Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Microsoft-oplossingen

Microsoft Servers

Microsoft Exchange Server 2016

Productiviteit en beveiliging voor uw organisatie. Productiever dan ooit tevoren: ontvang overal uw e-mailberichten en werk vanaf praktisch elke locatie.

De belangrijkste nieuwe features van Exchange

Intelligente interfaces

Met Exchange 2016 kunt u efficiënter werken en de interface ziet er opgeruimd uit, ongeacht met welk device u werkt. Dankzij een snelle, nauwkeurige en uitgebreide zoekfunctie kunt u informatie die u nodig heeft gemakkelijker te vinden. Exchange 2016 biedt hulpmiddelen voor samenwerking en goede interfaces.

Alles onder controle

Pas Exchange aan voor uw specifieke dagelijkse behoeften. Beheer functies zoals Data Loss Prevention, Office 365 groepen en nog veel meer met het online-gebaseerde Exchange Admin Center. Dankzij Exchange archivering, grote in-boxen en de integratie met uw opslagbeleid blijft u de controle houden over uw opslagbehoeften en de compliance-eisen.

Het moderne datacenter

Met Exchange 2016, biedt Microsoft een solide en gevestigde infrastructuur aan voor lokale implementatie. Met woorden als innovatief, gebruiksvriendelijk, schaalbaar en geweldige prestaties wordt Exchange 2016 het beste omschreven. Dankzij de integratie met de cloud kunt u op elk gewenst moment verbinding krijgen.

Bescherm uw organisatie

Exchange 2016 ondersteunt u bij het beschermen van uw communicatie en gevoelige gegevens tegen ongeoorloofd gebruik of bedreigingen. Geïntegreerde beveiliging, preventie van gegevensverlies, inhoudelijke analyse en beleidstips maken interne compliance en naleving van wettelijke voorschriften eenvoudiger.

Aanvullende (Engelstalige) informatie over Microsoft Exchange 2016

Microsoft BizTalk Server 2013 R2

Microsoft BizTalk Server is een integratie-, B2B- (business-to-business) en bedrijfsprocesautomatiseringsserver waarmee klanten verschillende toepassingen kunnen integreren en processen kunnen maken, uitvoeren en bewaken die deze toepassingen omvatten. De volgende mogelijkheden worden in het bijzonder geboden:

 • Een bericht- en integratie-engine die een krachtig en veerkrachtig platform biedt voor op berichten gebaseerde communicatie tussen systemen, waaronder visuele functies waarmee gegevensindelingen worden getransformeerd (BizTalk Mapper) en complexe bedrijfsprocessen worden gegenereerd (BizTalk Orchestration Designer).
 • LOB-adapters (Line-of-business) waarmee eenvoudig verbinding kan worden gemaakt met LOB-toepassingen.
 • B2B-integratievoorzieningen die ondersteuning bieden voor B2B-standaardprotocollen, zoals EDI (Electronic Data Interchange), AS2 (Applicability Statement 2), HL7 (Health Level 7), SWIFT (Society for the Worldwide Interbank Financial Telecommunication) en RosettaNet.
 • Een BRE (Business Rules Engine) waarmee eenvoudig bedrijfsprogrammatuur van code kan worden gescheiden en als regels worden opgeslagen in een centrale opslagplaats.
 • Een BAM-service (Business Activity Monitoring) die gegevens verzamelt over actieve bedrijfsprocessen.
 • Een uitbreidbaar, op standaarden gebaseerd RFID-platform (Radio Frequency Identification) dat real-timebewaking van fysieke activa mogelijk maakt.
  • TPM-voorzieningen (Trading Partner Management) waarmee integratie, beheer en continu onderhoud van de berichtenstroom tussen grote hoeveelheden externe partijen aanzienlijk wordt ingeperkt
  • Een veerkrachtige en schaalbare infrastructuur en mogelijkheden voor centraal beheer zodat elke implementatiestructuur, groot of klein, optimaal kan worden beheerd en onderhouden.
  • ESB-voorzieningen (Enterprise Service Bus) waarmee grote organisaties een centrale en bedrijfsomvattende aanpak kunnen realiseren voor het oplossen van integratieproblemen in het gehele bedrijf.

