Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Microsoft-oplossingen

De cloud (of cloud computing) is een aanpak voor computeromgevingen die draait om internetschalen en verbinding met verschillende apparaten en eindpunten (servers, pc's, mobiele apparaten), zodat deze kunnen samenwerken.

Voor klanten betekent de cloud eenvoudig toegang tot hun 'spullen' op elk moment en op elk apparaat. Voor bedrijven betekent de cloud dat IT wordt geboden als een standaardservice. Voor Microsoft betekent de cloud de toekomst.

Nu de industrie naar deze volgende belangrijke technologische stap beweegt, zien we steeds meer nieuwe inkomstenstromen, nieuwe producten en nieuwe mogelijkheden waarin we kunnen uitblinken. Onze cloudstrategie blijft dit jaar onveranderd: vooroplopen met de cloud, focus blijven leggen op onze ervaring en onze klanten helpen hun bestaande IT-investeringen terug te brengen.

Wilt u overstappen naar de Microsoft Cloud?

Overweegt u om gebruik te maken van de Microsoft Cloud omgeving? Bij COMPAREX helpen wij u om deze overstap eenvoudig, snel en efficiënt te maken. Kijk hier voor meer informatie over Microsoft Cloud oplossingen.

Nieuw! Snow for Office 365

Met Snow for Office 365 kunt u het gebruik van en de uitgaven voor Office 365 gedetailleerd en gecentraliseerd bekijken. Dit helpt u om effectief toepassingen, kosten te beheren en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van Microsoft Office 365.

Office 365 is de meestgebruikte SaaS-toepassing ter wereld, met lage onderhouds- en hardwarekosten en onbeperkte toegang tot e-mails en bestanden voor gebruikers. Het gemak bij de implementatie van SaaS-toepassingen zoals Office 365 kan echter ook leiden tot 30% verspilling van de uitgaven voor cloudtoepassingen. Dit komt door teveel gebruikersaccounts, (te) uitgebreide accountrechten en dubbele on-premise licenties.

Meer info...

Bekijk onze video's over de nieuwe Office 365 E5!

Jeroen Engelander, Cloud Consultant bij COMPAREX, legt in 3 video's uit wat de nieuwe Office 365 E5 voor u kan betekenen. Heeft u (na het bekijken van de video's) vragen of wilt u advies? Neem dan contact met hem op via jeroen.engelander@comparex.nl of 06-1327 6247.

 Meer over Office 365 E5

 Meer over Office 365 E5 Skype for Business

 Overige features van Office 365 E5

Microsoft cloudoplossingen

Microsoft Office365: probeer het gratis proefabonnement

Uw complete kantoor in de cloud. HD-videovergaderen. Zakelijke e-mail. Enterprise social: Office 365.

Met Microsoft Office 365 worden online versies van de bekende software voor e-mail en samenwerking samengebracht met het Microsoft Office Professional Plus-pakket. Samen staan ze garant om te voldoen aan al uw behoeften aan robuuste beveiliging, continue betrouwbaarheid en gebruikersproductiviteit.

Office 365 is eenvoudig in gebruik, kan gemakkelijk worden beheerd en wordt ondersteund door de robuuste beveiliging, financiële garantie en gegarandeerde betrouwbaarheid die u van een eersteklas serviceleverancier mag verwachten.

Belangrijkste voordelen

 • Overal toegang tot e-mail, documenten, contactpersonen en agenda's vanaf nagenoeg elk apparaat
 • Naadloze samenwerking met Microsoft Office en andere programma's waarop uw gebruikers al dagelijks vertrouwen
 • Bedrijfsgerichte functies, zoals telefonische IT-ondersteuning, gegarandeerde bedrijfstijd van 99,9 procent, geo-redundantie en herstel na noodgevallen Prijsstellingsopties met betaling naar gebruik die voorspelbaarheid en flexibiliteit bieden voor een deel van of de gehele organisatie Upgrade van BPOS (Business Productivity Online Suite) met miljoenen zakelijke gebruikers.

