Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Microsoft-oplossingen

Microsoft Office 2016

Office 2016 is nu beschikbaar en is een aanvulling op Microsoft’s cross-platform Office oplossingen. Met Office 2016 voor Windows en Mac, verschuift de focus meer naar teamwork – gebruikers kunnen altijd en overal real-time samenwerken aan documenten. De diepere integratie met “Skype for Business” biedt zelfs nog eenvoudiger ruimte voor spontaan overleg.

De meest belangrijke nieuwe mogelijkheden:

  • Het nieuwe Microsoft Office 2016 maakt werken op verschillende devices mogelijk en biedt optimale ondersteuning op elk device, ongeacht of deze draait op Windows of Apple, een smart phone of een tablet.
  • Samenwerken is enorm toegenomen dankzij de mogelijkheid om documenten real-time te bewerken in Word, PowerPoint en OneNote.
  • Als onderdeel van een Office 365 abonnement, biedt Office 2016 moderne beveiligingsmogelijkheden op Enterprise niveau.
  • Office 2016 en Windows 10 werken perfect samen. „Windows Hello“ maakt het tegelijkertijd inloggen mogelijk  op uw Windows 10 PC en Office. Met behulp van Continuum en Office Mobile Apps, wordt uw smartphone een uitgebreid gereedschap.
  • Het nieuwe Office 365 abonnement maakt het gebruik op 5 terminal devices mogelijk en biedt 1 TB online opslag aan voor elke gebruiker.

Office 2016 zet nieuwe standaarden – Wat is er vernieuwd?

Teamwork is de centrale verbetering van Office 2016. Samenwerken aan en delen van documenten, delen van notities en iedereen op de hoogte houden. De nieuwe Office 2016 applicaties werken op alle desktop en mobiele devices op alle besturingssystemen met een uniforme look-and-feel voor alle devices en platformen (Windows, Android ™, Apple ®).

Het nieuwe Excel ondersteunt zelfs meer grafiektypes die geoptimaliseerd zijn voor financiële of hiërarchisch georganiseerde gegevens of de statistische eigenschappen van de informatie. Prognoses kunnen met een druk op de knop vanaf historische data worden opgesteld via het nieuwe “prognoseblad”. Het nieuwe Excel gebruikt een industriestandaard algoritme voor exponentiele vergelijkingen.
Intelligente assistenten helpen u snel en eenvoudig bij het vinden van de juiste formule. Met “TellMe” is het zoeken naar opdrachten iets uit het verleden. Gebruikers kunnen eenvoudig zoeken naar de taak die ze willen uitvoeren – het juiste menu wordt automatisch geopend.

Microsoft Office 2016 – Informatie voor experts

Voor IT experts en andere die denken over te stappen op Office 2016, heeft Microsoft hier uitgebreide informatie samengesteld. U kunt informatie vinden over de verbeteringen, het gebruik tussen verschillende devices, testversies van Office 365 evenals blogs, trainingen, templates en ondersteuning.
In het algemeen is het nieuwe Office gemaakt voor twee gebruikerscenario’s: voor privégebruik thuis en voor bedrijven. Microsoft biedt verschillende resources met betrekking tot mogelijkheden, verbeteringen en voorwaarden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Microsoft Office-omgeving?

 Neem NU contact met ons op!

Overzicht belangrijkste Microsoft productgroepen

Wat is het verschil tussen Office en Office 365?

Office is de productiviteitssoftware die mensen kennen, zoals Word, PowerPoint, Excel, Outlook en OneNote. De meeste mensen gebruikten Office door deze software direct op hun pc's of laptopcomputers te installeren. Office 365 is de cloud productiviteitsservice die e-mail, gedeelde agenda's, gedeelde documenten, chatberichten en videovergaderingen biedt. Er bestaan Office 365-abonnementen die ook Office als onderdeel van de service omvatten. Dit betekent dat u via een abonnement over een licentie voor de nieuwste versie van Office beschikt.

Uw complete kantoor in de cloud. HD-videovergaderen. Zakelijke e-mail. Enterprise social: Office 365.

Met Microsoft Office 365 worden online versies van onze vertrouwde software voor e-mail en samenwerking samengebracht met het bekende Microsoft Office Professional Plus-pakket. Samen staan ze garant om te voldoen aan al uw behoeften aan robuuste beveiliging, continue betrouwbaarheid en gebruikersproductiviteit. Office 365 is eenvoudig in gebruik, kan gemakkelijk worden beheerd en wordt ondersteund door de robuuste beveiliging, financiële garantie en gegarandeerde betrouwbaarheid die u van een eersteklas serviceleverancier mag verwachten.