Nieuw in BizTalk Server 2013 R2

Improved performance

 • Host handler association of dynamic send ports
 • Minimal Lower Layer Protocol (MLLP) adapter improvements
 • Multifold improvements in ordered send port scenarios
 • XslCompiledTransform in maps

Connect to the cloud

 • Hybrid application support
 • Connection to Windows Azure Service Bus and Windows Azure Storage
 • REST support
 • Microsoft SharePoint Online
 • Windows Azure Active Directory Access Control service

Run in the cloud

 • Reduce hardware procurement time
 • Set up and configure BizTalk environment in minutes
 • Pay for use
 • Integrate with Windows Azure Management Portal

Support the latest technologies and standards

 • Windows Server 2012, Microsoft Visual Studio 2012, Microsoft SQL Server 2012, Microsoft System Center 2012, the latest version of Microsoft Office
 • SAP 7.2 and 7.3, Oracle Database 11.2, Oracle E-Business Suite 12.1, Oracle Siebel 8.1
 • Health Level Seven (HL7) 2.5.1 and 2.6
 • Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) 2012 Message Pack
 • X12 5030, EDIFACT D05B

Simplify experience

 • Viewable artifact dependencies
 • Simplified setup and configuration of Enterprise Service Bus (ESB)
 • Simplified installation of SharePoint adapter
 • Secure file transfer (SFTP)
 • Connector for IBM Informix and DB2 DRDA
 • Web-based administration and deployment for Microsoft Transaction Integrator (TI)

SQL Server 2017

SQL Server 2016, de huidige versie van Microsofts relationele database Managementoplossing, is nog maar krap een jaar uit of de volgende release staat alweer voor de deur -  SQL Server 2017 is namelijk vanaf volgende maand beschikbaar (om precies te zijn op 2 oktober). Deze nieuwe release omvat een groot aantal nieuwe functies en verbeteringen: https://docs.microsoft.com/en-us/sql/sql-server/what-s-new-in-sql-server-2017

Microsoft SQL Server for Linux

Daarnaast brengt Microsoft SQL Server naar het Linux platform. Aangezien Linux-servers een groot marktaandeel hebben, is dit een logische keuze en een alternatief voor Oracle for Linux. SQL for Linux kan organisaties helpen kosten te besparen op Windows Server licenties.

SQL Server 2017 edities

SQL Server 2017 kent dezelfde edities als nu: Standard, Enterprise, Web (alleen beschikbaar in het SPLA programma) en daarnaast de gratis Express & Developer editie. De SKUs bieden rechten voor het installeren van SQL Server op Windows of Linux (de promo SKU uitgezonderd). Vanaf 1 oktober tot en met 30 juni 2018  ontvangt u namelijk 33% korting op SQL Server for Linux. De SQL Server 2017 for Linux promo SKU is beschikbaar via een EA, EAS of SCE overeenkomst en van toepassing op SQL Server Standard en Enterprise Per Core.

Microsoft Machine Learning Services

Microsoft Machine Learning Services (voorheen R Services) voor Windows en Linux is alleen verkrijgbaar via de SQL Server 2017 Enterprise Edition en verder  wordt Machine Learning Services voor Hadoop een Software Assurance (SA) benefit. Vanwege deze wijzigingen zijn de standalone licenties voor R Server komen te vervallen. Een ander nieuw voordeel van SQL Server Enterprise Edition Software Assurance (SA) is het recht om de Power BI Report Server, die nu beschikbaar als onderdeel van Power BI Premium, on premise in te zetten.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van SQL Server 2017 en onze diensten daarbij? Neemt u dan contact op met Solution Advisor Arjan de Groot via arjan.de.groot@comparex.nl of 06 - 3332 7233 of neem contact op met uw contactpersoon bij COMPAREX.

Met SQL Server consolidatie bespaart u veel op beheer en licenties

Heeft u nog het overzicht van alle SQL Servers in uw organisatie? Zet u ze wel optimaal in en betaalt u niet te weinig of te veel voor de licenties? Wij adviseren u graag over de optimalisatie en consolidatie van uw SQL Serverpark. Uw kosten voor het beheer en de licenties kunnen omlaag zonder compromissen te doen aan de performance en compliancy.