Office 365 E1, E3 en E5 Suite

Per 1 december zijn er 3 versies van de Office 365 suite: E1, E3 en E5. E5 vervangt de E4 suite, waarbij opvalt dat de Power BI oplossing van Microsoft als extra in de E5 suite is opgenomen. Een overzicht van de suites met de features treft u in het onderstaande overzicht aan.

Microsoft Windows Intune

Windows Intune is een clouddienst van Microsoft waarmee u zowel pc's als mobiele apparaten in uw organisatie kunt beheren.

Ontdek wat Windows Intune voor uw organisatie kan betekenen

Eenduidige infrastructuur: beheer apparaten vanuit de cloud of breid uw bestaande lokale System Center Configuration Manager oplossing uit door deze te aan te vullen met Windows Intune. Zo heeft u:

 • Centraal beheer voor al uw apparaten vanuit de cloud of op locatie met System Center Configuration Manager
 • Geïntegreerde overzicht voor het uitvoeren van beheertaken zoals apparaatbeveiliging of het instellen van beleidsregels
 • Indien u gebruik maakt van de Active Directory-integratie profiteert kunt u eenvoudig uw bestaande gebruikersaccounts en beveiligingsgroepen blijven gebruiken

Apparaatbeheer

Zorg ervoor dat uw werknemers veilig en productief kunnen werken met de apparaten die het best aan hun behoeften voldoen, waar ze zich ook bevinden. Met Windows Intune heeft u:

 • Betaalbaar apparaatbeheer vanuit de cloud
 • Mogelijkheid tot het beheren van Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows RT, iOS en Android apparaten
 • Controle over eindgebruikers apparaten ongeacht waar deze apparaten zich bevinden

Beveiliging

Houd software up-to-date, stel beveiliging beleidregels in en bewaak de status van uw IT omgeving op afstand vanaf vrijwel elke locatie. Windows Intune biedt u:

 • Vereenvoudigde distributie van software en patches
 • Uitgebreide mogelijkheden voor beleidsbeheer
 • Eindpuntbeveiliging voor pc's

BYOD

Maak het mogelijk voor medewerkers om met eigen apparaten te werken. Neem apparaten van medewerkers eenvoudig in beheer en stel hun favoriete toepassingen beschikbaar via een bedrijfsportaal. Windows Intune maakt BYOD mogelijk door:

 • Een selfserviceportaal voor het selecteren en installeren van bedrijfsapplicaties
 • Ondersteuning voor meerdere platforms en apparaten

Over BYOD valt veel te vertellen. Niet iedere organisatie heeft dezelfde wensen en eisen, dus een algemeen advies is heel lastig te geven. Het onderwerp is door Jens Borgenon van de Hoge School in Gent gebruikt in zijn scriptie voor de opleiding Bachelor Toegepaste Informatica. Onze Cloud Consultant Frederik Lefévre (frederik.lefevre@comparex.nl) heeft Jens geholpen met het verkrijgen van inzicht in Mobile Device Management (MDM). Jens wilde graag zijn ervaring met Frederik delen in een PDF.

Microsoft Skype for Business

Skype for Business brengt mensen overal samen, op apparaten met Windows 8 en andere besturingssystemen, als onderdeel van hun dagelijkse productiviteit.

Skype for Business is een alles-in-één-client voor aanwezigheid, chatberichten, spraak, video en vergaderingen. Via Skype for Business kunt u chatberichten verzenden en spraakoproepen plaatsen naar de honderden miljoenen Skype-gebruikers wereldwijd.

Bekijk onze lijst met 10 handige snelkoppelingen voor Skype for Business

Snelkoppelingen zijn ideaal om de werkdag net wat vlotter door te komen. Microsoft heeft daarom in Skype for Business een uitgebreide lijst geïmplementeerd.

U kunt hier de PDF met onze 10 favoriete snelkoppelingen downloaden 

Hoe het werkt

Organisaties kunnen Skype for Business aanschaffen als afzonderlijke service bij Microsoft Office 365 of als onderdeel van een Office 365-pakket voor bedrijven met daarin Skype for Business, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Office Professional Plus en Microsoft Office Web Apps.