Belangrijkste voordelen

  • Overal toegang tot e-mail, documenten, contactpersonen en agenda's vanaf nagenoeg elk apparaat
  • Naadloze samenwerking met Microsoft Office en andere programma's waarop uw gebruikers al dagelijks vertrouwen
  • Bedrijfsgerichte functies, zoals telefonische IT-ondersteuning, gegarandeerde bedrijfstijd van 99,9 procent, geo-redundantie en herstel na noodgevallen Prijsstellingsopties met betaling naar gebruik die voorspelbaarheid en flexibiliteit bieden voor een deel van of de gehele organisatie Upgrade van BPOS (Business Productivity Online Suite) met miljoenen zakelijke gebruikers.

Microsoft geeft u de mogelijkheid gedurende een periode naast Microsoft Word, Excel en PowerPoint, ook Microsoft Project Pro for Office 365 en Microsoft Visio Pro for Office 365 uit te proberen. Klik op een van de onderstaande links voor een testversie!

 

Microsoft SharePoint 2013

Welkom bij de nieuwe manier van samenwerken. In deze SharePoint-versie maakt u kennis met nieuwe manieren om uw werk te delen en met anderen samen te werken, om uw projecten en teams te ordenen en om mensen en gegevens te zoeken.

Bekijk de video over Microsoft SharePoint 

Delen

Benut sociale mogelijkheden

Gebruik de nieuwe sociale functies van SharePoint om ideeën te delen, antwoorden te vinden en op de hoogte te blijven van de bezigheden van uw collega's.

Deel uw inhoud
Publiceer inhoud naar SharePoint vanuit elke Office-toepassing en deel deze inhoud via een paar muisklikken met mensen binnen en buiten uw organisatie.

Neem SharePoint overal mee
Deel documenten, werk uw activiteitenfeed bij en onderhoud contact met uw collega's vanaf uw mobiele telefoon of tablet.

Organiseren

Blijf met projecten op schema
Organiseer al uw projecten en taken om een goed beeld te krijgen van binnenkort af te leveren producten in SharePoint, Outlook en Microsoft Project.

Onderhoud contact met uw team
Zet in enkele minuten een teamsite op om notulen van vergaderingen bij te houden en alle e-mail en documenten van uw team op één locatie te verzamelen.

Sla documenten op en synchroniseer deze
Gebruik SkyDrive Pro om inhoud in SharePoint te synchroniseren met uw desktop, zodat u altijd razendsnel bij uw documenten kunt, zelfs als u offline bent.

Ontdekken

Zoek experts aan wie u nooit had gedacht
Maak contact met mensen overal in uw organisatie en ontdek hun interesses, eerdere projecten en documenten waaraan ze hebben meegewerkt.

Ontdek inzichten en antwoorden
Met Excel 2013 kunt u onbewerkte gegevens omzetten in fraaie, interactieve rapporten en daarna publiceren naar SharePoint om inzichten te delen met mensen met wie u samenwerkt.

Vind waarnaar u op zoek bent
Pas uw zoekopdrachten aan en verfijn deze om relevantere resultaten te verkrijgen en ontvang aanbevelingen voor mensen en documenten die u kunt volgen.

Bouwen

Bouw apps in de cloud
Bouw apps met veelgebruikte webtechnologieën zoals JavaScript, HTML en oAuth met het nieuwe model voor cloud-apps van SharePoint.

Publiceer apps in SharePoint Store
Stel uw apps beschikbaar zodat iedereen deze kan proberen en kopen via de openbare SharePoint Store. U kunt ook uw apps alleen beschikbaar stellen aan uw werknemers via de bedrijfscatalogus.

Bouw prachtige sites
Gebruik bekende ontwerphulpmiddelen en flexibele besturingselementen om dynamische intranet- en internetsites te bouwen en zo uw bedrijfsvisie met iedereen te delen.

Beheren

Beheer kosten
Verminder uw infrastructuurkosten en breid uw mogelijkheden om informatie te delen uit door SharePoint in de cloud uit te voeren met Office 365.

Beheer risico's
Nieuwe mogelijkheden voor archivering, eDiscovery en casbeheer zijn uitgebreid naar SharePoint, Exchange en Lync.

