perpetual single licenties en sinds 1 juli 2016 ook met het aanbieden van de Design & Creation Suites. Dit betekent dat er momenteel alleen subscriptions kunnen worden afgenomen en er geen perpetual licenties meer beschikbaar zijn.

Wanneer u over perpetual licenties beschikt met een actief maintenance plan (onderhoud), kunt u deze licenties nog blijven verlengen. Autodesk heeft echter wel een forse prijsverhoging aangekondigd voor de komende drie jaar, waardoor wij klanten zeker adviseren de overstap naar subscriptions te overwegen.

Wat betekent Switch to Subscriptions?

De Switch to Subscriptions betekent dat u de huidige perpetual licenties kunt inzetten om Autodesk producten in abonnementsvorm aan te schaffen tegen gunstige condities. Hiermee kiest u er dus voor om het actieve maintenance plan niet te vernieuwen en over te stappen op subscriptions.

Wat zijn de voordelen van de Switch to Subscriptions?

 • Reële en voorspelbare investering;
 • Eenvoudiger te beheren (een subscription is gekoppeld aan een named user/gebruiker en niet aan een device);
 • Subscriptions geven u het recht op gebruik van de huidige versie en van de drie voorgaande versies (inclusief ondersteuning vanuit Autodesk);
 • Subsciptions mogen overal ter wereld worden ingezet;
 • U heeft toegang tot Cloud-services;
 • U krijgt betere technische ondersteuning;
 • U krijgt de beschikking over extra tools voor het beheer (eenvoudige administratie).

Wat is de impact van de wijzigingen voor u?

De veranderingen die Autodesk heeft doorgevoerd, kunnen een behoorlijke impact voor uw organisatie hebben. Hoe groot deze impact is, hangt uiteraard af van uw situatie. Elke organisatie is weer anders, dus is het verstandig verschillende scenario’s uit te laten werken en om goed over de voor- en nadelen te laten informeren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Neemt u dan contact op met Lourens Klootwijk of Paul Hazeveld.

Autodesk producten

De Autodesk 3D producten bieden uitgebreide toolsets, unieke interoperabiliteit en een consistente gebruikerservaring – voor bouwontwerp, productontwerp, entertainmentcreatie en meer. De belangrijkste productenlijnen zijn:

Autodesk licenties

Vanaf begin 2016 heeft Autodesk de manier aangepast waarop hun producten gelicentieerd kunnen worden. De Perpetual (eeuwigdurende) licenties (inclusief maintenance) zijn niet meer beschikbaar. Klanten die nog een perpetual licentie hebben met maintenance, kunnen hun maintenance in overleg nog verlengen.

Subscription contract

Autodesk biedt via het Subscription licentiemodel (huurlicenties) toegang tot het flexibele gebruik van software en services welke klanten nodig hebben voor de inzet tijdens een bepaald project, ongeacht de looptijd van het project. Hiermee wordt het voor u eenvoudiger om licenties in te zetten. Als klant kunt u kiezen tussen maand-, kwartaal- of jaarabonnementen. Tevens biedt het toegang tot de meest recente software-releases, cloud-services en technische ondersteuning. Bij deze formule kiest u voor flexibele pay-as-you-go aanschafmogelijkheden.

Wat biedt het Subscription contract?

 • lagere aanschafkosten;
 • altijd de meest recente versie van de oplossing;
 • eenvoudig licenties toevoegen en/of verwijderen (middels maand / kwartaal / jaarabonnementen);
 • flexibele schaalbaarheid (minder risico door lage instapkosten, bij kortstondige projecten of uitbreiding);
 • technische support bij installatie en configuratie;
 • Cloud services (workflow in de cloud met altijd en overal toegang tot uw bestanden en software).

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Lourens Klootwijk of uw account team.

Neem contact op

Lourens Klootwijk

Lourens Klootwijk

Teamleider Security & Information Management

Neem contact op

Paul Hazeveld

Paul Hazeveld

Digital Content Specialist