Organisaties die zich abonneren op Skype for Business houden de controle over de samenwerkingsservices die zij aan gebruikers aanbieden, maar kampen niet met de operationele last van on-premises serversoftware.

Dankzij de hostingabonnementen voor meerdere tenants van Skype for Business wordt deze gehost op servers waarop meerdere gebruikers tegelijkertijd kunnen werken. Deze servers zijn ondergebracht in Microsoft-datacentrums en zijn toegankelijk met een groot aantal apparaten vanuit een bedrijfsnetwerk of via internet.

Functies van Skype for Business

 • Aanwezigheidsinformatie in real-time, inclusief foto, beschikbaarheidsstatus en locatie, en uitgebreide mogelijkheden voor chatberichten om efficiënt en doeltreffend te communiceren.
 • Via uw computer bellen met andere Skype for Business of Skype-gebruikers in uw organisatie of in andere organisaties waar skype for Business of Skype wordt gebruikt.
 • Vooraf geplande en ter plekke gestarte audio-, video- en webvergaderingen maken, beheren en bijwonen met mensen binnen en buiten uw organisatie.
 • Onlinepresentaties verrijken met een gedeeld scherm en virtuele whiteboards.
 • Klanten laten deelnemen aan uw Lync-vergaderingen, ook al zijn ze geen Office 365- of Skype for Business klant.

Bekijk de video Introducing Skype for Business 

Microsoft Windows Azure: onbeperkte mogelijkheden

Windows Azure is een open en flexibel cloudplatform dat u in staat stelt om toepassingen snel te bouwen, te implementeren en te beheren via een mondiaal netwerk van door Microsoft beheerde datacenters.

U kunt Windows Azure gebruiken om:

 • toepassingen te hosten en beheren die als service worden geleverd;
 • webservicemogelijkheden toe te voegen aan bestaande toepassingspakketten;
 • toepassingen te ontwikkelen, wijzigen en distribueren naar het web met minimale lokale bronnen;
 • services buiten locatie uit te voeren (zoals grootschalige opslag, batchverwerking, intensieve of grootschalige berekeningen);
 • webservices snel en voordelig te maken, testen, debuggen en distribueren;
 • kosten te beperken voor het bouwen en uitbreiden van lokale bronnen;
 • kosten en moeite van IT-beheer te verlagen.

Bekijk de video Introducing Windows Azure 

Microsoft Visual Studio Online: Verbind. Creëer. Verander het app landschap.

Welkom in het tijdperk waarin verwachtingen buitengewoon zijn: Iedere app moet vloeiend en probleemloos werken, altijd en op elk toestel. Visual Studio Online helpt ontwikkelaars om de meest geavanceerde oplossing apps te ontwikkelen, testen en uit te rollen. Met deze apps verandert en verbetert de gebruikservaring van uw medewerkers op alle Windows devices.

Visual Studio Subscriptions (voorheen MSDN Subscriptions) krijgt een nieuwe management portal

Klanten die een actieve Volume licentie overeenkomst hebben en Visual Studio Subscriptions (voorheen MSDN Subscriptions) hebben aangekocht via Volume licensing, krijgen binnen enkele maanden te maken met een nieuwe management portal. De nieuwe portal biedt meer mogelijkheden voor het beheren van de subscriptions. Voor meer informatie over deze wijziging of over Visual Studio zelf kunt u op deze website kijken of contact opnemen met onze Microsoft Solution Advisors.

Bekijk de video Introducing Visual Studio Online 

U kunt ook voor achtergrondinformatie een kijkje nemen bij de onderstaande Microsoft rubrieken.

Microsoft Developer Tools Blogs

Klanten over COMPAREX

Sjef Pijnenburg, Directeur ODMedia “Azure is de eerste hyperscale, multi-tenant public cloud die succesvol de MPAA audit doorkomt en dus de logische keuze voor ODMedia. In COMPAREX troffen wij een partner die ons volledig ondersteunde in de totstandkoming van deze Azure-overeenkomst.”

Neem contact op

Jeroen Engelander

Jeroen Engelander

Cloud Solutions Consultant