Beheer uw tijd
Besteed meer tijd aan het leveren van innovatie en minder tijd aan het beheren van infrastructuur met verbeterde schalings-, prestatie- en beheermogelijkheden in SharePoint.

Microsoft Visio 2016

Visio 2016 is een krachtige applicatie voor het maken van diagrammen die het u mogelijk maakt visueel verschillende soorten diagrammen te maken en is daarbij marktleider met meer dan 12 miljoen gebruikers. Visio 2016 maakt het eenvoudiger om bedrijfsprocessen te definiëren, best practices te documenteren, om de toekomst van transformatieve processen te visualiseren en op de hoogte te blijven van de operationele inzichten in uw organisatie.

Door gebruik te maken van Office 365, kunt u Visio diagrammen met iedereen delen en een versie presenteren aan de gehele organisatie om er zeker van te zijn dat iedereen over de enige juiste versie beschikt.

Varianten

Visio Standard 2016

Visio Standard 2016 is het perfecte hulpmiddel voor medewerkers die op zoek zijn naar een krachtig product voor het maken van diagrammen, met een uitgebreide set van ingebouwde templates. Vereenvoudig complexe informatie door gemakkelijke, duidelijke diagrammen. Visio Standard bevat templates voor bedrijven, organogrammen, basis netwerk diagrammen, basis stroomdiagrammen en diagrammen voor algemeen gebruik.

Visio Professional 2016

Visio Professional 2016 maakt het medewerkers en teams mogelijk om professionele, veelzijdige diagrammen te maken en te delen die helpen bij vereenvoudigen van complex informatie.

Naast alle mogelijkheden van de Standaard versie, bevat Visio Professional ook vernieuwde vormen, templates en stijlen, uitgebreide ondersteuning voor het samenwerken van teams (zoals SharePoint integratie), inclusief de mogelijkheid om tegelijkertijd samen te werken aan een enkel diagram; en de mogelijkheid om diagrammen direct aan data te koppelen. Information Rights Management helpt bij het voorkomen van informatielekken.

Visio Pro voor Office 365

Visio Pro voor Office 365, dat beschikbaar is als onderhoud via Office 365, heft dezelfde functionaliteit als Visio 2016 Professional. Additioneel kunnen gebruikers Visio op 5 PC’s (draaien op Windows 7 of later) installeren. Voor de looptijd van het abonnement, wordt de software automatisch en regelmatig geüpdatet met betrekking tot mogelijkheden en beveiliging.

Nieuwe mogelijkheden in Visio 2016

Starter diagrammen

Niet meer kijken naar een lege pagina: u kunt een van de starter diagrammen kiezen, de tekst aanpassen, de tips uitproberen en direct diagrammen maken.

Pas diagrammen eenvoudig aan

Maak professionele diagrammen met veelzijdige effecten en ontwerpen die het mogelijk maken de gehele layout met slechts twee klikken te veranderen.

Definieer en verbeter en processen efficiënt

Documenteer uw processen met de standaard layout van uw keuze. Met meer dan 20 proces-templates, biedt Visio een totaaloplossing voor verschillende procestypes: BPMN 2.0, SharePoint workflow, value stream mapping en EPC. Profiteer van een intuïtieve gebruikersinterface voor het maken van deelprocessen en de synergie-effecten tussen de teams.

Werk aan diagrammen samen met uw team

Laat anderen opmerkingen plaatsen in een diagram of vorm vanaf praktisch elk device, direct via Visio of via een browser met behulp van Visio Services (SharePoint benodigd). Visuele indicatoren laten zien aan welke vormen andere op dit moment aan het werk zijn of waar andere commentaar op leveren en synchroniseer diagrammen eenvoudig wanneer ze worden opgeslagen.

Uitwisseling met Excel data met slechts een handeling

In het verleden waren verschillende handelingen  nodig om uw diagram te koppelen aan Excel gegevens. Visio Professional maakt het mogelijk om dit met slechts een handeling te doen. Zorg ervoor dat er een een-op-een overeenkomst is tussen de waarden in een Excel kolom en de tekst voor elke vorm in het diagram. U kunt nu ook data grafieken eenvoudiger uitwisselen in Visio 2016.

‘Tell Me’

De nieuwe ingebouwde ‘Tell Me’ functie helpt u bij het navigeren door meer dan 800 commando’s in Visio. U kunt Visio in gewone taal vragen iets te doen de relevante opdrachten worden in een eenvoudige drop-down lijst getoond. U kunt de opdracht uitvoeren door een van de getoonde opties aan te klikken. Dit is in het bijzonder handig voor nieuwe gebruikers.

