Vendoroplossingen

Snelkoppelingen zijn ideaal om de werkdag net wat vlotter door te komen. Microsoft heeft daarom in Skype for Business een uitgebreide lijst geïmplementeerd. Hieronder vind u onze tien favoriete snelkoppelingen.

1 Demp het achtergrondgeluid: Tijdens grotere webinars met meer dan vier deelnemers is het standaard etiquette om achtergrondgeluiden zoveel mogelijk te voorkomen. Demp daarom uw microfoon en geef alle aandacht aan de presentatoren. Om snel te kunnen deelnemen aan de discussie is er deze snelkoppeling.

Snelkoppeling 1: Dempen / activeren achtergrondgeluid

Dempen / activeren microfoon

2 Ga naar het telefoon tabblad: Waarschijnlijk bent u al bekend met deze basissnelkoppeling waarmee u snel naar het telefoontabblad gaat.

Snelkoppeling 2: Ga naar het telefoon tabblad

Ga naar het telefoon tabblad

3 Neem de controle terug tijdens uw presentatie: Heeft u binnen op kantoor het recordaantal IT-supporttickets aangemaakt? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk bekend met mensen die uw scherm overnemen. Met de volgende snelkoppeling neemt u de controle weer terug.

Snelkoppeling 3: Neem de controle terug tijdens uw presentatie

Neem de controle terug tijdens het delen van uw scherm

4 Stop met het delen van uw scherm: Als u regelmatig uw scherm deelt via Skype, dan is deze snelkoppeling ideaal. Via de combinatie “Ctrl + Shift + S” stopt u onmiddellijk het tonen van uw gedeelde vensters.

Snelkoppeling 4: Stop met het delen van uw scherm

Stop met het delen van uw scherm

5 Bekijk uw downloads: Tijdens uw overleg met Tom vertelt hij trots en vol passie over de nieuwe flyer waar hij hard aan heeft gewerkt. Bekijk snel de gedownloade PDF in uw gespreksvenster via “Alt + P”.

Snelkoppeling 5: Open een ontvangen bestand

Open een ontvangen bestand

6 Bewaar uw downloads: Tom heeft niet overdreven en de flyer is inderdaad buitengewoon. Wilt u hem ook delen met Mariska? Sla het bestand dan snel op met “Alt + S”.

Snelkoppeling 6: Bewaar uw downloads

Open het menu "Opslaan als"

7 Bewaar uw gespreksgeschiedenis: Outlook is bedoeld om onder andere als archief te functioneren. Wist u dat uw Skype for Business gesprekgeschiedenis ook kan worden gearchiveerd in Outlook? Houd voor de volgende belangrijke conversatie deze simpele snelkoppeling paraat.

Snelkoppeling 7: Bewaar uw gespreksgeschiedenis

Bewaar uw 1-op-1 Skype gespreksgeschiedenis in Outlook

8 Activeer audio tijdens uw gesprek: Dit is een gemakkelijke snelkoppeling: “Ctrl + Enter”. En wanneer is deze van toepassing? Op momenten dat uw gedachten sneller zijn dan uw vingertoppen, dan is het tijd om audio aan uw Skypegesprek toe te voegen..

Snelkoppeling 8: Start / beëindig audio tijdens uw gesprek

Start / beëindig audio

9 Sluit de gespreksvensters: Anne, Thomas en Paul… Lijdt u ook aan het “teveel-gespreksvensters-syndroom” in Skype? Gebruik dan de volgende snelkoppeling.

Snelkoppeling 9: Sluit het huidige gespreksvenster

Sluit het huidige gespreksvenster

10 Zet de camera uit (en aan): Onze laatste aanbeveling staat in het teken van discretie. Wanneer u thuis aan het werk bent en uw kat besluit tijdens het videogesprek op uw schoot te springen, dan kan deze snelkoppeling zomaar uw dag redden.

Snelkoppeling 10: Zet de camera aan / uit

Zet de camera aan / uit