Consolidatie van uw SQL Serveromgeving bespaart veel kosten voor beheer en licenties. Mogelijk zelfs de helft. Consolidatie hoeft niet te betekenen dat u inboet aan functionaliteit of performance. Mits goed geschaald, is het mogelijk om voor verscheidene toepassingen één database te gebruiken zonder dat deze toepassingen elkaar beïnvloeden. Eén krachtige databaseserver met meerdere instances is bovendien gemakkelijker te beheren dan meerdere databaseservers. Dit biedt ook kansen om de SQL-configuratie in een cluster in te richten en is er onderhoud mogelijk zonder daarbij alle toepassingen offline te halen.

Neem deel aan ons SQL Serverconsolidatie assessment.

De hamvraag is: hoe consolideert uw organisatie het woud van databases efficiënt en optimaal? Laat u daarover door ons voorlichten. In vijf dagen achterhalen wij de mogelijkheden (met oog voor uw specifieke situatie), toepassingen en wensen. In een uitvoerig assessment bepalen wij samen met u de randvoorwaarden en de inventarisering van uw huidige SQL-landschap en performance. Het resultaat is een onderbouwd ontwerp voor de consolidatie en een stappenplan om dit te bereiken.

Het assessment en het daaruit volgende advies leveren u nieuw inzicht op over de inrichting van SQL-databases in uw organisatie. U achterhaalt de mate van compliance en krijgt concrete handreikingen om eventuele discrepanties op te lossen. Slimme consolidatie betekent minder licenties. 

Wilt u meer informatie over de consolidatie van uw SQL Serveromgeving en onze diensten die daarop zijn toegespitst? Download de flyer of neem direct contact met ons op om een afspraak te maken.

Microsoft Skype for Business Server

Microsoft Skype for Business is een uniform communicatieplatform voor bedrijven. Met Skype for Business worden personen overal met elkaar in contact gebracht, in Windows 8 en andere besturingssystemen op mobiele apparaten, zodat zij dagelijks productief kunnen zijn.

Skype for Business bestaat uit een samenhangende client voor beschikbaarheidsinfo, chatberichten, spraak, video en vergaderingen. skype for Business-gebruikers kunnen contact leggen met wie dan ook op Skype en daardoor communiceren met honderden miljoenen personen wereldwijd.

Volledige functieset voor geïntegreerde communicatie

 • Chatten en aanwezigheid
 • Peer-to-peer VoIP en video
 • Audio, video en webvergaderingen
 • Enterprise Voice en PSTN-connectiviteit
 • Connectiviteit met anderen via het Skype-netwerk
 • Platform voor client- en serverontwikkelaars
 • Clients zijn beschikbaar voor Android, iOS, Mac, Windows en webbrowsers

Ultieme controle

 • Verbeterde beveiliging van de communicatie met ingebouwde versleuteling en autorisatie via Active Directory
 • Geïmplementeerd in uw datacenters en beheerd door u
 • Schaalbaar via extra servers, servergroepen en datacenters
 • Meerdere architectuuropties om te voldoen aan uw vereisten voor bedrijfscontinuïteit en herstel na noodgevallen
 • Software-upgrades volgens uw planning
 • In-place detectie in Skype voor Bedrijven, Exchange en SharePoint via het eDiscovery-centrum

Uitgebreide interoperabiliteit

 • Directe SIP- en gatewayinteroperabiliteit met PBX-systemen
 • Ingebouwde interoperabiliteit met oudere systemen voor videovergaderingen
 • Meer controle over het netwerk met ondersteuning van Software Defined Network, toegangsbeheer voor oproepen en QoS

Skype voor Bedrijven Hybride

Verbeter uw serverimplementatie met de kracht van de Microsoft Cloud om zo uw IT-opties uit te breiden zonder extra complexiteit. De Hybride-implementatie biedt uw bedrijf een volledige functieset die schaalbaar, veelzijdig en voordelig is.

 • Splits gebruikers tussen Server en Online op basis van hun communicatiebehoeften (gesplitst domein)
 • Migreer gebruikers eenvoudig naar de cloud terwijl we meer hulpprogramma’s toevoegen die ons Hybride-platform ondersteunen
 • Gebruik Skype voor Bedrijven Server met Exchange Online
 • Integratie met System Center Advisor verbetert rapporten in de cloud

Microsoft Windows Server 2012

Windows Server is de drijvende kracht achter veel van de grootste datacenters ter wereld. Het ondersteunt heel veel kleine bedrijven en levert waarde aan organisaties van allerlei formaat. Windows Server 2012 legt de lat hoger in de wereld van de servers en levert honderden nieuwe features en uitbreidingen op het gebied van virtualisatie, networking, storage, gebruikerservaring, cloud-computing, automatisering en meer. Eenvoudig gesteld, Windows Server 2012 helpt u bij het transformeren van uw IT-operations zodat u de kosten kunt verlagen en meer businesswaarde kunt leveren.