Project 2016

Gebruik de nieuwe Project 2016 om uw projecten te organiseren en te beheren. Profiteer van de flexibele mogelijkheden die het eenvoudig maken om te beginnen en efficiënt en productief te werken. Creëer gezonde rapportages over de voortgang van projecten en stuur de projectdetails op efficiënte wijze door naar uw team en iedereen die betrokken is bij het project. Project 2016 heeft alle mogelijkheden die u al kent voor eenvoudig projectbeheer en daarbij verschillende verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.

Deze versie bevat aanzienlijke updates ten opzichte van Project Professional, Project for Office 365 en Project Online. Project 2016 verbetert Resource Management en Resource Capacity Planning aanzienlijk. Daarnaast zijn er uitbreidingen zoals New Resource Engagements (alleen de Professional editie*), een volledig nieuwe ervaring voor resource managers en Capacity heat maps.

* Belangrijk Resource engagements werken alleen als u Project Professional 2016 gebruikt of Project for Office 365, gekoppeld aan Project Online. Als u niet gekoppeld bent met Project Online, wordt de functie resource engagements verborgen. Project Standard 2016 bevat geen resource engagements.

Varianten

Welke Project variant voor wie?

Functies Enterprise Education
Project for Office 365 Project Standaard 2016 Project Pro 2016 Project Lite Project Online Project Server
Desktop client met Cloud abonnement Desktop client Desktop client Add-on module ** Cloud abonnement Server on premises

** Project Lite is geen stand-alone product. Het kan uitsluitend worden gebruikt om projecten te behe-ren met Project Online of Project Server.

Project 2016 (Standard en Professional varianten)

De nieuwe Project biedt krachtige nieuwe mogelijkheden voor de effectieve administratie van projecten. Eenvoudig te gebruiken mogelijkheden voor samenwerking helpen u bij het snel een succesvol opzetten van projecten. Gebruik de kracht van Office 365 of SharePoint om praktisch overall te werken. Dankzij de naadloze integratie met Skype for business kunt u direct uw collega’s vanuit Project Professional bellen of hen een IM sturen.

Project Online

Project Online is een flexibele online oplossing voor project portfoliobeheer (PPM) en dagelijkse werkzaamheden. Uitgevoerd via Office 365, maakt Project Online het organisaties mogelijk om te beginnen meta projecten, prioriteiten te stellen voor project portfolio investeringen en het leveren van de voorgenomen waarde voor de organisatie – vanaf vrijwel elke locatie op bijna elk device.

Project Lite

Voor projecten die met Project Online of Project Server worden beheerd, maakt Project Lite het mogelijk voor teamleden om werktijden te verzenden, processen, problemen en risico’s te beheren en effectief samen te werken.

Project for Office 365

Met een Office 365 abonnement kunt u altijd de meest recente desktopversie van Project Professional 2016 benaderen vanaf praktisch elke locatie.

Op de Amerikaanse Microsoft website kunt u een gedetailleerd overzicht vinden van alle versies.

      Project Online met Project for Office 365
      Project Online
Project Standaard 2016 Project Server 2013   Project for Office 365
Client Server CAL Office 365
On premises Online

Nieuwe mogelijkheden van Project 2016

Meer flexibele tijdlijnen

Project 2016 laat u niet alleen toe om verschillende tijdlijnen te kiezen om verschillende fases of werkcategorieën te visualiseren, maar u kunt ook de start- en einddata onafhankelijk kiezen voor elke tijdlijn om een helder overzicht te hebben in al het project-gerelateerde werk.

Betere controle van resource planning

Sommige resources hebben een beperkte beschikbaarheid en kunnen wellicht door een resource manager worden ingepland. Met Project Professional 2016 en Project Online, kunnen projectmanagers en resource managers een overeenkomst afsluiten, resource engagement genaamd, om ervoor te zorgen dat resources worden op de juiste manier en effectief door uw gehele organisatie heen worden ingezet.

Voorspel veranderingen en werk efficiënt

Het voorspellen van veranderingen is nooit zo eenvoudig geweest dankzij tools die de toekomstige, dagelijkse taken laten zien die nodig zijn voor uw projecten en de consequentie daarvan op de toegewezen resources. Verhoog de efficiëntie door de dagelijkse werkzaamheden, projectactiviteiten, belangrijke details en verschillende tijdlijnen samen te vatten in een uitgebreide en context-gerelateerde interface.