Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Autodesk-oplossingen
Introductie
Producten
Producten
Nieuws en promoties

COMPAREX is Autodesk Gold partnerAutodesk is een marktleider in 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware en -services. Autodesk is opgesplitst in drie specifieke industriële branches: werktuigbouwkunde (MFG), architectuur en engineering & constructie (AEC) waaronder ook geospatial, en media & entertainment (M&E). Autodesk heeft ook een service groep, Autodesk Consulting.

COMPAREX is Autodesk Gold Partner, wat betekent dat wij voldoen aan de hoge eisen van Autodesk. Wij voorzien in algemene Autodesk informatie, advies/verkoop van Autodesk licenties en basic support. Wilt u meer weten over de oplossingen en producten van Autodesk?

Laat uw gegevens hier achter

Wij bellen u zo snel mogelijk terug. Of neem direct contact met op met Lourens Klootwijk of Paul Hazeveld. Hun contactgegevens treft u hiernaast aan.

Autodesk Switch to Subscriptions

Onze Solution Advisors krijgen regelmatig vragen over de Switch to Subscriptions-mogelijkheden van Autodesk. Sinds 1 februari 2016 is Autodesk gestopt met het aanbieden van perpetual single licenties en sinds 1 juli 2016 ook met het aanbieden van de Design & Creation Suites. Dit betekent dat er momenteel alleen subscriptions kunnen worden afgenomen en er geen perpetual licenties meer beschikbaar zijn.

Wanneer u over perpetual licenties beschikt met een actief maintenance plan (onderhoud), kunt u deze licenties nog blijven verlengen. Autodesk heeft echter wel een forse prijsverhoging aangekondigd voor de komende drie jaar, waardoor wij klanten zeker adviseren de overstap naar subscriptions te overwegen.

Wat betekent Switch to Subscriptions?

De Switch to Subscriptions betekent dat u de huidige perpetual licenties kunt inzetten om Autodesk producten in abonnementsvorm aan te schaffen tegen gunstige condities. Hiermee kiest u er dus voor om het actieve maintenance plan niet te vernieuwen en over te stappen op subscriptions.

Wat zijn de voordelen van de Switch to Subscriptions?

 • Reële en voorspelbare investering;
 • Eenvoudiger te beheren (een subscription is gekoppeld aan een named user/gebruiker en niet aan een device);
 • Subscriptions geven u het recht op gebruik van de huidige versie en van de drie voorgaande versies (inclusief ondersteuning vanuit Autodesk);
 • Subsciptions mogen overal ter wereld worden ingezet;
 • U heeft toegang tot Cloud-services;
 • U krijgt betere technische ondersteuning;
 • U krijgt de beschikking over extra tools voor het beheer (eenvoudige administratie).

Wat is de impact van de wijzigingen voor u?

De veranderingen die Autodesk heeft doorgevoerd, kunnen een behoorlijke impact voor uw organisatie hebben. Hoe groot deze impact is, hangt uiteraard af van uw situatie. Elke organisatie is weer anders, dus is het verstandig verschillende scenario’s uit te laten werken en om goed over de voor- en nadelen te laten informeren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Neemt u dan contact op met Lourens Klootwijk of Paul Hazeveld.

Autodesk producten

De Autodesk 3D producten bieden uitgebreide toolsets, unieke interoperabiliteit en een consistente gebruikerservaring – voor bouwontwerp, productontwerp, entertainmentcreatie en meer. De belangrijkste productenlijnen zijn:

Autodesk licenties

Vanaf begin 2016 heeft Autodesk de manier aangepast waarop hun producten gelicentieerd kunnen worden. De Perpetual (eeuwigdurende) licenties (inclusief maintenance) zijn niet meer beschikbaar. Klanten die nog een perpetual licentie hebben met maintenance, kunnen hun maintenance in overleg nog verlengen.

Subscription contract

Autodesk biedt via het Subscription licentiemodel (huurlicenties) toegang tot het flexibele gebruik van software en services welke klanten nodig hebben voor de inzet tijdens een bepaald project, ongeacht de looptijd van het project. Hiermee wordt het voor u eenvoudiger om licenties in te zetten. Als klant kunt u kiezen tussen maand-, kwartaal- of jaarabonnementen. Tevens biedt het toegang tot de meest recente software-releases, cloud-services en technische ondersteuning. Bij deze formule kiest u voor flexibele pay-as-you-go aanschafmogelijkheden.

