Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over IBM software
Introductie
Producten
Licentieprogramma

COMPAREX is IBM Platinum Business PartnerIBM introductie  

COMPAREX Nederland is platinum reseller van IBM, wat de hoogste status is binnen het IBM resellerprogramma. Om deze status te behalen en te houden, moet COMPAREX aan strenge eisen voldoen. Deze eisen zijn gebaseerd op omzet, klanttevredenheid, geverifieerde klantreferenties en competenties.

Door deze platinum reseller status kan COMPAREX niet alleen tegen de beste condities leveren, maar bewijst dit ook dat COMPAREX over veel inhoudelijke kennis van de IBM producten beschikt. Bovendien geeft deze status toegang tot alle resources binnen IBM waardoor wij u snel kunnen helpen.

IBM oplossingen

COMPAREX Nederland is gecertificeerd om alle producten uit alle IBM businessunits te leveren en kan u ook van inhoudelijk advies voorzien. Hieronder treft u een overzicht aan van de verschillende IBM businessunits.

IBM Cloud (voorheen Bluemix)

De IBM Cloud (voorheen Bluemix) businessunit is uitgegroeid tot een van de grootste units. Hieronder vallen niet alleen de IaaS en PaaS producten, maar ook de IBM Middleware Stack met daarin producten als WebSphere Application Server, MQ, Business Process Management, etc.

IBM Security

IBM heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het security portfolio en met succes. Zij zijn inmiddels wereldwijd de op-een-na grootste security vendor. In het portfolio zitten veel producten die in rapporten van analisten als de beste in de markt worden beschouwd. Grote onderdelen zijn het SieM product QRadar, de fraudedetectie productsuite van i2, Identity en Access Management, het Data Security product Guardium en het Mobile Device Management product MaaS360.

IBM Analytics

Onder de IBM Analytics businessunit vallen productlijnen als Cognos, SPSS, AlgoRithmics, Watson en DB2. Het IBM Analytics portfolio is zeer compleet en geeft organisaties de mogelijkheid om alle beschikbare data (en op een juiste manier) te ontsluiten waardoor er veel waarde gecreëerd kan worden.

IBM Internet of Things (IoT)

Het IBM IoT portfolio bestaat onder andere uit alle Maximo-producten die gebruikt worden voor asset management, maar ook uit producten voor software development zoals Rational Doors.

Social

Bij het social portfolio kunt u denken aan de mailoplossing IBM Verse (voorheen Lotus Notes), maar zeker ook aan Connections of SameTime. Bovendien kunnen de producten van Box via IBM worden aangekocht.

Systems

Hierbij kunt u denken aan het portfolio waarvan, behalve de hardwareproducten, ook het complete IBM spectrum back-up en storage portfolio deel uitmaken. Binnen dit portfolio is ook het objectstorage product Cleversafe sterk in opkomst.

IBM contracten en licenties

Behalve inhoudelijke ondersteuning biedt COMPAREX ook hulp bij het licentie- en contractbeheer. Wij zien bij klanten grote uitdagingen als het gaat om compliancy. Die problemen komen vaak pas bij license audits naar voren.

Ook zijn er via contractoptimalisaties vaak grote voordelen te behalen, maar er is wel kennis voor nodig om deze besparingen te realiseren. Het Passport Advantage programma van IBM biedt verschillende organisatievormen de mogelijkheid om licenties voor IBM producten aan te kopen.

Bent u op zoek naar advies over IBM oplossingen?

Ook kunnen wij samen uw omgeving scannen en nagaan of u nog volledig compliant bent en of er besparingsmogelijkheden zijn.

 Neem NU contact met ons op!

IBM Licentieregeling Passport Advantage 

Doelgroep

Bedrijven van elke omvang

Producten Alle producten die binnen het Passport Advantage Online Pricebook beschikbaar zijn
Instapniveau Vanaf 1 licentie
Nabestelling Vanaf 1 licentie
Recht op updates 12 maanden onderhoud is inbegrepen bij de initiële aanschaf, daarna optioneel te verlengen per 12 maanden
Technisch support Is beschikbaar via het recht op updates
Documentatie Documentatie via de IBM website
Contractvorm Ja
Duur overeenkomst Onbeperkt. De licenties zijn perpetual (eeuwigdurend)

Neem contact op

Bart Idenburg

Bart Idenburg

Solution Advisor

Neem contact op

Kees Pompe

Kees Pompe

Solution Advisor Enterprise Software

Klanten over COMPAREX

Dirk-Jan Vermeij, USG People: "Het is voor ons onmogelijk om de juiste kennis zelf in huis te hebben omdat het landschap dermate complex is en licentieregels vaak veranderen. COMPAREX denkt mee over onze toekomst. Zo is er in het advies al rekening gehouden met het gebruik van IBM Cognos op mobiele devices. De samenwerking met COMPAREX levert ons dan ook vooral ontzorging op. We hebben aan de licentiekant een partner waar we op kunnen bouwen.”