Ontdek Windows Server 2012

Verder dan virtualisatie

Geeft een dynamische infrastructuur waarmee u workloads kunt schalen en beveiligen en een private cloud kunt bouwen. Windows Server 2012 helpt u te voorzien in:

 • Een compleet virtualisatieplatform

Een volledig geïsoleerde omgeving met tools die uw SLA’s helpen te waarborgen, gebruiksgebaseerde facturering mogelijk maken, en self-service deliveryondersteunen.

 • Verbeterde schaalbaarheid en performance

Een high-density, schaalbare omgeving die u kunt aanpassen om op een optimaal niveau te werken gebaseerd op uw behoeften.

 • Koppelen met cloud-services

Een algemeen identiteit- en beheer-framework dat een zeer veilige en betrouwbare vestigingsoverschrijdende koppeling mogelijk maakt.

De kracht van vele servers, de eenvoud van één

Levert een hoge beschikbaarheid en een eenvoudig te beheren cloud-geoptimaliseerd platform. Windows Server 2012 kan u helpen te voorzien in:

 • Flexible Storage

Meerdere opslagmogelijkheden geven u hoge performance, betere beschikbaarheid en efficiëntere opslagmiddelen met virtualisatie en storage conservation.

 • Continue beschikbaarheid

Nieuwe en verbeterde features bieden kosteneffectieve, direct beschikbare services met bescherming tegen veel faalscenario’s.

 • Efficiëntie beheer

Automatisering van een uitgebreide verzameling managementtaken en vereenvoudigde deployment van workloads, terwijl u overgaat naar een volledige lights-out automatisering.

Alle apps, elke cloud

Levert een cloud-geoptimaliseerd serverplatform dat u de flexibiliteit geeft om applicaties en websites te bouwen en in gebruik te nemen op locatie, in de cloud, of voor beide. Windows Server 2012 helpt u bij het leveren van: Windows Server 2012 helpt u bij het leveren van:

 • Flexibiliteit om in eigen datacenter en in de cloud te bouwen

Een consistente verzameling tools en frameworks waarmee developers symmetrische of hybride applicaties kunnen bouwen in het datacenter en in de cloud.

 • Een schaalbare en elastische infrastructuur

Nieuwe features helpen u bij zware website, inclusief frameworks, services en tools om de schaalbaarheid en elasticiteit van moderne applicaties te verbeteren.

 • Een open web- en app-ontwikkelomgeving

Een open platform dat bedrijfsessentiële applicaties mogelijk maakt en uitgebreide support biedt voor open standaarden, open-source applicaties, en meerdere ontwikkeltalen.

Klaar voor moderne werkstijlen

Geeft gebruikers flexibel toegang tot data en applicaties, vereenvoudigt het beheer en zorgt voor security, controle en compliance. Windows Server 2012 helpt u bij:

 • Toegang tot applicaties en data van bijna overal met elk device

Naadloze on-demand toegang tot gevirtualiseerde werkomgevingen van bijna overal.

 • Een volledige Windows-experience, overal

Een gepersonaliseerde en rijke gebruikerservaring met bijna elk device dat zich snel aanpast aan verschillende netwerkvoorwaarden

 • Uitgebreide data-security en compliance

Toegang tot data en bedrijfsmiddelen gebaseerd op ‘strong’ identiteit, dataclassificatie en gecentraliseerde beleidsadministratie en auditing.

Assessment SQL Server consolidatie

Bespaar op het beheer en de licenties met slimme consolidatie van uw SQL Servers. Heeft u nog het overzicht van alle SQL Servers in uw organisatie? Zet u ze wel optimaal in en betaalt u niet te weinig of te veel voor de licenties?

De experts van COMPAREX adviseren u graag over de optimalisatie en consolidatie van uw SQL Serverpark. Uw kosten voor het beheer en de licenties kunnen omlaag zonder compromissen te doen aan de performance en compliancy.

Download de PDF