Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Microsoft-oplossingen

Slim, snel en doeltreffend samenwerken

Vanaf 2010 is de manier waarop we zakendoen voorgoed veranderd. Het Nieuwe Werken doet haar intrede en biedt mensen en organisaties de mogelijkheid flexibeler om te gaan met arbeidstijd en de werkomgeving. Als gevolg hiervan zal een organisatie en haar medewerkers bereikbaar moeten zijn, onafhankelijk van tijd en locatie. En zullen de medewerkers toegang moeten krijgen tot specifieke (bedrijfs-) gegevens en toepasbare applicaties, gebruikmakend van het meest logische voorhanden zijnde apparaat (mobiel, tablet, laptop, desktop, etc.).

Skype for Business – samenvatting

Microsoft Skype for Business is een uniform digitaal communicatieplatform voor elk type bedrijf. Met Skype for Business worden personen overal met elkaar in contact gebracht. Skype for Business maakt samenwerken met uw collega’s, partners en klanten eenvoudiger dan ooit. Met Skype for Business bent u bereikbaar en u kunt direct communiceren. U wint direct aan tijd- en daarmee aan productiviteit.

Skype for Business als onderdeel van Microsoft Office 365

Skype for Business wordt - sinds 2011 - als extra applicatie (licentie) bij bepaalde Office 365 pakketten standaard meegeleverd. Met deze onlineversie heeft de eindgebruiker een groot gedeelte van de totaal beschikbare functionaliteit, in vergelijk met een ‘on-premises deployment’, tot haar beschikking. Toegang tot het openbare telefonie net en zelfstandig kiezen met welke telefonie sip-provider men zaken wil doen zijn uitgesloten. 

De twee smaken die COMPAREX haar klanten aanbiedt

Skype for Business – als hosted dienst en toevoeging op Office 365.

Office 365 als telefooncentrale in de Cloud. Hosted voice is een unieke dienst die Office 365 Business Premium, E3 en E5 plan gebruikers en haar organisaties de mogelijkheid biedt om Skype for Business Online te gebruiken als volwaardige telefooncentrale in de ‘Cloud’.

Hosted voice voegt PSTN-toegang toe aan Office 365 waardoor u met uw bestaande Skype for Business licentie (onderdeel van Office 365) kunt telefoneren zoals u dat met uw huidige telefooncentrale of telefoniedienst gewend bent waarbij uw in gebruik zijnde sip trunk en telefoonnummers behouden blijven.

De voordelen van ‘hosted voice’ samengevat:

  • Breidt de mogelijkheden van Office 365 uit.
  • Versterkt de waarde van Office 365.
  • Telefonie, chat en video in één oplossing.
  • Geen contractuele verplichting.
  • Vast bedrag per maand.

Skype for Business – PSTN calling service binnen Office 365.

Per 1 juli 2017 biedt Microsoft, als toevoeging op Office 365 E1, E3 en E5 plan, PSTN calling services voor Skype for Business online aan. Deze mogelijkheid houdt in dat voor een vast bedrag per medewerker, per maand niet alleen het telefoonnummer van de gebruiker geporteerd wordt naar Office 365 maar dat deze gebruiker toegang heeft tot het openbare net met een eigen sip-trunk (telefonieverbinding). Omdat deze dienst onderdeel is van de Microsoft Cloud zijn ook hier niet alle beschikbare Skype for Business mogelijkheden te gebruiken.

De voordelen van PSTN Calling samengevat:

  • Snel en flexibel in te richten.
  • Vraag eenvoudig nieuwe telefoonnummers aan via Office 365 of porteer de bestaande telefoonnummers.
  • Met behulp van de beheersuite van Office 365 maakt u gebruik van één handig hulpprogramma om alle samenwerk- en communicatiemiddelen te beheren.

Neem contact op

Terrence Varma

Terrence Varma

Cloud Solutions Consultant