Wat biedt het Subscription contract?

 • lagere aanschafkosten;
 • altijd de meest recente versie van de oplossing;
 • eenvoudig licenties toevoegen en/of verwijderen (middels maand / kwartaal / jaarabonnementen);
 • flexibele schaalbaarheid (minder risico door lage instapkosten, bij kortstondige projecten of uitbreiding);
 • technische support bij installatie en configuratie;
 • Cloud services (workflow in de cloud met altijd en overal toegang tot uw bestanden en software).

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Lourens Klootwijk of uw account team.

Autodesk nieuws en promoties

U kunt nu tijdelijk uw oude licenties inruilen en tot 30% besparen op eenjarige of driejarige abonnementen op alle in aanmerking komende Autodesk-software. Uw nieuwe abonnement biedt u de software die nodig is om te blijven concurreren, terwijl de wereld om ons heen verandert, en u heeft:

 • toegang tot de nieuwste releases EN eerdere versies van uw software;
 • de mogelijkheid om uw software thuis of tijdens het reizen te gebruiken;
 • de keuze tussen licenties voor één of meerdere gebruikers.

Deze aanbieding is geldig voor branchecollecties en nog veel meer! De aanbieding is geldig tot en met 20 oktober 2017.

Ruil uw oude licenties in voor AutoCAD, Revit, Inventor, 3ds Max, Maya of andere in aanmerking komende licenties in en upgrade, tegen 30% korting) naar de nieuwe branchecollecties;

 • Autodesk Architecture, Engineering &B Construction Collection
 • Autodesk Product Design & Manufacturing Collection
 • Autodesk Media & Entertainment Collection

U kunt ook alle in aanmerking komende oude licenties inruilen en upgraden naar de nieuwste individuele producten naar keuze:

Bespaar tot 20% op individuele producten, zoals:

 • Maya
 • 3ds Max
 • Revit
 • AutoCAD
 • AutoCAD LT
 • Etc.

Neem voor informatie contact op met een van onze Solution Advisors.

Sinds 1 februari 2016 is Autodesk gestopt met het aanbieden van perpetual single licenties en sinds 1 juli 2016 ook met het aanbieden van de Design & Creation Suites. Dit betekent dat er momenteel alleen subscriptions kunnen worden afgenomen en er geen perpetual licenties meer beschikbaar zijn.

Wanneer u over perpetual licenties beschikt met een actief maintenance plan (onderhoud), kunt u deze licenties nog blijven verlengen. Autodesk heeft echter wel een forse prijsverhoging aangekondigd voor de komende drie jaar, waardoor wij klanten zeker adviseren de overstap naar subscriptions te overwegen. Neemt u voor advies contact op met een van onze Solution Advisors.

De prijsstijging geldt voor alle nieuwe AutoCAD LT licenties, AutoCAD abonnementen en voor verlengingen. Het gaat om een stijging van ca. 5%. De tarieven voor het AutoCAD LT en AutoCAD onderhoudsplan blijven gelijk.

Daarnaast is bekend gemaakt dat het vanaf nu niet meer mogelijk is om een onderhoudsplan voor 2 of 3 jaar te verlengen. U kunt nu alleen nog het onderhoudsplan met 1 jaar verlengen. Deze wijziging past volgens Autodesk in de strategie om volledig over te gaan naar een licentievorm, namelijk het abonnement. Zie ook het artikel bovenaan deze pagina over Switch to Subscriptions.

Vanaf 21 maart 2017 zal ook de verkoop van de Autodesk Showcase abonnementen worden stopgezet. Het verlengen van de huidige, actieve Showcase abonnementen en onderhoudsplannen zal vanaf 1 februari 2018 niet meer mogelijk zijn. Er komen na deze datum geen nieuwere versies en update van Showcase uit.

Neem contact op

Lourens Klootwijk

Lourens Klootwijk

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software

Neem contact op

Paul Hazeveld

Paul Hazeveld

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software